m.indira, sposób wydaje się niezły ale raczej dla samotnych. Juz widzę minę Bartka jak wchodzę do sypialni z pończochą na głowie a pod nia liście kapusty.
W sumie dosyć uniwersalna metoda. działa też antykoncepcyjnie 😉
Presja Moim niezawodnym sposobem na migrenę jest przespać dzień, nic innego tak dobrze nie działa. Czasem sprawdza się popicie przeciwbólowej tabletki (albo dwóch) sporą ilością coli. Może i żołądek od tego cierpi, ale jeśli ma przestać napierniczać głowa, to jestem w stanie ponieść tę stratę.
Ojeju jeju ... też wam się ten dzień wydał taki dłuuugi ?
Mój wręcz przeciwnie :/ Miałam dziś do zrobienia prezentację na zajęcia, oczywiście na ostatnią chwilę, bo miałam na to prawie da miesiące. Teraz jeszcze czeka mnie romantyczny wieczór z notatkami na jutrzejsze kolokwium o 8 rano. Nie mam pojęcia, jak to ogarnę 😵
Pauli - fajnie by było pójść spać, a ja po nocach pracuje i nie ma że boli. Proszki na receptę już przestają pomagać a ja powoli przestaje wierzyć w cudowny środek.
Presja Mnie na szczęście dopada zazwyczaj, kiedy mogę sobie pozwolić na to, żeby się położyć do łóżka. Gdyby to był tylko ból głowy, to jeszcze jakoś bym zniosła, ale do tego dochodzą mroczki przed oczami i drętwienie prawej części ciała, a to już zdecydowanie utrudnia życie i jakakolwiek aktywność (poza położeniem się do łóżka) nie wchodzi w grę. Ja jeszcze tych na receptę nie próbowałam, bo jakoś nie było mi po drodze do lekarza, ale przydałoby się mieć w zanadrzu. A próbowałaś z colą? wiem po sobie, że potrafi pomóc, słyszałam o tym również od kilku znajomych. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że to niezdrowe.
Presja, ja mam tylko jeden środek, który na mnie działa - Pyralgina 2 tabl. od razu. Zawsze ją rozgniatałam na proszek, żeby się lepiej i szybciej w żołądku rozpuściła (chociaż to gorzkie jest cholerstwo).
Burza, czterech osób ze zdjęcia nie kojarze 🙂 Deb- trzyma sie tak samo, Linka/Sznurka z facetem również, Katosina, Ktosina jak to jest,że teraz wyglądasz lepiej? to wbrew wszystkiemu 🤣