Forum towarzyskie »

DIY - zrób to sam

a ja osttnio w ramach nudy zrobilam ramke na zdjecie z takiego czegos smiesznego jakby gumowo-gąbkowego jak ktos zna nazwe tego materialu to bede wdzieczna za napisanie mi🙂

sihaja, nadal szukasz wzorku? Moja mama ma całą mase sekregatorów z haftem xx, więc mogę poszukać. a co Cię dokłądnie interesuje?
pamelfa, świetnie konik wyszedł 😉 Sama 'wymyśliłaś' wzór?

A ja żeby tylko się nie uczyć robię sobie bransoletki z muliny 😉
z 'ukośnych pasków' skoczyłam na 'napis'. troszkę nie tego, ale i tak ją uwielbiam.  😍

lotka13 tak konik mojego pomyslu🙂 bardzo fajna ta teczowa branzoletka tez kiedys mialam manie robienia takich no i oczywiscie pol reki wtedy bylo w moich dzielach:P

Kolejne 🙂
pamelfa, w moim odczuciu to neopren 🙂
To i ja się bransoletkami pochwalę  😀 Może nie są jakieś super ale zawsze  😉
daborah a mozna gdzies cos takiego kupic w Polsce??? bo ja kupilam to jakies 6lat temu w Holandii i tak lezalo zapomniane🙂
MOje pierwsze próby z  Panną Wypalarką zakupioną w LIdlu.
Jest CUDOWNA.
Jedyny mankament to timer który trzeba nastawić- niestety po 20 minutach wypalarkę należy odłączyć z kontaktu na 10 minut.
zabeczka17, 👍 ! Piękne!
Notarialna dziękuję  :kwiatek:

edith: dodaję fotografię całej pracy. Siedziałam nad nią 3 dni. Ma rozmiar  - A2 , nie było łatwo.  Projekt autorski  z lekka nutką dekadencji i fantazji 🙂 Pamiętajcie że jestem tylko amatorką  co zresztą widać na załączonym obrazku
Nie ma za co 😉
Ja bym na twoim miejscu na allegro to sprzedawała. Super są 😀
Dodam jeszcze takie cuuś co powstało ze starego lustra które gwizdnęłam Ojcu ;] ( chodzi o obrazek z GIlem)

Nie mogłam  zostawić lustra jako tła bo było czymś mocno zaplamione i żaden rozpuszczalnik nie chciał tego  machnąć. Drugi obrazek jest też wykonany na zniszczonej szybce, którą obkleiłam listewkami. W obydwóch obrazkach ramki maźnełam  😂  lakierem do paznokci 😀😀 😵 😎

Notarialna a kto by chciał takie coś kupić ;] Ludzie maja lepsze gusty a to taka ciekawostka stworzona na konkursik
Zabeczka padłam z wrazenia!!!
Zabeczka padłam z wrazenia!!!

to  dla mnie dość spory komplement ;] dzięki

edit: dodaję fotkę najnowszego dzieła ;] a co strzeliłam  tabliczkę godną mojej księżniczki 🙂 czy jak to tam sie mowi ;] wszystko jest wypalone fotka jest robiona telefonem wiec wybaczcie za jakosc ;]
Kociaki😉

i zawieszka z kokardą😉

Już nie bede wstawiac wszystkich, bo umrzecie z nudów :P
zabeczka17
Dzrzewne 'elfy' genialne.
O ile w barwnych pracach kolorystyka mnie nieco przytłacza (bardzo kontrastowe, mocne barwy- choć z drugiej strony może być to atutem dla niektórych) o tyle  tutaj zostało to co najlepsze, a nawet więcej. Gratuluję fantazji. Kojarzy mi się  baśniami z dzieciństwa.
zabeczka17 Oj, gdybyś zaczęła witraże robić (to wcale nie jest bardzo trudne), to zrobiłabyś furorę! przy Twoim secesyjnym zacięciu  💘
Dorotheah i halo Bardzo dziękuję za opinię, nie spodziewałam się aż takich miłych słów ;] Ot zwykły obraz ;]
Jeszcze raz dziękuję ;] Co do witraży to hehehe poczekajmy nie wyprzedzajmy zdarzeń 😀😀😀 😀 😀 Jak tylko będę mieć swój własny warsztat to zajmę się i tym 😉 Dwa kocham Secesję a A. Mucha  to mój ukochany artysta tego okresu. Może i ja kiedyś będę strzelać takie plakaty ;] buahaha  się zapędziłam ;] W każdym razie dzięki wielkie za miłą ocenkę moich prac ;] :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Doroteah ;] to miały być wille te starosłowiańskie ;] ; :kwiatek:]  😎
zabeczka17, Wiesz ile ludzi dałoby by mieć chociaż połowę Twojego talentu?! Dziewczyno, ty zacznij zarabiać na tym, bo naprawdę masz godne podziwu zdolności manualne  😜
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa. Jednak kto by kupił moje prace...... Nie raz widzę na allegro  przepiękne dzieła wykonane przez utalentowanych ludzi po szkołach artystycznych. Nikt ich prac nie kupuje mimo , że chodzą a za grosze.
Na razie pozostaje mi tworzyć do szafy i ewentualnie okazjonalne konkursy plastyczne. Wypalarkę w sumie mam dopiero od 2 tyg. zobaczymy jak to się  rozwinie. Zamierzam stworzyć coś z końmi ;] efekty oczywiście ukażę na forum ;]
Kompletuję też szyby i obklejam sklejkami ;] farby mam więc może mnie natchnie ;] ;] Teraz  odpoczywam bo jestem leciutko wypalona artystycznie 🙂 Podejrzewam że ,,muza" przyjdzie sama z siebie za kilka dni ;]
Alice kocham Twoja pomyslowosc 😉
daborah a mozna gdzies cos takiego kupic w Polsce??? bo ja kupilam to jakies 6lat temu w Holandii i tak lezalo zapomniane🙂

Tak, np na sztuki w Empiku  😉
Grzebało się trochę na necie i szukało inspiracji 🙂 Trochę z tego trochę z tamtego i powstały takie oto pierdoły 🙂 Jeszcze schną ale nie mogłam się powstrzymać ;]
Jedną prace dedykuję oczywiście mojej ukochanej kobyłce :*
Dzisiaj nieco pokombinowałam z resztkami materiałów (muszę zamówić nowe) i oto co wyszło 🙂

1. Lampwork dębowe słoje 1 cm
2. Stare perełki sztuczne maźnięte krwistym lakierem do paznokci 😁
te drugie przypominają mi bombki choinkowe  🤣
urocze są 😉

alice, zabeczka17  zbieram szczękę z podłogi po prostu! cuda!
Poncioch, Wiesz, że też mi się skojarzyły z motywem świątecznym? 😁
bombeczki na uszka wymiatają ;]
No to pochwalę się moją najnowszą produkcją  😀
filcowanki:

Notarialna, b. ładne 🙂
korsik kulki filcowe z kokardkami EXTRA!!!! 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się