Forum konie »

dodatki witaminowe, mineralne, odżywki itp

Hmm..a gdzie mozna kupic w woreczku? Zapytam tak..bo wiaderko mam :P

Hippovit w woreczku kupowałam w Stajni na Polnej. Ale o ile pamięć mnie nie myli, nie było to 4 kg. Kosztowało 12 zł i starczało na 24 dni.
asior - namowilas mnie na to FerraPony Orlinga, z opisu produktu wynika, ze to dokladnie to czego potrzebujemy, zamowilam dzis, w poniedzialek ma przyjsc i zaczynamy kuracje.. mam nadzieje ze podziala.. Dzieki  :kwiatek:
[quote author=asds link=topic=78.msg290196#msg290196 date=1246720176]
Hmm..a gdzie mozna kupic w woreczku? Zapytam tak..bo wiaderko mam :P

Hippovit w woreczku kupowałam w Stajni na Polnej. Ale o ile pamięć mnie nie myli, nie było to 4 kg. Kosztowało 12 zł i starczało na 24 dni.
[/quote]

ale my mowimy o Bestermine 😉
Potrzebuje kupic Vitamina B - zależy mi na niskiej cenie  :kwiatek:

Znalazłam tylko Hippovital za 52zł
Biotyna z hippovital jest całkiem dobra. Witaminy B nie stosowałam, ale jeśli dorównuje biotynie, to na pewno warto kupić.
Poszukuje suplement na stawy typu: EQUISTRO Flexadin 

z Czarci szponem oraz glukozaminą i najlepiej w granicach 100zł  😵

PS. Agita kupiłam Hippovital  😉
Dramka nie istnieje takowy. No chyba, że chcesz żeby za 100 zł na tydzień no może dwa starczało to jest szansa.

Edit: Zobacz w jakich cenach jest SAM diabli pazur. A gdzie tu jeszcze glukozamina (nie zapominaj też, że w Felxadinie oprócz pazura i glukozaminy jest chondroityna i mangan)
Przykłady znanych mi oferowanych diablich pazurów:
http://animalia.pl/produkt,11191,Dodson_&_Horrell_Devil_s_Claw_Root.html
http://animalia.pl/produkt,11189,Dodson_&_Horrell_Devil_s_Claw_Root.html
http://www.sklep.animavet.pl/produkty.php?cat=&id=1888
Wiem.  😤 Już przeszukałam cały świat WWW. Tylko nie mogę sie zdecydować. Zostanę chyba z mobility.
..
jest wątek o ogonach - poszukaj.
a zanim znajdziesz i przeczytasz, od razu pierwsza rada na piekny ogon: nie czesać! :P
..
Koniczka Znalazłam i dzisiaj zakupiłam! EQUIMINS FLEXIJOINT LIQUID

http://www.equiland.pl/product_info.php?products_id=45

Tylko pisalas, że chcesz coś w granicach 100zl, nie wiedziałam że 205zl sie w nich mieści.
Tak..ale 200zł to już nie 300zł i produkt wystarczy na 50 dni.. 😉 Podałam się za ok 100zł nic bym nie kupiła.
wczoraj oficjalnie rude zwierze zjadło pierwszą dawkę OFFICINALIS Broncaresp Eucalipto
pachnię ślicznie 😉 uszka się trzęsły, żłób wylizywany dłuższą chwilę po opróżnieniu 😉
zobaczymy jak działanie - chociaż bardziej profilaktycznie niż wspomagająco leczenie,koń lekko kaszlał ale zanim przyszło zamówienie same inhalacje usunęly problem , więc zostaje profilaktyka
może znalazł ktoś tanią i wydajną glukozaminę i może mi podlinkować? Z tego co szukałam chyba najbardzie opłąca się makana.
stosowal ktos humavet vitamed e ? jestem ciekAWa waszych opinii

Siedzę i myślę i czytam i szukam...

znalazłam witaminy BESTERMINE, 4 kg, w wiaderku, za kwotę 23 zł, przy największej dawce starczają na 114 dni...

