Forum towarzyskie »

WYBIERAMY BYKA ROKU!

http://re-volta.pl/forum/index.php?action=profile;u=17333;sa=showPosts

Tu sie nawet nie ma co rozdrabniać na poszczególne byki. Cała natasza.  😎
w wątku o kwiatkach fotoblogowych 😁

Najwyraźniej Tobie brak rozrywek, że pouczasz tylko ludzi na łonie forum.
Ja tu byka nie widzę😉
ja owszem. mówi się na łonie natury lub na łamach forum.
może nie jest to błąd ortograficzny, a językowy, ale to też w końcu byk. chyba...? 🙂
w każdym razie powaliło mnie to na kolana. leżę i kwiczę.
może nie jest to błąd ortograficzny, a językowy, ale to też w końcu byk. chyba...? 🙂
w każdym razie powaliło mnie to na kolana. leżę i kwiczę.

Byk. Zwykłym śmiertelnikom nie wolno łamać i składać od nowa związków frazeologicznych - dlatego "w każdym bądź razie" jest niepoprawne. Innymi zasadami rządzą się pisarze, poeci i inni, którzy mogą tę zasadę w niektórych wypadkach zignorować i tworzyć coś nowego  😉 .
Aha, ok, nie wiedziałam że takie też się liczą  :kwiatek:
szalonakobyła:Wtedy masarzysta by nie pomógł. Takie tłumaczenie uważam za bezsensowne.
A pożądny dobrej firmy kask z atestami i PRZEDEWSZYSTKIM dobrze dopasowany nie ma prawa się przesuną !!!!!!!!!!!!!!

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,107.3390.html
to  'w każdym badz razie' jest po prostu złe samo w sobie czy coś innego sie mówi?  👀

i w takim razie będę sie uwżać za poetkę  😁
jest ZŁE 😀iabeł:
mówimy albo "w każdym razie", albo "bądź co bądź"

P.S. moja szefowa bardzo często używa "w każdym bądź razie" 😵 a ja mam taaaaką wieeeelką ochotę ją poprawić 😁

bhdemeter
W porównaniu z innym zawodami na których byłam strasznie skompo było od strony publiczności i wogle nie zadbali o kibiców a przeciesz to są dla nich pieniądze.
Interpunkcję już pomijam.
😵
o tak, bhdemeter to miszczyni polskiej ortografii i interpunkcji 😵

a tutaj pretendentka na vice-miszcza:

zakaz czymania im zwierząt

😵

edit

Prawda jest jak dupa, każdy zawsze będzie znał swoją. Tymczasem to wszystko leży na środku.

eeeee...??

a mnie, naiwnej, się zdawało, że to GUST jest jak dupa, kazdy ma własny, a pośrodku lezy PRAWDA, a nie "to"...

😵
Z wątku ślubnego 🙂

galantova Gratulacje, pięknie wyglądaliście szkoda, że fotograf nie do końca dobrze pracował: niektóre zdjęcia są nie ostre i mógłby wrzucić je do photoshopa i choć trochę się wysilić przy obróbce-chociażby usunąć świecenie się twarzy. Nie miej wszystkiego dobrego na nowej drodze 🙂

Fajnie błąd zmienia sens zdania 🙂
och to o prawdzie posrodku dupy jest piękne !!!!
spent

powinno być spęd. w pierwszej chwili nie zrozumiałam o co chodzi, siedziałam i myślałam dlaczego ktoś użył past participle czasownika spend w odniesieniu do młodzieży 🤣
[quote author=galopada_ link=topic=1316.msg687926#msg687926 date=1282813876]
Skarga poleci i jeszcze bedzie mial koles problem za podrobienie podpisu, ojciec powiedzial ze mnie przepusci  👿
[/quote]

Zabawna literówka 😉
ale zeby do bykow od razu?  🤔
Rozbawiło mnie to. Nie robiłam tego złośliwie-stąd dopisek 😉
ZA TEMPOTE się placi

A drogo ? Ja nawet nie wiem co to jest :/  😎
warzniejszych  😁
[quote author=W&W link=topic=34.msg694090#msg694090 date=1283327508]
światkową
[/quote]

To od światka? Taki mały świat?
Smaruję jak widzę, że jest taka potrzepa poprostu.

wogule
Ja natomiast jestem ciekawa czy buty sprawdziły by się u konia do dororzki (jazda po mieście) i jeśli tak to jakie i ile wytrzymają przy godzinie dziennie po asfalcie (stęp i kłus)?
http://www.andypola.pl/
stronka z fajnymi bucikami. pelna kwiatkow typu "rużne" "płutno" itp...
Drobiazg, który ostatnio mnie zaczął denerwować: dziwny nowotwór słowny "owy" zamiast "ów" .
Sam archaiczny zaimek "ów" czasem faktycznie przydaje się do podkreślenia, czy zaznaczenia akcentu.
Ale dobrze jest nie przesadzać z tym zabiegiem, a jeśli już ktoś się upiera, by owego zaimka użyć, to niech go przynajmniej poprawnie odmienia.
Słowo "owy" nie występuje w języku ojczystym, co łatwo sprawdzić na tej stronie. Natomiast na re-volcie występuje dość licznie, co łatwo sprawdzić wpisując je  w wyszukiwarkę (niestety nie umiem wstawić linka do wyników wyszukiwania  :icon_redface🙂.
Wstawie jak tylko bende w stajni obiecuje ,misja to nie była chciałam kuca z fajnym papierem klacz gr .D młodą ta ma 3,5 roku więc wszystkie te plany spełniła a jechałam po nią 500 km po 5 telefonach itp więc jak zajechałam szkoda było wracać na pusto ,wziełam .
Ogon widać na ostatnim zdjęciu bokiem tylko trzeba sobie zdjecie powiększyć ,są to zdjęcia super zrobione do sprzedaży konia więc nie wszystko widać ,ale jak bende w stajni to wstawie inne .

🤔
Nie lubię tego : rozchodzi się o.... a nawet : roschodzi się o....
Drobiazg, który ostatnio mnie zaczął denerwować: dziwny nowotwór słowny "owy" zamiast "ów" .
Sam archaiczny zaimek "ów" czasem faktycznie przydaje się do podkreślenia, czy zaznaczenia akcentu.
Ale dobrze jest nie przesadzać z tym zabiegiem, a jeśli już ktoś się upiera, by owego zaimka użyć, to niech go przynajmniej poprawnie odmienia.
Słowo "owy" nie występuje w języku ojczystym, co łatwo sprawdzić na tej stronie. Natomiast na re-volcie występuje dość licznie, co łatwo sprawdzić wpisując je  w wyszukiwarkę (niestety nie umiem wstawić linka do wyników wyszukiwania  :icon_redface🙂.

To niejaki Mickiewicz za wiersz "Tchórz na wyborach" powinien pałą dostać, polskiego nie zna. Cyt:

Po owej porażce zwierząt
Wszczął się w ich armiji nierząd.
Zwołana wojenna rada,
Z rady zwada.
Każdy każdemu się żali,
Każdy przed każdym się chwali
I każdy winę na każdego wali,
Tchórzowi tylko wszyscy pokój dali.

A! Już wiem o co Ci chodzi! klik

A! Już wiem o co Ci chodzi! klik

O właśnie 🙂 Dobrą tabelkę odnalazłeś  :kwiatek:

Taniu, to z tej samej rodziny co: "Panie, do pana rozmawiam! Tak, tak, do pana!!"  🤣
Cytat: Szara  Wrzesień 09, 2010, 19:51:23
syndromu miszcza
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się