Gillian, ja słyszałam różne wersje: w centrum terapii laserowej powiedzieli mi, że od 21 roku życia, a mój okulista - że 25 lat to minimum, żeby operacja była bezpieczna.
ja kupowałam takie w stylu manga, powiększające oczy kolor cuuuudnie ciemnozielony ale jakoś źle dobrałam krzywizne (chociaż taką samą jak w tych soczewkach które noszę 🤔 ) i mi zjeżdżały :/ a piękne były że ach 😍
[quote author=fruity_jelly link=topic=766.msg705973#msg705973 date=1284456595] ja kupowałam takie w stylu manga, powiększające oczy kolor cuuuudnie ciemnozielony ale jakoś źle dobrałam krzywizne (chociaż taką samą jak w tych soczewkach które noszę 🤔 ) i mi zjeżdżały :/ a piękne były że ach 😍 [/quote]
poszukaj na całym allegro tych soczewek GEOoptica, to jest tylko jedna z wielu ich aukcji. Ja tą podałam jako przykład żeby pokazać kolor i producenta ale np sama kupowałam na aukcji gdzie był tylko ten model i to w promocji (taki ze mnie łowca okazji 😁 )
nosi ktos z was twarde roczne soczewki? mam maly astygmatyzm, -0,5 na kazde oko i o miekkkich soczewkach moge zapomniec. niedlugo (jak kasa sie poprawi ech) chce sobie dobrac te roczne, ale najpierw chcialabym sie dowiedziec z pierwszej reki jak sie takie nosi? 🙇
A ja rozwaliłam dziś moje cudowne okulary 🤦 Tak więc na czas robienia się nowych, co pewnie jakiś tydzień potrwa, załatwiłam sobie soczewki. Męczyłam się jakieś 15 min z ich załozeniem, ale teraz przynajmniej coś widzę! Kurcze, muszę Wam powiedzieć, ze nie wiedziałam, że to ustrojstwo jest takie wygodne 😉
Ma może ktoś porównanie 'zwykłych' soczewek i tych niby lepiej oddychających, Optix ? Pic na wodę, czy serio coś w tym jest ? Ostatnio mam trochę jazdy z oczami, za 2 tyg idę do okulisty. Zakraplam oczy nawilżającymi kropelkami, ale mimo wszystko momentami mnie bolą oczy. Doszło nawet do tego, że ostatnimi czasy zaczęłam do szkoły chodził w okularach, bo po prostu czułam, że będzie męka z soczewkami... mamo, do czego to doszło 😵
baffinka, hah, no tak to jest ogromny plus soczewek 🙂 dziś przejdą ciężką imperzową próbę. Po ile godzin nosilyscie poczatkowo soczewki? Wydluzalyscie sobie stopniowo czas, czy od razu hop siup - przez caly dzień?