Konturówką do tkanin i farbą akrylową. Koleżanka zajmująca się takimi rzeczami intensywniej niż ja powiedziała, że akryl spokojnie wytrzymuje delikatne pranie tak więc stwierdziłam, że spróbuję.
Ostatnio zainteresowałam się robieniem biżuterii (bransoletki z muliny albo koralików na gumce... tak bardzo ambitnie 😉) niestety więcej pomysłów nie mam, możecie mi więc polecić jakieś blogi DIY? Nie tylko z biżuterią. 🙂 Kilka znalazłam ale niczego ciekawego nie mam 😉
He he kupilam pol metra na bazarku. Przepiekny material, bawelna z duzym ( osobiscie uwazam za duzym) dodatkiem strechu. Material kupilam w niemczech i za pol metra dalam 7euro, wiec cenowo niekoniecznie bardzo oplacalnie (14euro metr bierzacy, po przeliczeniu na zl malo oplacalne) ale naprawde nie moglam nie wziac...
CzarownicaSa, cudny, taki troszkę kucyk, a troszkę świnka 😉 Ja bym dała choć minimalnie białego na obramówkę oczu, nadal byłyby wielkie i słodkie, a bardziej jak oczy. Ja sama uwielbiam lepić, kibicuję więc. Włosy i kokardkę ma super.
Dziękuję :kwiatek: Super zabawa, na pewno będę to robić częściej 😍 Kieeeeedyś lepiłam z plasteliny, nigdy nie wpadłam na to, żeby spróbować będąc starszą 😁 Mam cały zestaw, jak się skończy to kupię sobie jakąś zwykłą modelinę i będę kombinować z malowaniem 😀 Fantastyczne zajęcie na rozluźnienie 🙂
E tam uzdolniona. To 5 minut roboty a efekt wizualny całkiem spoko. No i ja po prostu jestem wyczulona na końskie tematy z którymi ma do czynienia moja siostrzenica. Ma być ładnie i już, o.
Hej dziewczyny i chlopaki 😉 Potrzebuje kilku wskazowek, bo bede robic wlasnoreczny album na zdjecia (tak, wiem, ale konwencja prezentu jest taka a nie inna, kazdy robi jedna karte ze zdjeciem) i teraz szukam wszelkich rad i uwag. Wymyslilam, ze kupie jakis papier czerpany, ozdobie, nie wiem jeszcze, moze guzikami, tasiemka, nakleje cos, sama jeszcze do konca nie wiem co- i wszystko bedzie zebrane w calosc i spiete. Wiec- na co powinnam zwrocic uwage? Zadanie wydaje sie proste, ale... 🤣 Nie jestem specjalnie techniczna uzdolniona 😵
Opcja po najmniejszej linii oporu to kupić segregator i go obkleić a do środka (ja zamawiałam na allegro taki papier z suszonymi bławatkami bo jest bardzo mocny). Klej silikonowy z pistoletem się przydaje.Można też z pilśni zrobic oprawki i przewiązać poszczególne kartki sznurkiem ozdobnym.