[quote author=ikarina link=topic=785.msg2105510#msg2105510 date=1401297942] No i tego "eunucha" mogłeś sobie jednak darowac. no a niby jak nazwać kogoś, kto bardzo by chciał, a zupełnie nie może? 😁 [/quote] W naszym jakże wspaniałym języku jest tyle pięknych słów i określeń, które są bardziej "dyplomatyczne" - wierzę, że jesteś w stanie dokonac lepszego wyboru.
Faza, mnie się wydaje, że poprostu mijamy się z rozumieniem pojęc - ja nie mówię o braku szacunku do osób starszych i chorych. Ja mówię, żeby nie dawac osobom poszkodowanym przez los byc takim emocjonalnym "wampirem", zamiast stac nad nimi i się litowac, dac im kopa w cztery litery, aby wzięli się za siebie i zmienili życie na lepsze. Jak widzę starszego pana chodzącego o kulach, mordującego się z drzwiami, to szybko pobiegnę mu pomóc. Jednak - jeżeli ten sam starszy pan zacznie mnie wyzywac, mimo, że mu pomogłam i na koniec kwituje - "proszę tolerowac moje zachowanie, ja chodzę o kulach i mam prawo byc zgryźliwy", to sory, ale dla mnie nie ma wytłumaczenia na takie coś, trzeba temu panu dobitnie dac do zrozumienia, że tego typu zachowanie jest karygodne
Wiecie co, ludziska - strasznie się miotacie - "Przyklej wątek", "Usuń wątek", "Traktuj lepiej", "Traktuj tak samo", "Bądź wyrozumiały"... Ja zostawiłabym tak, jak jest. Tak ostatnio ładnie żarło i zdechło - facet sam sobie pisał, nikt sie nie wtrącał, jeszcze trochę, a może by się mu znudziło i w końcu by założył ten blog. Ja wręcz proponowałabym, aby ktoś założył mu tego bloga, tak, aby on tylko wszedł, wpisał login i hasło i używał do woli. A tak poza tym - uważam, ze niektóre dziewczyny pojechały w tym wątku po bandzie - ok, próbowac wytłumaczyc, wyjaśnic, nakłonic do pewnego toku myślenia, ale teraz to już się zrobił taki "Zlot nienawidzerów" 😉 Chill, z każdej sytuacji jest wyjście
Czytam wątek V. ale tylko jego wpisy i też nie wszystkie. Bardziej mnie wkurza ten zarozumiały protekcjonalizm osób tam "występujących" niż ortografia i styl V.
Za to bardzo żałuję, że na forum nie ma funkcji "ignoruj wątek", bo bym pare innych wątków sobie zniosła z pola widzenia 🙂
Przyznam, że wchodzę w ten wątek żeby zobaczyć co nowego... 😉 Ale posty głównego autora (bo to przecież jego wątek, taaa) czytam wybiórczo bo zanim uda mi się rozszyfrować niektóre słowa, to gubię treść całości. Ale wcale nie mam 75% utraty czegoś.
Od początku ten wątek mnie śmieszył, było "ah, panie Romanie więcej!" a teraz co się gościowi dziwić, taki obrót o 180 (czy tam 360 😀).
ikarina, ile ludzi tyle prawd 😉 ja się nie dziwię halo, że wybuchła, sama czytałam i miałam ochotę wybuchnąć ale co napisałam to kasowałam, bo i tak nic by to nie zmieniło
Ja też się nie dziwię halo, i w wielu kwestiach ją popieram. Chodzi mi o to, że to, co się dzieje teraz, czyli "come on ewrybady, jedziemy po V." zbyt dobrze problemu nie rozwiąże
Ręce opadają. Nie ma obowiązku czytania wątku V. Mało jest chyba osób które czytają wszystkie wątki na forum. A najbardziej żenujące jest to że kilka osób czuje sie obrażonych błędami popełnianymi przez autora a same jeźdżą po nim bezpardonowo. I co ? Nie czują że obrażają że, sprawiają przykrość ? Oczywiście że nie. Prawo dżungli ?
