A czemu boisz się dać dodatek na mięśnie? Większość suplementów tego typu jest po prostu źródłem łatwo przyswajalnych aminokwasów, a więc budulca dla mięśni. Dadzą na pewno szybszy i lepszy efekt niż olej.
wichrowelove młody koń powinien spokojnie poradzić sobie z odbudową mięśni bez większego kombinowania. Sensowną pracę możesz jednak wspomóc, ja podaję olej ryżowy, ale dopiero od ok. 2 tygodni wróciliśmy do roboty, więc nie zrecenzuję tego dodatku 😉 Niedługo przerzucamy się na paszę typu Staypower, rozważałabym także otręby ryżowe. Świetne efekty daje Build Up Dodsona, niestety nie dla portfela 😀 Z resztą to wielokrotnie wałkowany temat, przede wszystkim praca, praca i jeszcze raz praca.
Praca do odbudowy mięśni jest potrzebna cokolwiek by nie podać 😉 Podanie suplementu na mięśnie bez dodania do tego konkretnej roboty to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
sama nie wiem dlaczego, pewnie takie przekonanie że jak sie nie znam dostatecznie na suplementacji to nie będę jej mieszać bo tylko pogorszę 😡 wiem, wiem..cały czas pracujemy pod okiem trenera, realizujemy plan treningowy, dodaję też pracę na lonży😉 wygląda już w całkiem fajnie, ale ona z reguły ma skąpą szyjkę dlatego chciałam się czymś wspomóc
w takim razie, co godne jest polecenia?...tak żeby cena nie powaliła :p może pavo muscle build?
Jak koń nie dostaje masy różnych suplementów na raz to ciężko cokolwiek namieszać 😉 Po to daje się mieszanki przygotowane przez specjalizujące się w tym firmy, żeby nie musieć się martwić o mieszanie.
Ostatnio pewna wydaje mi się doświadczona osoba zbesztła mnie za to, że do paszy dodaję jeszcze witaminy. I że mogę doprowadzić do przedawkowania witamin, mikroelementów. Czy ktoś z forum mógłby się ustosunkować do tego? Czy faktycznie mogę spowodować hiperwitaminozę? W składzie paszy są faktycznie zaznaczone "witaminy i minerały" ale nie ma wyszczególnionego dokładnego składu. Czy ktoś się spotkał z takim stwierdzeniem? Musli podaję w zasadzie od roku witaminy zaczęłam podawać w okresie zimowym.
pantofel, wszystko zależy od tego jak dużo tego musli podajesz. Jeżeli podajesz zalecaną przez producenta dawkę to wtedy faktycznie nie powinnaś dodawać witamin. Jeżeli podajesz mniej niż zalecaną dawkę to wtedy można dodawać witaminy, ale z głową - sprawdzić ile % zalecanej dziennej dawki podajesz i stosownie do tego zmniejszyć dawkę witamin.
to jeszcze jedno pytanie z racji tego że ja jestem laik jeśli chodzi o dodatki paszowe.. jeśli jestem w trakcie podawania oleju lnianego equi power..dostaje 50ml dziennie + pasza + owies to jeśli będę chciała dodać suplement na mięśnie i zmiejszę trochę dawkę paszy ..to będzie ok? czy już za dużo zamieszania i olej np podawać do innego posiłku niż kolacja 🤔wirek:
Sposował ktoś St Hippolyt Gemuse Krauter Mineralien? Widać efekty?
Bardzo dobre witaminy, efekty mogę oceniać tylko łącznie z paszą hippolyta i było wow 😍 Gdyby nie ceny pasz to nigdy bym ich nie zamieniła na inne
Kowal zalecił biotynę dla jednej z moich klaczy i teraz pytanie czy NUTRI HORSE H działa, czy lepiej nie zawracać sobie głowy i jednak kupić coś lepszego? Cena NH bardzo fajna ale jeżeli nie działa to i 40 zł to dużo 😉
Wojenka klacz która mi zawsze koszmarnie przeciągała ciążę wyźrebiła się w terminie (wet powiedział że to bardzo prawdopodobnie przez poprawę) żywienia, odsadki w zimie miały piękne futra (co w tym wieku u maluchów różnie wygląda), konie ogólnie całą zimę bez gilów i kaszlów, podokowane piątek świątek i niedziela. Karmiące klacze miały super wyniki krwi. Ale na to powiedzmy mogło złożyć się dużo czynników.
Ale największy efekt wow, którego nie udało mi się powtórzyć już u tego konia, były super kopyta i jabłuszka (poraz pierwszy widziałam takie 😍 jabłka u kasztana). A folblutka 19 letnia z maluchem przy cycu i problemami z zębami (brak jednego trzonowca, połowę siana przerabiała na sianokulki i wypluwała, strasznie ciężko było ją utrzymać w dobrej kondycji)
Gillian to chyba zaryzykuję, jakby co będzie na Ciebie 😉 Kobyła na ostatnich nogach, ma miękkie kopyta, rosną szybko, ale gorszej jakości niż zawsze i mam zalecenie wspomóc ją bo widać że się pogorszyło. Sierść super ale właśnie róg słaby.
Warto, ja byłam zadowolona, a jak karmiłam tymi witaminkami miałam 6 koni w różnym wieku i wszystkie wyglądały super. Pasze też dostawały więc efekt to nie tylko witaminy, ale np. siano miałam wtedy z tych średnich
Co do dyskusji nad aminoralem. Podawałam w przeszłości, fajnie działał. Koń po prawie rocznym areszcie boksowym się zaczął nabudowywać, ale bez efektu wow. Z kolei na innym koniu w stajni aminoral zdecydowanie pokazał niezły efekt, w dość krótkim czasie - spora różnica była widoczna gołym okiem. Czyli najwidoczniej dużo zależy od osobnika 😉
Od jutra znów zaczynam podawać kobyle, w połączeniu z olejem ryżowym. Zobaczymy jak na nią podziała.
Ktoś się może orientuje w jakim sklepie dostanę od ręki witaminy Eggersmann Horse Vital? Okser zanim mi sprowadzi to się zestarzeję, zachoruję na alzheimera i zapomnę po co mi to było... 👿