asior - namowilas mnie na to FerraPony Orlinga, z opisu produktu wynika, ze to dokladnie to czego potrzebujemy, zamowilam dzis, w poniedzialek ma przyjsc i zaczynamy kuracje.. mam nadzieje ze podziala.. Dzieki :kwiatek:
wczoraj oficjalnie rude zwierze zjadło pierwszą dawkę OFFICINALIS Broncaresp Eucalipto pachnię ślicznie 😉 uszka się trzęsły, żłób wylizywany dłuższą chwilę po opróżnieniu 😉 zobaczymy jak działanie - chociaż bardziej profilaktycznie niż wspomagająco leczenie,koń lekko kaszlał ale zanim przyszło zamówienie same inhalacje usunęly problem , więc zostaje profilaktyka
znalazłam witaminy BESTERMINE, 4 kg, w wiaderku, za kwotę 23 zł, przy największej dawce starczają na 114 dni...
Obejrzałam skład i porównałam sklad z eggersmanem horse vital plus i albo ja jestem jakaś tempa ( a wszystko jes możliwe, że coś źle patrze) albo to oni mają jakieś błędy, ale jest dość podobny, a nawet niektóre witaminy są w większej ilości w bestermine...
Moje nie chciały żreć Bestermine, choć skład korzystny wg mnie, ale chyba zbyt intensywny zapach im nie odpowiadał. Hippovitu też nie - wg. mnie nie ma rewelacyjnego składu i jest stosunkowo drogi. Dolfos część koni jadła część nie. Przerzuciłam się na granulaty jak dotąd najlepiej jadły Horse Vital Plus eggersmanna, ale w tym roku zastanawiam się na reformin plus hovelera - jakoś korzystniej wychodzi przy worku 25 kg. Dramka, ja używałam do neutralizacji amoniaku środek BIOKING, dwa lata temu wiadro bodajże 10 kg kosztowało ponad 100 pln.
TO jest to w zielonym pudełku? Ja tez ostatnio bedac w sklepie porównywałam do jakiejś bardziej znanej firmy i jej 5 razy drozszych witamin i te zielone wypadały o wiele lepiej. Dlatego właśnie je podaje - koń wcina bez problemu a co do efektu... wy widzicie różnicę gdy podajecie witaminy różnych film? Ja szczerze mówiąc nie bo jest za dużo czynników wpływających na stan konia żeby mówić tu o roli samych witamin.
Właśnie po raz n-ty porównywałam skład bestemine do innych renomowanych i zastanawiam się na kombinacją, żeby moje konie zjadły. Mam zapas soku jabłkowego własnej roboty z zeszłego roku i chyba kupię paczkę tych witamin na próbę i przemycę w owsie podlanym soczkiem 😁. Może się nie kapną.
Mój z początku też nie chciał jeść tych witamin, ale teraz dostaje miarkę rano do owsa i potem, gdy dostaje popołudniu musli, to wyjada resztę która zostaje🙂🙂
Właśnie, powiedzcie mi, jakie znaczne róznice widzicie po podawaniu witamin?🙂
Likier, no mój właśnie też nie za bardzo chce wcinać:/ potrafi skubany wszystko zjeść a witaminy zostawić.. ale zwykle daje trochę jabłek, pluje się, pieni, i wylizując sok z jabłek wylizuje i witaminy😉 też nie wiem czy faktycznie działają, bo tyle różności dostaje że jego wygląd (całkiem fajny) na pewno nie jest wynikiem tylko tego. ale za taką cenę chyba i tak warto próbować😉
moje wciągają te Bestermine bez szemrania, na mokro i na sucho. Baaardzo intensywnie pachną prześłodzoną oranżadką 😉 ale mówiąc szczerze to jakiegoś szału nie ma, żeby się sierśc poprawiła czy ogólna witalnośc. Ot takie sobie witaminki, chyba bardziej dla spokoju sumienia właściciela. Nie to co po Chevinalu - efekt WOW jak się patrzy.
No nie wiem, u mnie efekty po Bestermine super, koniska sie błyszczą jak głupie, kopyta rosną na potęgę i róg dobry, czego więcej wymagać 😉. Pachną faktycznie intensywnie, ale moim to nie przeszkadza.