Mnie odrzuca "oglądnąć", szczególnie, że nawet w telewizji można usłyszeć ten regionalizm.
A propos "szczały", kiedyś moja ciotka sprawdzała wypracowanie swojej córki, w którym było takie oto zdanie: Szczała leciała i ugodziła go w serce. Ciotka długo się zastanawiała jak rzeczona ona mogła szczać, lecieć i jeszcze go w serce ugodzić 😂
Administrator forum ustawia limity dotyczące wielkości załanczanych plików, rodzaju rozszerzeń oraz innch ustawień dotyczących załączników na forum. Pamiętaj, że twoim obowiązkiem jest dbać o legalność załanczanych plików.
W celu dodania załącznika do instniejącego już twojego postu, zacznij go edytować. Postępuj zgodnie z krokami dotyczącymi załanczania plików a następnie kliknij Wyślij by w poście pojawił się załącznik.
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=768.msg399191#msg399191 date=1260356560] Jedynie moja wychowana w Niemczech siostra podnosi mi poprzeczkę - w liście zapytała ojca "jak się chujesz?" 😀
🤣 mam nadzieje, ze nie odpisal: "Czujowo."
[/quote]
😁 leze. dempsey 👍 👍 👍 a mnie doprowadza do szalu, ostatnio bardzo czesto przeze mnie spotykane " powiedziala kolezanką" "tym ludzią"... no masakra po prostu. .... i przyznaje sie bez bicia, ze do tej pory bylam przekonana, ze napewno jest poprawne. jak naprawde....
To ja w ramach kolorytu przytoczę 'nowe' prawdy objawione ortografii wg. studentów kierunku pedagogicznego jednej z warszawskich państwowych uczelni. Pisowania pochodzi z 4 różnych prac zaliczeniowych:
pomórz rzubr bubr struktóra
Jak pomyślę, że w przyszłości te osoby będą zajmować się nauczaniem wczesnoszkolnym to padam na twarz i nie wiem czy śmiać się czy płakać... Co więcej dochodzę do wniosku, że nowa matura do zaliczenia na 30 proc. to jakaś pomyłka, a cały system edukacyjny leci na pysk 🙁
xxx 23:27:35 jak się pisze fo pa (piszę fonetycznie bo nie mam pojęcia jak inaczej) xxx 23:27:46 coś tam popas Ja 23:27:48 faux pas xxx 23:27:50 apopas.??