Czy Wy jesteście V, że wiecie co może, czego nie, a czego nie chce? Łatwo mówić, obrażać itp. a chyba nikt z nas nie wie, jaki jest, co jest w jego mózgu, czy jest chory, czy nie, co ma na myśli, że może nie potrafi inaczej reagować na niektóre sytuacje... Przez internet nie da się poznać człowieka. Wiem, że kilka osób go znało przed wypadkiem, ale po wypadku mogło się wiele zmienić.
Ja myślę, że tego nikt z nas nie wie. Jeśli miał, tak jak pisze, miał 75% uszczerbku na zdrowiu, to kto wie. Może i kiedyś był nie miły w stosunku do innych, ale teraz to może nie być jego wina, tylko po prostu tak reaguje i nie jest w stanie lepiej pisać, mówić i inaczej reagować. To już wie tylko on, a przez internet raczej nikt nie może stwierdzić, że może, ale nie chce.
Co powiesz o braku odpowiedzi dotyczącej macierzystego klubu z Ciechocinka? Dużo wcześniej, o najbliższe domowi 2 kluby. Oba w odległości 10 min od domu- brak. Z sympatii, jak podejrzewam. PS: % to w momencie urazu, i świeżo po.Więc sprawa nieaktualna. Za złamane palce ręki po których nie mam śladu uznano 13 %. Za połamane żebra, rękę i szczękę mojej mamie 42 % (ponad 8 lat temu). Teraz nikt by, jej czy mnie, tyle nie dał.
Oj to se cierpeniu-e bandzo me psykro, co se mos samobuja stselić. A jo se pohlastum za tobu. Nad glupim ksywdzeniem bidnych ludków hej ! Polituju se nad tobu, Kces ?? jaok nie kces to scij 😁
Wiecie co? Ja po prostu NIE WIEM co tak naprawdę dolega V. I nie mnie to sądzić. Ale kiedy moja Babcia zaczęła chorować wszyscy przechodziliśmy męki pańskie... Mama się dowiedziała, że zawsze była okropna i niekochana, że jest złośliwa a najlepszy to jest synuś Mareczek. Opinia niesprawiedliwa do granic możliwości biorąc pod uwagę fakt, że to mama głównie opiekowała się Babcią i jeździła z nią po lekarzach. Babcia była strasznie krytyczna dla wszystkich, wszędzie upatrywała wrogów - tylko nie tam gdzie powinna.... Wszystkimi zaś wstrząsnął list znaleziony pod ceratą stołu w kuchni. Już jakiś czas po tym jak z Babcią urwał się kontakt. Na kartce , niezgrabnym pismem Babci rodem z drugiej klasy szkoły podstawowej (bo tylko tyle Babcia klas skończyła) było napisane : POMOCY! .... To co się dzieje w mózgu człowieka dotkniętego chorobą tego nikt nie jest w stanie ustalić na pewno. Mam profesora, rocznik '29 , ten sam co Babcia. Żyje i ma się dobrze, czyta, ma bystry umysł. Jedynie częściej niż wcześniej się powtarza. To wszystko. Każdy z nas jest inny. Ale ja nauczyłam się jednej rzeczy - jak mnie cos razi to tego unikam. Czytałam z początku wątek V , po jakims czasie przestał mnie interesować więc na niego nie wchodzę. Mam też Pana R. w znajomych na FB. Odklikałam śledzenie aktywności bo mnie tez to ciut zaczęło męczyć i nie mam co rano "papatusi". I naprawdę nie rozumiem czemu się tak gorączkujecie... Ktoś Wam każe wchodzić i czytać czy jak?
Cierpi1enie nie zrozumiałaś. Nadal nie rozumiesz. Po to napisałam edit. pod spodem. Postępowanie , odbieranie nadziei na zmianę Nie konkretne osoby, tylko takie POSTĘPOWANIE. Krzywdzenie w ten sposób człowieka. To nie pomoc, tylko zabijanie w człowieku resztek nadziei na zmianę, progres, odwrócenie losu. Z tego powodu masz mieć takie, a nie inne myśli ? Kto Ci odbiera nadzieję ? Kto się nad Tobą użala ? Nie pozwala na zmiany, zatrzymuje w martwym punkcie? Tego chcesz ? Żeby sie nad Toba litowano ? Formułując swoją wypowiedź zasugerowałaś,że tak.Skoro motywowanie ludzi, i przywracanie im nadziei na zmiany uważasz za karygodne, że masz myśli samobójcze 👍 Sformułowanie przeze mnie zdania,w takiej durnej stylistyce, to pokazanie do czego zmierzamy. Do równania w dół.Przyzwolenia dla absolutnie wszystkich! Do łamania wszelkich zasad. Bo komuś wolno, to dlaczego nie iksińskiej, czy igrekowskiemu ? Zrobiłam to z pełną premedytacją. Nie życząc nikomu złego losu. Czy tak trudno dostrzec,że zmierzamy w podobnym kierunku, tylko innymi ścieżkami ?
No ale po co się spuszczać? V się NIE ZMIENI, choćby każdy mu pisać i pisał do usranej śmierci. Sorry za ton, ale denerwują mnie wieczne i te same lamenty jaki to V jest zły. Za chwilę znowu afera przycichnie, by za 3 tyg wybuchnąć z podwójną siłą.
