Ja jak "tworzyłam" konia, to też myślałam, że nie ma, ale mój kuzyn (9lat) zacięty młody koniarz wyleciał z drugiego pokoju i krzyczy "śąąąą ćapłaki!" 😜
Grałam dziś w simsy już na luzie, bez sprawdzania na szybko itd. i jestem pod wielkim wrażeniem, konie są świetnie odwzorowane jak na ten typ gry 🙂 Zabiegi pielęgnacyjne też 🙂 Denerwujące jest tylko siodłanie koni, które stają na dęba, później wyrzuca je w powietrze, obraca i koń spada na ziemię z siodłem na grzebiecie 😁 Nauka jazdy też jest fajna, bo sim siedzi jak paralityk na koniu 😁 szkoda tylko, że przy skokach wchodzi w półsiad już normalnie 😁
Mysza, A są jakieś poziomy umiejętności jeździeckich? 😁
Ja sobie dzisiaj na odmóżdżenie włączyłam Riding star 3. To chyba jedyna gra, w której poziom ujeżdżenia jest bardzo wysoki, rewelacyjnie dopracowany i w sumie to tez jedna z niewielu gier, która pokazuje, że jeździectwo to nie łatwa sprawa, a koń to nie maszynka. Polecam jak najbardziej 🙂
Jest normalny pasek umiejętności, jazda konna to taka sama umiejętność jak np. gotowanie 😉 Konie mają swoje umiejętności - skoki i bodajże 'bieg wyścigowy" 😁 Grałam tylko chwilę, ale wieczorem siadam znów, to obczaję dokładnie co i jak 🙂 Najfajnieszja jest możliwość zaźrebienia klaczy czy wystawianie ogierem pokryć 🙂
Ja się pokusiłam i kupiłam Zwierzaki. Wczoraj trochę pograłam, ale najpierw musiałam wgrać jakieś dodatkowe sterowniki, bo komputer nie dał rady grafice :/ Za to dziś znów siadłam, chwilę pograłam, poszłam na zajęcia, wróciłam i już nie mogę włączyć :/ Zawiesza się okienko startowe i o. Wykasowałam i po weekendzie znów spróbuję zainstalować.
Jasnowata, tyle że zwierzaki nie mają wielkich wymagań odnośnie grafiki, bo to zaledwie 256 MB i karta GeForce 6800 lub lepsza. Sprawdź, czy reszta odpowiada. Możliwe, że twój procesor wymięka przy tej grze ;] Choć jak na tak paskudną (w dobie obecnej technologii graficznej) grafikę, to ma strasznie wysokie wymagania o.O
Milla, no właśnie nie wiem gdzie tkwi tym razem problem. Komputer mam niby wcale nie najgorszy, daje radę, ale tu coś innego musiało się schrzanić. Po prostu gdy włączam "start" okienko zawiesza się, wyskakuje błąd i "aplikacja zostaje zamknięta". Nie wiem dlaczego. Niby podstawowe simsy mam ściągane z internetu, no ale wczoraj i dzisiaj wszystko grało bez problemu.
Nawet jeśli podstawa śmiga dobrze, to nie oznacza to, że dodatek będzie na piracie dobrze trybił ;] Poszukaj w googlach rozwiązania, bo pewnie na jakiś forach ktoś będzie miał podobny problem :P
Poszukam, dzięki 🙂 Miałam kieeedyś simsy 2, podstawa również piracka, a wszystkie dodatki oryginalne i wszystko chodziło bez zarzutów, dlatego teraz się wkurzam 😉
A gdybyś ty wiedziała jakie zabezpieczenia teraz twórcy gier wymyślają, by im ludzie gier nie piracili... 😀 Kiedyś każde dziecko miało przerobioną konsole, gry kupowało się na rynku, a teraz np. przy takim ps3 praktycznie tylko oryginalne gry po 200 zł ;]
kusicie na te simsy 😎 ale trójke oprotestowałam i jestem wierna dwójce, i na dwójke mam ściągnięte jakieś konie z mts zrobione przez jakiegoś amatora, no ale są i sie jeźdźi 🤣 kupiłabym ze względu na konie, ale mi się znudzi i znów będę grać w 2. A te 3-4 stówki przydadzą mi się na coś innego (pirackiego nie ma mowy 😉 )
Naciau,http://chomikuj.pl/Notarialna KONIE -> GRY -> Riding Star 3. Gry są zapakowane w archiwa winrara. W większości są to obrazy iso spakowane w rar by skompresować ich wielkość. Po ściagnięciu trzeba je rozpakować i wgrać do programu czytającego obrazy płyt (sugerowany Deamon Tools).
Notarialna ja otwieram obrazy przez PowerIso, Daemon jakoś nie specjalnie się pali na owieranie niektórych obrazów 😁 Albo ja przez D. nie umiem otwierać 😁
Grał ktoś w grę Detektywi w siodłach? Warta zakupu czy typowa gierka dla dzieci? Co można robić w Simsach-zwierzakach? Simowie wożą sobie tylko tyłki na koniach czy coś jeszcze? Można budować stajnie itp, itd?
Można zbudować ranczo, można też brać udział w zawodach skokowych lub wyścigach. Jak chcesz to poszukaj filmików na YT, tam właśnie było przedstawione co można robić 😉
Isabelle, będę systematycznie wgrywać na chomika inne gry. ale to trochę potrwa bo większość jest w kijowych plikach. i muszę to to pościągać i przerobić na iso czy bin by jakoś to chodziło.
Te 'pory roku' to wszystkie polecam. Wciąga, ale też torchę nudzi, bo dużo trzeba jeździć z miejsca na miejsce w poszukiwaniu przedmiotów. Ja polecam zimę - można nieźle pobłądzić w górach 😁