Forum towarzyskie »

DIY - zrób to sam

wlasnie znalazlam pare na allegro takich drucikow i chyba w nie zainwestuje:P narazie nie ma czasu sie bawic w hand made🙂
kuki na allegro to zdzierstwo tylko dlatego,ze nie idzie wystawic nic taniej niz za 1 zł 😉 te same rzeczy sa naturalnie tansze w sklepach netowych.
Kolejna dostawa koników 😉

i całe stadoo:P
hehe ciemnogniady z plamkami to moj;P
A do mnie dotarły dzisiaj koniki zamówione u Alice  😅 W rzeczywistości wyglądają jeszcze fajniej 🙂
Są REWELACYJNE 😜  😜  😜
A tak wyglądają na uszach:
łaciaty

Horcia
Ale fajnie! 😀 Jeszcze nie widziałam u nikogo na uszach:P Tylko w lustrze, ale tak z boku sie nie dało obejrzeć😉
Alice - u mnie na uszach widziałaś 😎 koniki są super!  👍
[quote author=Madźź link=topic=764.msg323582#msg323582 date=1251320241]
Alice - u mnie na uszach widziałaś 😎 koniki są super!  👍
[/quote]

Ale to nie były te koniki, tylko ich prototyp:P I bez bigli i w ogóle 😉
rewelacja!
alice czym lakierujesz? Bo w moich po lakierowaniu cos sie wytraca i po 3 miesiacach zaczynaja farbowac a bialy koloor zamienia sie w jasniejszy odcien sasiada 🤔
Hm.. no moje aż 3 miesięcy nie mają, ale jak na razie wszystko jest ok😉 lakieruję normalnym lakierem do paznokci😉 A Ty też z fimo robiłaś czy z modeliny?
Znalazłam w internecie taką zakładkę do książek:

http://www.ministerstwogadzetow.com/zgnieciony-marek-ksiazkowy.html

Baardzo się podoba na prezent, ale cena podoba się mniej.
Postanowiłam sama zrobić coś takiego, żeby ograniczyć koszty. Mam do Was w związku z tym pytanie: z czego? Ze zdobyciem takiego silikonu i uformowaniem z niego zgniecionego Marka może być problem. Jaki inny materiał/tworzywo się nadaje?

Póki co wpadłam na to, żeby Marka wyciętego z tektury (to już sobie zrobiłam) obszyć materiałem, a tę część, która ma wystawać z książki, wypełnić watą. Da radę coś takiego?
A ja pociachałam stary żółty kocyk polarowy i z pomocą mamy zrobiłam z niego (+ wypełnienie) podkładki pod owijki. Mam już jedne kupne, ale potrzebuję obecnie do zawijania nogi Likiera, więc chciałam jakieś "wycieruchy". No i tak powstały dwie żółte podkładki, nie za piękne, ale mam nadzieję, że trochę posłużą 🙂
A ja się dalej bawię filcem🙂
Oto efekt:

Tutaj lepiej wdać kolor:

Kończą się też robić rękawiczki z szalikiem z których jestem bardzo dumna 😡
Alice cuuudo dzis odebrane juz noszone🙂

pamelfa, super 😉
A ja mam stadko nowych😉
Najpierw rodzinka moich nowych faworytów :P

Klony Karli  😁

i takie tam z Allegro😉

Juz powoli powoli widzę światełko w tunelu i koniec zamówień:P Chociaz nie narzekam, mogę robić dalej 😀 Najbardziej lubię takie dziwaczne robić, jakies kucyki z długa grzywą,albo z dziwną maściaą😉 Bo gniadych jest już full.
Alice super one sa, a klony Dra, slodziaki  💘
to ja sie pochwale swoimi nowymi kolczykami🙂

pamelfa, te czerwone jak cukierki!
modelinowe sztyfty
barbor te pierwsze bardzo fajne🙂
pamelfa  świetne kulki! sama robiłaś? 🙂

ps. podociskaj "zakrętaski" przy łączeniu z biglami, bo będą się gubić 😉
pamelfa dzieki. Ostatnio naszlo mnie na panterke ale tez mi sie widzi w jakims innym kolorze
werdzieki  wiem wiem juz podociskalam a kulki kupne niestety nie potrafie bawic sie filcem na tyle zeby robic chociazby kulki:P
hehe dla mnie to też czarna magia. dlatego pytałam  😎
Wczoraj z koleżanką dorwałyśmy fimo i oto nasze wypociny. Zdjęcia kiepskie a obiekty też nie zachwycają ale to pierwszy raz 😉
konik jawnie zwalony od Alice 😡

ciastko fioletowe

duszki/kropelki - co kto widzi

kostki

ciacha wiśniowe

Tylko dlaczego w Empiku mają tlyko złote zawieszki? 😤
Te koniki  robią niesamowitą furorę !!! Cały czas mnie nęci żeby zamówić tą modelinę  i ulepić kilka swoich małych Pony 🙂
a mnie korci żeby kupić fimo i zżynając wzór od Alice zrobić sobie i siostrom figurki naszych koni🙂 tak tylko dla nas, do postawienia🙂 myślicie że jakbym wzięła te kostki (50 g?) czarną, miedzianą, brązową, białą i zieloną to dałabym radę zrobić z 250 g trzy figurki? takie na 6-7 cm przynajmniej! czy brać np. po dwie kostki? ciężko mi sobie zwizualizować ilość tej fimo🙁
Breva, jesli 3 koniki mają byc gniade po 7 cm to musisz kupic conajmniej dwie brązowe 😉

Ja chyba sobie jakies prawa autorskie zastrzegę :P
a to moje robione dawno temu jak jeszcze miałam czas.. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się