Forum towarzyskie »

DIY - zrób to sam

heheh dzięki ;] ale wiesz co natchnęłaś mnie ;] Moja Mamci śmiga na drutach od dwudziestu paru lat ;] właśnie wytargałam z jej zbiorów podobny kolor włóczki 🙂 druty mam a teraz przeglądam w necie za ściegami i ewentualnym wzorkiem  mikro konika ;]  ;] 😀😀😀 Nie mówię że teraz się za to zabiorę, bo mam kupę roboty z innymi sprawami ;] ale niech leży na półeczce i drażni me oczęta 🙂 ...wiem  że szybko ulegnę 😀 ... 🙂

edit: a tak na boku to przydało by się przypomnieć fazę z drutami ;] kiedyś ostro śmigałam jako dzieciak 🙂 )(sic!) .
        Porzuciłam to niestety dla haftowania i wyszywania które wydaje mi się mniej czasochłonne a i efekt taki  jakiś    bardziej gustowniejszy :P 🙂  ;] Ale wydziergać sobie sweterek z koniem? hmmm ;] zacznijmy  jednak od szalika 🙂
druty wciągają.  wydaje mi się, że to właśnie na drutach się szybciej robi, niż haftuje... i pruje się szybciej jak coś nie wyjdzie  😎
Ambrozja, dzięki!!!
strzyga co racja to racja 🙂 Ba a ile palców mam ukłutych w tracie robienia  to masakra.
Sznurka  śliczna ta tablica !  🙂
Ale wydziergać sobie sweterek z koniem? hmmm ;] zacznijmy  jednak od szalika 🙂

Jak chcesz mam gdzieś 3 "wykroje" na takie sweterki. Tylko gazety musiałabym przetrząsnąć🙂
Druty fajna rzecz, szkoda tylko że czasu tak mało;/
ciska, miło mi
sihaja  NO PEWNIE ŻE CHCE !!! 😀
Pełną parą ruszyła produkcja modelinowych koralików CRACKLE 🙂
Pierwsze efekty, jeszcze przed pomalowaniem. 🙂

jak cukierki!
I oto co dzisiaj powstało 🙂 Bransoletka z crakle. Zielono - żółta. Kolor troch przekłamany bo kontrast się poszedł....
Koraliki nie są idealnie okrągłe, ale to pierwsze moje podejście 😉

Piękna!! 😍 😍
jak to robisz? 👍
Trza dwa paski różnych kolorów (uwielbiam kontrastowe połączenia 😍 ) i pomieszać je tak by powstał marmurkowy wzorek. Dziurki robię szpilką, a potem ostrożnie nawlekam po kilka na wykałaczkę i gotuję w wykałaczce też. Wtedy się nie rozwala i nie przykleja ;-)

W planach jeszcze jest para kolczyków, ale muszą mi dojść półfabrykaty, które zamówiłam w piątek 😉
Natchniona przez Notarialną stworzyłam kolczyki i 2 bransoletki 😉

Musiałam poprawić kolorki na zdjęciu bo mój aparat je strasznie stłumił
Notarialna bransoletka  jest cudna  :kwiatek:
szalejecie dziewczyny!
fajne kolory letnie!
a ja z nudów siadlam w mamy pracowni i postanowilam znow cos sama zrobic a nie tylko gotowce podkradac  😁
kolor rozowych wyszedl przeklamany. rzeczywisce sa bardziej pink

do tych jeszcze zapiecia musze zalozyc

bransoletki na drucie z pamiecia do kompletu (tu rozowe wyszy jakies buraczane  🤔 ale sa bardziej jak na zdjeciu wyzej

a teraz biore sie za drewniane kule  😜
Sigma, te z pierwszego zdjecia zielone, wrecz cudne 🙂 !!
sigma masz zdjęcia jakis cudeniek mamy?
mery, sa jeszcze bardziej zielone niz na zdjeciu 😉
sznurka, mama ma tego tyyyyyyyyyle ze nie sposob wszystko obfocic 😉
ale jakies tu leza do sprzedania chyba to moge porobic zdjecia jak chcesz 🙂
Miło, ze się podoba :kwiatek:

Sigma, twoja mama to robi zawodowo czy to takie hobby? :]

Ja jak na razie muszę dokupić parę narzędzi, linek, przywieszek, bo okazało sie, ze jednak nie kupiłam wszystkiego 😡
hobby, ale zarobic tez na tym troche mozna 😉
Dzisiejsze, jeszcze cieplutkie :]

Sigma, zrob zdjęcie jakieś maminej dumy i się pochwal!
Ruszyła lawina  solnych kucyków 🙂 i zabłąkanej owieczki
I jeszcze jeden zabłąkany konik...

Nie zmieścił mi się we wcześniejszym poście
ostatni najlepszy 😉
Moje najnowsze samoróbki. Na razie są proste bo dopiero się rozkręcam 🙂

lawendowo:

Seksta, śliczne!!!!

ja zgubiłam jednego druta i mam zastój ;/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się