Hm w sumie nie wiadomo jak traktować błędy ElaPe Robi je umyślnie, by coś zaakcentować w swojej wypowiedzi. Co, nie wiem. Przeważnie chyba pobłażliwy stosunek do kierunku, w którym zmierza dana dyskusja Na pewno nie są to zwykłe orty, z niewiedzy. Wręcz przeciwnie. Ten wrzucony przez Caroline też jest zrobiony świadomie.
Bądź co bądź, jest to także forma kaleczenia naszego pięknego języka...
Cytat: perdolinska Lipiec 02, 2010, 11:35:54 konie 12- Popatrz dzieciece ubrania i buty kosztuja przwie tyle sam lub tyle sama co dorosle. Poraszka ale tak jest ( wiem z doswiadczenia)
ja wprost nie cierpię dyzortografii. jeszcze błędy typu,że ktoś napisze coś razem ; niechciałem,nierobiłem albo osobno ; nie bezpieczeństwom,takie coś jeszcze przetrzymam ale nie błey typu ; krokuw,kfiatkuf,muwilem,stókot itd,to już nie.to aż razi w oczy. 🤔
[quote author=_kate link=topic=14622.msg642066#msg642066 date=1278248073] Poki co idziemy lep w lep. 😉 😉 😉 😉
A może raczej łeb w łeb? 😁 [/quote] Przepraszam was ale wiele osób np. mieszka za granicą i nie posiada znaków polskich w klawiaturze, po co od razu ich tu wklejać? 🙄 To nie ich wina A po wszystkich postach _Kate widać, że ona nie ma polskich znaków
mam tą piżame- po pierwszym praniu niebiaska lamówka zafarbowała od reszty na szaro, koszulka sie skurczyla na dlugość a rozciagła na szer - jakościowa masakra- gorzej niz bielizna z tesco... taka szatowata sie zrobiła...
😵
Pomijając interpunkcję i literówkę w ostatnim zaznaczonym wyrazie, to jak na 2 linijki nieźle...
[quote author=Caira link=topic=768.msg642080#msg642080 date=1278248948] [quote author=_kate link=topic=14622.msg642066#msg642066 date=1278248073] Poki co idziemy lep w lep. 😉 😉 😉 😉
A może raczej łeb w łeb? 😁 [/quote] Przepraszam was ale wiele osób np. mieszka za granicą i nie posiada znaków polskich w klawiaturze, po co od razu ich tu wklejać? 🙄 To nie ich wina A po wszystkich postach _Kate widać, że ona nie ma polskich znaków [/quote]
zachowaj sobie tego typu komentarze dla siebie, albo choć sprawdź na ile są prawdziwe. Przez dwa dni nie miałam polskich znaków, poza tym zawsze staram się je umieszczać. W zacytowanym fragmencie walnęłam ordynarnego orta i tyle.
maj fejwrit! duunia ty jesteś chyba jakimś dzieciakiem który nawet nie potrafi napisać poprawnie słowo brzytki diabeł wysmiewa wysmiewa wysmiewa wysmiewa
hafi, jak Ty juz kogos poprawiasz to moglabys chociaz poprawiane slowo dobrze napisac... z reszta nie wiem czy zauwazylas, ale uzytkowniczka ktora poprawialas zartowala...
hafi, ale przecież to otwarty wątek, każdy ma prawo do wstawiania tu cytatów z błędami i nie spotkałam się w sumie z pretensjami ze strony osób cytowanych - cóż, jest byk, to jest. Jak kujkę tu ktoś wrzuci, to myślę, że też fochów strzelać nie będzie, a raczej wyciągnie wnioski 😉