Forum towarzyskie »

DIY - zrób to sam

m4jek, co do zrobienia formy to robi się ją łatwo. Bierzesz szkło o odpowiednim kształcie, smarujesz np. szarym mydłem, obtykasz wokół gliną, wlewasz gips. Jak stężeje to zdejmujesz ze szkła, dookoła zacisk z metalu, gipsu, gliny czy drewna i silikonu jak wspomniała halo. W to żywica. Tylko jak dla mnie żywica to dziadostwo, nie podejdę do tego bez pełnego ubrania ochronnego, łącznie z maską.

Żeglarz, malowanie na szkle czy ceramice jest stosunkowo łatwe. Ale tak na wszelki wypadek polecam zaopatrzenie się w duży talerz do robienia prób 😉 Maluje się tym po prostu inaczej i trzeba załapać technikę.
abre dzięki za radę. W planach miałam właśnie poćwiczenie na czymś innym  😉
Za kilka dni będę się bawić i sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Pochwalę się efektami mojej radosnej twórczości.
Ostatnio chciałam sobie kupić kolczyki z filcu. I spotkałam się z dwoma rodzajami wykonania: filcowane na sucho i na mokro. Czym to się różni ?
maracuja- jedne są filcowane w wodzie z mydłem a drugie- na sucho- specjalną igłą z wypustkami. Przez jakiś czas filcowałam i wg mnie lepsze są filcowane na sucho 😉
jak kupię igły to znowu zacznę 😉
a wczoraj wzieło mnie na origami- zrobiłam 4 zurawie  😀
Też pozazdrościłam mówiąc szczerze i powołałam do życie Ambrożego.

Strzyga, Fajne, takie 'Czesiowe' bardzo😁

Mam takie same zasłonki xD
Strzyga ambroży jest zajebist... kocham ambrożego
moj Małpen skonczyl marnie,w szczekach psiaków,ale przez 5 minut byl w centrum uwagi
Strzyga on mi przypomina  lalkę z filmu - ,,Koralina'' czy jakoś tam... Tam byłą taka wiedźma pająk która wyszywała dzieci z materiału i zamiast oczu dawała im guziki... ja dosłownie odlot 🙂
Świeżynki 🙂
Widze, że Ambroży ma już sporo ciotek. Z serii "wszystkie dzieci nasze są". Ja też go kocham miłością szczerą i chyba będzie miał rodzeństwo, bo w jaśku zostało jeszcze trochę wypełnienia, a ja lubię takie robótki ręczne.

Dziś skończyłam też lawendowe mitenki którkie. Kolorem bardziej przypominają pierwsze zdjęcie. Przepraszam za ostrość, ale dałam aparat mamie i same wiecie...

Strzyga przeczytałam "Dziś skończyłam też lawendowe mineki" 😡 😂
a tak na serio to: śliczne! 💃
Off top - Strzyga jakie masz śliczne dłonie!
wer, ale to nie moja wina, że to się nazywa mitenki, a wszystkim kojarzy się z...

Daniela, ojej, dzięki. Bardzo staram się, żeby moje dłonie jako -tako wyglądały, mam na tym punkcie małego świra, bo niestety moje paznokcie genetycznie wyglądają przeokropnie i nie bardzo da sie to zmienić,  więc staram sie, żeby wyglądały jak najlepiej pomimo tych swoich pofałdowań.
Strzyga, ja newet nie widziałam że się tak nazywa. rzeczywiscie sliczne dłonie!! a te mitenki to chyba średnio praktyczne sa.. ale przynajmniej chyba łatwiej sie robi niz rekawiczki :P
cieciorka, ja uwielbiam mitenki. Nie dośc, że są super jak robię zdjęcia, bo nie mogę cmieć paluchów w rękawiczkach, super są do szkoły, gdy w dłonie zimno, a pisac jakoś trzeba, a po trzecie są fajnym dodatkiem, który uatrakcyjnia niektóre ciuchy.
Mi się skojarzyłyz graniem na pianinie, na pewno praktyczne dla zmarźlucha  😁
Strzyga ależ ja się z siebie śmiałam 😉 ale tak na serio to nie wiedziałam że to się tak nazywa 👀
co do tego że palce są odkryte - swego czasu nosiłam rękawiczki bez palców i było mi w nich ciepło - mimo że jestem strasznym zmarzluchem, więc tu też powinno "działać" 😀

ps. wcześniejsza małpa genialna! 🙇
wer, bo to taka głupia nazwa trochę...

Ambroży jest przekonany, ale już niedługo niestet będzie musiał mnie opuścić...
Strzyga one są cudne i te fiolecik... chh zebym ja miala tyle cierpliwosci do drutów
Mnie to odpręża. Zamiast zajmowac ręce pożeraniem wszelkich produktów spożyczych jakie są w domu, nawijam sobie włóczkę i mam spokój ^__^

Teraz podejmuję wyzwanie - rękawiczki z jednym palcem. Będzie ciężko, ale dam radę  🏇
Strzyga, na widok Ambrożego spadłam z krzesła! A za takie mitenki oddam siebie, piękne! 🙂
Nie chcę robić ogłoszenia, ale ponieważ pojawiły się pewne sugestie i pytania na pw, to moze nie w najblizszej przysżłości, ale po świetach jestem w stanie podziergać trochę.  Dla siebie musze jeszcze machnąć opaskę, a tak już wiecej nie potrzebuję, wiec jesli ktoś miałby ochotę, to zapraszam.
Strzyga ja jestem chętna w takim malinowym kolorze🙂
A no więc zrobiłam użytek ze starego porysowanego lustra które nadawałoby się tylko już na śmietnik.
Pracę nazwałam - Po drugiej stronie lustra. - zafascynowałam się ostatnio ,Alicją w Krainie czarów" 🙂
Gdzieś na necie widziałam podobny wzór i szłam nurtem kwiatów i ramki.  fantazja też mnie czasami poniosła 🙂
Moje ,,dzieło" robiłam tydzień- godzinę dziennie po pracy 🙂

ps. te duże kwadraty i niektóre wzory na ramce to nic innego  jako lustro 🙂 Zostawiłam taką przestrzeń aby można było się w niej przejrzeć.. , bo każdy z nas ma swoje lustro i swój zaczarowany świat 🙂 🙂

nie mogę dodać fotki buuuu 🙁  plik ma 114 KB) i pisze takie coś: Katalog załączników jest pełny. Spróbuj wysłać mniejszy plik i/lub skontaktuj się z administratorem. 🙁 Moje drogie moderatorki poradźcie coś
zabeczka17, fotosik.pl, imageshack.com, photobucket.com, etc... dużo tych miejsc w sieci do wrzucania... ; )
No dobra 🙂
edith: wklejam fotke
prezentowe, na zamówienie dla voltowiczki (;

Nowe pary - dostawa półfabrykatów więc i produkcja ruszyła 😁

Notarialna bombeczki wymiatają
To jeszcze takie pary:

Cieszę się, ze sie podobają 🙂 :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się