Obejrzałam skład i porównałam sklad z eggersmanem horse vital plus i albo ja jestem jakaś tempa ( a wszystko jes możliwe, że coś źle patrze) albo to oni mają jakieś błędy, ale jest dość podobny, a nawet niektóre witaminy są w większej ilości w bestermine...

POMÓŻCIE !!!  💃
Moje nie chciały żreć Bestermine, choć skład korzystny wg mnie, ale chyba zbyt intensywny zapach im nie odpowiadał. Hippovitu też nie - wg. mnie nie ma rewelacyjnego składu i jest stosunkowo drogi. Dolfos część koni jadła część nie. Przerzuciłam się na granulaty jak dotąd najlepiej jadły Horse Vital Plus eggersmanna, ale w tym roku zastanawiam się na reformin plus hovelera - jakoś korzystniej wychodzi przy worku 25 kg.
Dramka, ja używałam do neutralizacji amoniaku środek BIOKING, dwa lata temu wiadro bodajże 10 kg kosztowało ponad 100 pln.
TO jest to w zielonym pudełku? Ja tez ostatnio bedac w sklepie porównywałam do jakiejś bardziej znanej firmy i jej 5 razy drozszych witamin i te zielone wypadały o wiele lepiej. Dlatego właśnie je podaje - koń wcina bez problemu a co do efektu... wy widzicie różnicę gdy podajecie witaminy różnych film? Ja szczerze mówiąc nie bo jest za dużo czynników wpływających na stan konia żeby mówić tu o roli samych witamin.
Właśnie po raz n-ty porównywałam skład bestemine do innych renomowanych i zastanawiam się na kombinacją, żeby moje konie zjadły. Mam zapas soku jabłkowego własnej roboty z zeszłego roku i chyba kupię paczkę tych witamin na próbę i przemycę w owsie podlanym soczkiem 😁. Może się nie kapną.
Mój z początku też nie chciał jeść tych witamin, ale teraz dostaje miarkę rano do owsa i potem, gdy dostaje popołudniu musli, to wyjada resztę która zostaje🙂🙂

Właśnie, powiedzcie mi, jakie znaczne róznice widzicie po podawaniu witamin?🙂
Likier, no mój właśnie też nie za bardzo chce wcinać:/ potrafi skubany wszystko zjeść a witaminy zostawić.. ale zwykle daje trochę jabłek, pluje się, pieni, i wylizując sok z jabłek wylizuje i witaminy😉 też nie wiem czy faktycznie działają, bo tyle różności dostaje że jego wygląd (całkiem fajny) na pewno nie jest wynikiem tylko tego. ale za taką cenę chyba i tak warto próbować😉
Na pewno nie zaszkodzą, a zawsze mogą cos pomóc😉 a z tego jak patrze, to są to najtansze witaminy z fajnym składem...

Chyba, że ktoś madrzejszy nas oświeci i powie nam, w czym tkwi haczyk 😀😀;P
Czy w tych witaminach Bestermine jest jakas miareczka ?
hihi
Bestremine w woreczku zamiast pudelku kosztują cos 12zł za 4kg 😉
Czy w tych witaminach Bestermine jest jakas miareczka ?

W tych w pudełku jest 🙂.
moje wciągają te Bestermine bez szemrania, na mokro i na sucho. Baaardzo intensywnie pachną prześłodzoną oranżadką 😉 ale mówiąc szczerze to jakiegoś szału nie ma, żeby się sierśc poprawiła czy ogólna witalnośc. Ot takie sobie witaminki, chyba bardziej dla spokoju sumienia właściciela. Nie to co po Chevinalu - efekt WOW jak się patrzy.
No nie wiem, u mnie efekty po Bestermine super, koniska sie błyszczą jak głupie, kopyta rosną na potęgę i róg dobry, czego więcej wymagać 😉. Pachną faktycznie intensywnie, ale moim to nie przeszkadza.
a czy ktos uzywal suplementow tej firmy ?
https://www.mksklep.pl/newsdesk_info.php/newsdesk_id/6
oprocz hippovitu 😉

bo wlasnie sie zastanawiam miedzy tymi witaminami https://www.mksklep.pl/trouwnutritionhippovitalmultiwitamin1000ml-p-879.html a Bestermine... co lepsze ?  ❗ 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się