Chciałam was zapytać o rozmiar takiego zwykłego żelu ( gluta) pod siodło. Mam siodło uj duże ( 18 ) i potrzebuje zmienić z podkładki futerkowej, która robi mi tam ciasno , na gluta. Czy glut nie będzie mały ? Jest jeden taki standard rozmiar? 🙂
Ta podkładka Winteca jest twarda i sztywna. Nie wiem z jakiego tworzywa jest wykonana, ale kompletnie nie dopasowuje się ani do siodła ani do końskich pleców.
Kammi ja mam na stajni dwie podkładki Wintec podnoszące tył i jedną podnosząca przód i u nas sprawdziły się dużo lepiej niż żel Acavallo + te "połówki" podnoszące. Wykonane są z takiej pianki, która się dopasowuje pod wpływem ciepła i nacisku. Nie powodują one efektu "pontonu" i siedzenia nad koniem, co jest ważne w przypadku siodła close contact. Ja bardzo jestem z nich zadowolona i plecy koni też 😁.
Kammi ja mam na stajni dwie podkładki Wintec podnoszące tył i jedną podnosząca przód i u nas sprawdziły się dużo lepiej niż żel Acavallo + te "połówki" podnoszące. Wykonane są z takiej pianki, która się dopasowuje pod wpływem ciepła i nacisku. Nie powodują one efektu "pontonu" i siedzenia nad koniem, co jest ważne w przypadku siodła close contact. Ja bardzo jestem z nich zadowolona i plecy koni też 😁.
Tylko te podkładki zwężają siodło. Połówka podnosząca sam tył nie robi efekt pontonu
Dramkatą żelową podkładkę połówkę trzeba używać tak czy siak z pełnym żelem, bo inaczej wyjeżdża. U mnie wszyscy na te żelowe narzekali i wymieniliśmy na te białe pianki i jest lepiej.
narobili mi złudnych nadziei , ma ktoś może coś podobnego do correctiona ale z futrem ? będę mega wdzięczna :kwiatek: za pomoc w rozwiązaniu dylematu żel z korektą czy podkładka z korektą 🙇