Forum towarzyskie »

DIY - zrób to sam

Dopadł mnie twórczy szał 😵
Konie trochę koślawe wyszły 😂

PS To stary metalowy piórnik ;-)
znaam,
boskie są!
pozazdroscic wyobrazni i cierpliwosci!
`Dla mnie mistrzem są te ogórki w słoiku ;D
Nowa pocieszka  😀

a ja mam  pytanie z czego się robi kolczyki? tzn te różne kształy nie korale itp
Chuda, To jest tzw metoda Wrapping polegająca na odpowiednim wygięciu różnych rodzai drutów jubilerskich (najczęściej posrebrzane, srebrne i miedziane) wokół kamieni.

Moje guru:
Chyba o to ci chodziło 🙂
www.monikalaskowska.digart.pl
Murmel Mam stara poduszkę w takie wzorki 😉 Cudne to 🙂
Moje 'dzieło' ostatnie:

zdjecie do niczego, czyli takie jak wyrób  😉
moja ostatnia weselna kartka (w linkach duże zdjęcia):

wer - sliczna ta karteczka, taka bardzo sympatyczna 🙂
Gagulec dziękuję  :kwiatek: strasznie mi miło że się podoba  🙂
Wer - cudowna! Takie hand-made zawsze są najpiękniejsze  😉
to i ja się pochwalę moimi pracami http://lebaiserdelafee.blogspot.com/  😅
na ile pieczecie modelinę i kto robi kucyki zawieszki, kolczyki ? jak coś na pw 🙂
borkowa
ja robie. A modeline gotuję.
właśnie zrobiłam modelinową wersję Bożydara  :kwiatek: zrobię jeszcze coś i pieczemy !  😉
Idzie jesień, czas wziąć druty i zacząć dziergać.
Kolor jest taki jak na pierwszym:

fajnie, ja w ogole nie rozumiem sie z drutami, nawet jak bylam mala to chcialam zeby mama mnie nauczyla i nic! szydelko tez mnie nie slucha.
zorilla czyli nie jestem sama  😀iabeł: nie umiem nic na drutach, mimo iż babcia tłumaczyła mi 100 razy ...  👀
dokładnie jak mi;]
serio?
Te najprostsze dwa ściegi w drutach są tak banalnie proste, że to boli. I ich kombinacje też są łatwiutkie. Gorzej już jest dalej, ale postawy to godzina ćwiczeń, a potem człowiek już nie ogarnia jak to robi.
serio
ja odpadam już przy nabieraniu oczek i trzymaniu drutów
sznurka, a od jakiej włóczki i jakich drutów zaczęłaś? Najlepiej zacząć od grubej włóczki i drutów co najmniej 5, a najlepiej 8, wtedy oczka są duuuuuuże, łatwo się je przerabia, nic nie boli xP
skrecilam komodke, robiac poprawki po wczorajszym zaczeciu skrecania po 6 piwach  😎
gratulacje  😉 😉 😉
Wie ktos moze jak zrobić płyn do baniek mydlanych? Próbowałam juz wszystkiego, płatki mydlane, płyny do naczyń, szampony, płyny do kąpieli takie mocno bąbelkowe, no po prostu wszystko wszystko! Dzieciaki taki pojemniczek z bańkami wydmuchają w ciagu 5 minut i potem jęczą. A tylko takie sklepowe bańki się da puszczać....
Wie ktos moze jak zrobić płyn do baniek mydlanych? Próbowałam juz wszystkiego, płatki mydlane, płyny do naczyń, szampony, płyny do kąpieli takie mocno bąbelkowe, no po prostu wszystko wszystko! Dzieciaki taki pojemniczek z bańkami wydmuchają w ciagu 5 minut i potem jęczą. A tylko takie sklepowe bańki się da puszczać....

zawsze robię mieszankę, płyn, szampon i żel pod prysznic 😀
mieszanki juz tez robilam i nic to nie dalo poza jedna czy dwoma bankami naraz. A ja chcialabym zeby lecialy takie duze ilosci jak ze sklepowych...
mieszanki juz tez robilam i nic to nie dalo poza jedna czy dwoma bankami naraz. A ja chcialabym zeby lecialy takie duze ilosci jak ze sklepowych...

to tylko sklep został.  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się