Tania, wspomniałaś Olę Rapace - a co wtorek leci teraz Wallander na TV4 i zawsze oglądam. A postać Oli w tym tygodniu popełniła samobójstwo... ech. Strasznie przystojny.
Poza tym: Viggo Mortensen za Aragorna Johnny Depp za całokształt, uwielbiam go 🙂 Heath Ledger za Obłędnego rycerza Alexander Skarsgaard za Erica 😍 Stephen Moyer za Billa w True Blood 😍 Ralph Fiennes za Heathcliffa i generalnie za wszystko Jason Isaacs za te wszystkie momenty kiedy nienawidziłam granych przez niego postaci - i specjalna nagroda za Lucjusza Malfoya 😀 Christian Bale - za chociażby 3.10 do Yumy Keira Knightley za Księżną Scarlett Johansson za Dziewczynę z perłą ...i chyba tyle 🙂
Nicolas Cage - za " 60 sekund" i "Pana życia i śmierci" Edward Norton - za całokształt, "Czerownego smoka" oraz komedię "Zakazany owoc" Marcin Dorociński - młodyyy bóg 😜 Przede wszystkim "Pitbull"... Jude Law - za komedie romantyczne z jego udziałem, są świetne. Hugh Grant - to samo co wyżej, Viggo Mortensen - za "Hidalgo" 😍 Chad Michael Murray - za "Cinderella story" 😍 Nathan Phillips - chciałabym obejrzeć więcej filmów z jego udziałem.
Livia- właśnie,właśnie. Ja tylko tam go widziałam. I też przeżywam ten odcinek. 🙁 Jeszcze na YT wyświetliły mi się jakieś pokazy zdjęć OLA 33 - muzyka smutna i fotki. Może on nie żyje naprawdę? 🙁
Aktorów mogłabym wymienić wielu, ale jedna rola uderzyła we mnie mocno. Szczególnie w zestawieniu z poprzednimi filmami, późniejszymi zresztą też. To wyłupiastooki Elijah Wood jako Kevin w Sin City. Bardzo go polubiłam za to, szczególnie za boski sweterek 🙂
Mój ulubieniec to oczywiście Johnny Depp😉 Bardzo cenię też grę Orlando Blooma, Daniela Radcliffa i Patricka Swayze (*) A to fotki z 2004, kiedy był w warszawskiej Szkole Baletowej:P
Al Pacino to numer jeden. Kocham go za wszystko 😉 obejrzałam 22 filmy, w których grał i dalej nie mam dość. Chcę zobaczyć wszystkie! 😉 aha, no i chyba jest aktorem o najpiękniejszych oczach 😉 A drugie miejsce w moim rankingu mają Penelope Cruze i Javier Bardem 🙂
O fajny wątek, stary ale jary ;] Ogólnie mam wielu ulubionych aktorów, ale ci tz the best:
Kevin Costner - za styl grania 😀 mój faworyt szczególnie z filmu Robin Hood ;] Sylvester Stallone- za wszystkie częsci Rockiego 🙂 Hugh Laurie -House Brad Pitt zawsze wszędzie i w kazdym filmie ( mój typ meżczyzny 🙂😉 Rusell Crowe - Gladiator Will Smith mogę go oglądać nawet w durnym serialu z lat 90 🙂 Nicolas Cage dla mnei fenomen- brzydal jak się patrzy a potrafi tak hipnotyzować swoją grą aktorską że miękną kolana 😍
Jesse Spencer - Od pierwszego odcinka dr House aż po Chicago Fire no po prostu szaleję jak go widzę o.O Ja wprawdzie nie znam się tak dobrze, ale dla mnie on gra świetnie, ma genialny akcent no i jak dla mnie... Jest strasznie przystojny 😡
Od dłuższego czasu jestem pod ogromnym wrażeniem Daniela Day-Lewisa. Jest moim zdaniem po prostu fenomenalny i chyba nie ma postaci, której nie mógłby (wyśmienicie) zagrać. Obejrzałam większość filmów, w których grał, i w żadnym jak dotąd nie mówił "naturalnie", zawsze zmienia akcent i barwę głosu pod postać. A rola w "Mojej lewej stopie" rozłożyła mnie na łopatki, przełamał tam wszelkie granice istniejące dla zdrowego człowieka - chodzi mi o nienaturalne ruchy i na przykład tarzanie się po ziemi, gdy grał z chłopakami w piłkę, I zawsze wybija się ponad resztę aktorów, którzy grają z nim w filmie przez to, że on jest postacią, a nie aktorem grającym daną postać. No geniusz 😀.
A poza tym uwielbiam gości z Monty Pythona - naprawdę każdy gra świetnie, myślałam, że to tylko kabaret i że nie będzie tak dobrej gry przy okazji, a oni sprawdzają się w każdej roli.
Moi faworyci: Eli Roth - pierwszy raz zobaczyłam go w Bękartach Wojny jako Niedźwiedzia Żyda i od razu był efekt WOW 😜 Brad Pitt & Russel Crowe - w każdym filmie mi się podobają. Paul Walker Marcin Dorociński Christoph Waltz za rolę Landy w Bękartach a na koniec najlepszy z najlepszych Johny Depp 😜
Alan Rickman - za głos przede wszystkim, nie do pomylenia z żadnym innym Hugh Grant - za buźkę rzecz jasna i role, których duża część forumowiczów może już nie pamiętać ("Srebrna klinga" :kocham🙂 Richard Chamberlain - za rolę Aramisa w "Trzech muszkieterach" Pierce Brosnan - jako detektyw Remington Steel 🙂 Sylwester Stallone - w "Specjaliście" Patrick Swayze - jako Orry Main w "Północ-Południe" 💘
Gosling za całokształt 💘 Drive mój ulubiony film 😉
Uwielbiam Jasona Stathama jeszcze, zwłaszcza w Transporterze, a Lock, Stock and Two Smoking Barrels to już totalne mistrzostwo świata. A na Alexandra Skarsgarda to mogłabym patrzeć bez końca 🍴
Robert Downey Jr - Sherlock, Chaplin, Iron Man przede wszystkim, utalentowany i przystojny, czego chcieć więcej Johnny Depp - całokształt, uwielbiam, zwłaszcza w filmach Burtona Alan Rickman - przykład na to, że brzydki facet może być na swój sposób pociagający, świetny aktor Gary Oldman - kocham za samego 'Draculę', choćby potem nagrał kupę gniotów to i tak bym go lubiła, a że stworzył jeszcze wiele świetnych kreacji, to tym bardziej, niemniej jednak Dracula na pierwszym planie 😉