Rozmawiam często na pw z V i tak jak Faza napisała, on jest jak dziecko. Nawet widać to na fejsie, jak ktoś mu polajkuje fotkę. Od razu dziękuję, wstawia jakieś emoty z kwiatkami itd itd. widać jaki jest z tego zadowolony, ze zwykłego lajka.
Nie założy bloga, bo potrzebuje CZUĆ, że wokół niego są ludzie. Tak jak pisze Cierp1enie - dla niego każda oznaka zainteresowania jego osobą jest na wagę złota. Cieszy się z tego jak dziecko. Bo na co dzień nie ma z kim porozmawiać, nie ma komu opowiedzieć o niegdysiejszym całym swoim życiu, jest sam sobie. Jak palec. Ale można tłumaczyć niektórym, żeby chociaż nie komentowali skoro się nie podoba- jak grochem o ścianę. Znieczulica czasem taka, że aż huczy 🙁
Ale można tłumaczyć niektórym, żeby chociaż nie komentowali skoro się nie podoba- jak grochem o ścianę. Znieczulica czasem taka, że aż huczy 🙁
Jak ktoś jest młody, zdrowy, inteligentny, wykształcony, ma pracę, rodzinę i znajomych, to ma pod każdym względem przewagę, nad kimś, kto nie jest młody, nie jest zdrowy, nie jest inteligentny, nie jest wykształcony, nie ma pracy i jest samotny. Można sobie bezkarnie przywalić. 🙁
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 29 maja 2014 21:35
Ale można tłumaczyć niektórym, żeby chociaż nie komentowali skoro się nie podoba- jak grochem o ścianę. Znieczulica czasem taka, że aż huczy 🙁
A dopiero narzekałaś, że nikt tam nic nie pisze 🙄
Na brak znajomych pracuje się całe życie. Moja babcia się obudziła, że nie ma z kim porozmawiać po śmierci dziadka. Teraz wizyty u niej to kilka godzin tłumaczenia, że jej rodzice już nie żyją, że jest w swoim mieszkaniu, jaki jest dzień tygodnia, miesiąc itp. Jak jestem ja to psioczy, że wujek nie przyjeżdża, jak jest kuzynka to że my nie przyjeżdżamy. Ale to jest moja babcia, rodzina. Nad obcym, który nic nie chce zmienić (łącznie z guzikiem edycji czy sprawdzania ortografii) nie będę się rozczulać.
Ogólnie zauważyłam, że na większości for (z których korzystam/korzystałam), gdy stężenie bab w jednym miejscu przekracza jakiekolwiek normy, to kwas gdzieś musi się wydalać. Pełno w takich miejscach jakichś chorych frustracji, żali, marudzenia, zakompleksienia... już nawet nie wiem jak to nazywać. Życie nie jest jedną, wielką sielanką, a w postach innych szuka się problemu. I nie chodzi mi nawet o całą sytuacje z V. Taka luźna uwaga z dotychczasowych obserwacji.
Ogólnie zauważyłam, że na większości for (z których korzystam/korzystałam), gdy stężenie bab w jednym miejscu przekracza jakiekolwiek normy, to kwas gdzieś musi się wydalać.
Ot, mądrego to i przyjemnie poczytać. 😉 Niestety, większość facetów przesiadła się na motocykle. Jak zwykle, poszli na łatwiznę... 😉
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 29 maja 2014 21:57
czarteros, ale jaką przewagę? On ma przewagę, bo nawet nie jestem w stanie czytać tego co pisał (a fragmenty, które na początku starałam się rozszyfrowywać były ciekawe), więc już wchodzę jak zaczyna się większy ruch. Nie dla sensacji, tylko czasem zaczynają się ciekawe dyskusje.
Cierp1enie , ale moja babcia nie jest uciążliwa przez wiek, czy depresję. Ma charakter taki (dość czepialska jest, kłótliwa), a nie inny zarówno teraz jak ma 86 lat, jak i 30 lat temu. Sama z resztą mówi, że nawet mając lat 20 zawsze była typem depresyjnym i nie lubiła spędzać czasu z ludźmi i jak dziadek zmarł to miała tylko znajomą sąsiadkę i jedną panią z kościoła.
z tego co pisała Bischa Viritim przed wypadkiem też był ciężkim do zniesienia człowiekiem.
Co to zmienia? Trzeba mu teraz za to wymierzać karę, czy co?
czarteros, ale jaką przewagę? On ma przewagę, bo nawet nie jestem w stanie czytać tego co pisał (a fragmenty, które na początku starałam się rozszyfrowywać były ciekawe), więc już wchodzę jak zaczyna się większy ruch. Nie dla sensacji, tylko czasem zaczynają się ciekawe dyskusje.
Pisałem wyżej o Twoich przewagach. Jesteś młoda, zdrowa... a on nie jest młody, nie jest zdrowy... Możesz walić, jak w bęben. Choćby dlatego odpuść. A bez przeczytania wszystkich jego postów i wszystkich ciekawych dyskusji, też można żyć.