Ja też się nie dziwię halo, i w wielu kwestiach ją popieram. Chodzi mi o to, że to, co się dzieje teraz, czyli "come on ewrybady, jedziemy po V." zbyt dobrze problemu nie rozwiąże
Jako Moderator jesteś tu głównie po to by nie było tak, że jacyś forumowicze "jeżdżą" po innym. No ale pewnie masz ważniejsze zajęcia.
ElaPe, Viritim też jeździ po innych forumowiczach. I co Ikarina ma dać każdemu bana teraz??
Sama napisałam GRZECZNIE aby może skorzystał z narzędzi forum, to się go nikt nie będzie czepiał (sprawdzanie pisowni). Okazało się, ze pluję jadem. Ba - zapytałam kiedyś dlaczego uważa, że kłusaki nie powinny się ścigać na Słożewu - też się okazało, ze pluję jadem - zatem kto tu do chol.. jasnej obraża?? 🤔
Jest użytkownikiem Re-Volty, więc musi "jechac" na takich zasadach, co wszyscy. I tak ma "fory", ze względu na pisownię, ale do reszty musi się dostosowac. Wybrał sobie forum takie, a nie inne, więc musi brac za to odpowiedzialnośc
Może tut. kółko nauki zasad pisowni osoby niepełnosprawnej poszerzy zakres usług i rozpocznie szerzenie kaganka oświaty w stosunku do niewidomych - żeby pod wpływem ich grupowego najazdu taki niewidomy jeden z drugim zaczął widzieć.
Fakt - niespecjalnie, raczej poirytowało chciałam wiedzieć dlaczego kłusaki mają nie startować na warszawskim torze... nie poczytac o tym jaka jestem zła zadając pytania 🤔 Poza tym wiele tam złego również od strony autora wątku Ignoruje pytania - również te o wyścigi Na mój post aby się uśmiechnął - odpisał, że nie będzie "komenyował tych uszczypliwych uwag " itd itp...
ElaPe, hehe, to by była rewelacja, jakbyśmy niewidomego nauczyli widziec 😀 A grupowy najazd - to niestety cecha każdego forum. Gdziekolwiek by V nie poszedł, byłoby tak samo, a nawet gorzej, niż u nas. Można trochę opanowac sytuację, ale przecież nie sypnę ostrzeżeniami, bo paru użytkowników napisało parę negatywnych komentarzy. Jak widac, V sobie w miarę dobrze z tym radzi, wyszłam do niego z propozycją, mam nadzieję że ją przemyśli.
Wiesz, te grzechy, co On robi, to robi co drugi re-voltowicz. Poważnie. Tylko on jest na świeczniku, w pewnej atmosferze, gdzie dobrze dla niej zwykłe sprawy nadymać. Każdy ma swoje za uszami, tak samo o mnie jak i o Tobie można by napisać litanie, za co się nas nie lubi tak, jak Ty napisałaś o V. stronę temu. Za "jego plecami", nie do niego, a jednak publicznie. To jest ok?
Ja na ten przykład w ogóle nie jestem w stanie czytać postów horse-art i nie czytam (nie ze względu na błedy a logike, tekst mi nie płynie i nie łapie). Ostatnimi czay bardzo, bardzo trudno mi się rozumie halo za ilość "...", metafor, porównań. Nie skarże się, nie poprawiam. W ogóle staram się publicznie nie poprawiać innych, czasem na priv, żeby nie zrobić komuś wstydu, czy tam powodu do pośmiania się innych. Niektórzy to mam wrażenie bywają dumni, jak kogoś poprawią. Sory, taki tu klimat.
Ja w ogóle nie dziwie się zachwaniu Romka, że nie wie na co odpowiadać, co jest prowokacją (może tak odbierać, jak nie ufa). A mimo to pisze, za co lubi forum, że jest wdzięczny za to, co dostał.
Tak generalnie pomaganie "na naszych zasadach i tak, jak wedłyg nas powinieneś zyć, postępować, myśleć, kim być" to nie pomaganie. To strasznie irytujący protekcjonalizm.
Polubił Was za to, że przyjęliście go bez żadego ale takim, jakim jest. A teraz?
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 29 maja 2014 08:40
Cejloniara, polubił r-v za napływ pieniędzy na konto i jakiś dziwny zachwyt jego osobą, którego nie rozumiem.
Pytanie o to czy czasem jeździ do stajni było zaczepką? Pytanie o kobiety na wyścigach też było zaczepką? Pytanie dlaczego kłusaki nie powinny biegać po Służewcu też?
Sami masochiści na tym forum 😉 V. nie wychodzi poza własny wątek, niech sobie w nim siedzi. Jestem skłonna uwierzyć, że jest z nim jak Faza mówi. Utknął na poziomie kilku letniego dziecka i więcej nie ruszy. Długo nie miałam nawet pojęcia o tym jego wątku, powchodziłam kilka razy, nie udało mi się przebrnąć przez tekst, więc więcej tego nie robię. Jeżeli V. przez tą spowiedź będzie choć trochę szczęśliwszy, niech sobie pisze 😉
ikarina, ile ludzi tyle prawd 😉 ja się nie dziwię halo, że wybuchła, sama czytałam i miałam ochotę wybuchnąć ale co napisałam to kasowałam, bo i tak nic by to nie zmieniło Hahaha... ja też już prawie nie wyrobiłam i zaczęłam coś pisać, ale się na szczęście powstrzymałam i skasowałam. Miałam ochotę napisać powiększoną kilkukrotnie czcionką, że nie atakujemy, a PROSIMY Cię... Ale to jest bez sensu. Szkoda klawiatury, nic się nie zmienia. Jak grochem o ścianę. Rozumiem i popieram halo, z drugiej strony rozumiem broniących go. Niech sobie pisze sam do siebie, nie odzywajcie się.
Obiecałam sobie, jak mnie zwyzywał, gdy bardzo grzecznie mu chciałam pomóc pisać lepiej i czytelniej, że się więcej nie odezwę. I tego się będę trzymać. Polecam. On NIE CHCE pisać lepiej!
w sumie to jestem rozdarta między dwa wątki "co mnie wkurza/nie ogarniam"
no więc jak dorosłe osoby mogą Papatusiać, Dzionkać, Dzioneczkować, Tuzinkować, Popołudniać, Buziaczkować, Patulkować, Wieczorkować, Sukceskować, etc... i jak słyszę/czytam to mam ochotę gwizdnąć na mojego jednorożcunia z łąkuni aby przypapatajował do mnie, na przytulaskowanie
Wyluzować Odpuścić Znaleźć sobie inne problemy Pogodzić się z faktem, że nie zawsze moja racja jest mojsza Nabrać głęboko powietrza i głośno wypowiedzieć zdanie: "pamiętaj, że to TYLKO forum dyskusyjne"
PS. Ja kojarzę kilka osób zażarcie dyskutujących kiedyś w różnych wątkach. Teraz radośnie sobie szczebioczą w wątku dzieciowym i... wszystko gra. :-)
[/quote] Ja wim, wim, ja tylko usilnie staralam sie znalezc rozwiazanie problemu w zasadzie nie swojego 🙂.
Oj to se cierpeniu-e bandzo me psykro, co se mos samobuja stselić. A jo se pohlastum za tobu. Nad glupim ksywdzeniem bidnych ludków hej ! Polituju se nad tobu, Kces ?? jaok nie kces to scij 😁 Edit; Słowa danego Ikarinie dotrzymuję. Więc powodów do wyżej wymienionego nie widzę. Ubolewam tylko nad zaślepieniem. A jeśli mój post kimś wstrząsnął to super. Taki był jego zamysł.