Forum towarzyskie »

Gorseciarka

no to chyba musisz uwierzyc, bo jestem w 100% pewna, ze dotychczas mialas po prostu niedopasowny stanik.

jezeli chodzi o dopasowywanie stanikow: najpierw wybierz rozmiar (tzn czy to bedzie 70, 75 itd). rozmiar ma byc taki, zeby na poczatku troszke uciskal (przy najslabszym zapieciu na ostatnia haftke), bo po potem sie rozciagnie. jezeli wlozysz z tylu palec i pociagniesz, to stanik nie powinien odstawac wiecej niz 2cm. poza tym jezeli staniesz bokiem to musisz widziec, ze stanik lezy rownologle, nie podciaga czy nie opada z tylu.
jezeli masz juz dobrany obwod, to polowa drogi za Toba. teraz wystarczy dobrac miseczke. najprostsza zasada to 'podniesie' rozmiaru miseczki o tyle rozmiarow, o ile spuscilo sie obwod (czyli jezeli np z 90 schodzimy 2 rozmiary w dol na 80, to miseczke A podnosimy do C). nie jest to metoda w pelni skuteczna, wiec trzeba pamietac zeby: mieseczka obejmowala cale piersi, bok mieseczki celowal w srodek pachy, przod ladnie przylegal do ciala, piersi nie wylewaly sie bokiem czy gora. mierzac stanik najlepiej pochylic sie do przodu, troszke odciagnac do przod, piersi dobrze sie uloza i wtedy mozna wyprostowac sie i skontrolowac czy wszystko lezy tak jak powinno 🙂
aurelia przechodzilam to samo 🙂 bardzo mily moment  w zyciu  🤣
tylko teraz przygotuj sie na przekonywanie ekspedientek (jesli zamierzasz szukac czegos w normalnym sklepie).
ciezko trafic na takie co slyszaly o np. 65DD. a co dopiero maja powiedziec dziewczyny co sie przesiadly z 90C np do 70G czy cos w tym stylu  😀
mi pomogla stanikomania ale to juz bylo chyba wielokrotnie wspominane
polecam po raz kolejny w kazdym razie
http://stanikomania.blox.pl/html
edit: i jeszcze wlasnie oczywiscie Lobby Biusciastych
Na razie czytam lobby, ale chętnie zajrzę.

Już trochę się w tym wszystkim łapię, ale w związku z tym, że piegi mam nierówne, wolałabym, żeby obejrzała to wszystko brafiterka i dopasowała chociaż 1-2, żebym wiedziała czego szukać w normalnych sklepach. W Łodzi jest aż 1 osoba, która oferuje takie usługi... żal.pl na milionowe miasto... ehhh

Przejadę się do niej na ten "koniec świata" i niech obczai co i jak :P
Ja byłam u gorseciarki podobno jednej z najlepszych w Warszwie (moje przebije ze stanikami opisywałam dość szczegółowo w wątku ślubnym).
Wydałam kupę kasy, dowiedziałam się że nie noszę stanika 75B jak myślałam, tylko 70D!!
Kupiłam dwa staniki, jeden noszę(po koszmarnym przyzwyczajaniu się), drugi ślubny wywaliłam do szafy i leży. Nie zamierzam go zakładać w najbliższej przyszłości.

Dobrze dobrany stanik miał mi podobno "poprawić" wygląd biustu już po miesiącu noszenia. Hmmm, ja noszę dłużej i nie umiem ocenić czy coś się zmieniło. Mam wrażenie że nie.
Muffinka - bo w Wawie jest jedna słynna pani, która uważa się za guru i życzy sobie mnóstwo kasy za staniki (często przerabiane, "bo bez przeróbki się nie da"😉 i pewnie do niej trafiłaś. Na szczęście są też naprawdę fachowe sprzedawczynie i doradczynie. Na Lobby Biuściastych na pewno znajdziesz namiary do tych dobrych.
No właśnie ja do niej trafiłam. Mój błąd że posłuchałam znajomej jaka to ta pani jest boska i w ogóle. Kupiłam od razu dwa staniki jak kretynka, zamiast jeden najpierw wypróbować. Staniki faktycznie były przerabiane, a zapłaciłam za nie prawie tyle ile mój miesięczny pensjonat dla konia. I dlatego jestem taka wkurzona 😉
dobra kobiety gdzie w necie mozna kupić cos fajnego w normalnej cenie?
mi wyszło pod biustem 73, w biuscie 94 czyli UK 30 FF (65 FF)
jaki to rozmiar po polsku? bo mi wywaliło ze 65 I
ale nigdzie takich nie widzialam
Sznurka, ja mam 73 pod biustem, w biuscie cos okolo 93 i nosze staniki 75D- po wyjeciu wszystkiego spod pach jest ok 🙂

www.intymna.pl tam sa rozne rozmiary, ale co do jakosci bielizny to nie wiem, bo nigdy nie kupowalam u nich.
sznurka- niespecjalnie niestety moge pomoc, bo niestety nie znam godnego polecenia miejsca..

za to w wawie jest malusienki zaklad w al. jerozolimskich, idac od novotelu w strone mariottu- tam jest bardzo fachowa gorseciarka.
zen w ktorym dokladnie miejscu i jak to wyglada cenowo? jesosicku chce miec wreszcie dobrany cyckonosz , bo mam dosc:/
sznurka polskie sklepy też mają angielską rozmiarówkę.
np.
www.dopasowana.pl
karla-
lopatologicznie rzecz ujmujac- ruszasz jerozolimskimi (polecam na piechote) spod hotelu polonia i idziesz prosto w kierunku hotelu mariott. po lewej stronie jakies, hmm, 300 metrow (tylko za to reki nie daje, bo moze byc i 500) od polonii jest malutki sklep z bielizna- na gorze ma bialy napis gorseciarstwo i chyba mala reklama feliny czy triumpha (ale tu rowniez nie dam sobie nic uciac 😉 ). ja jakos nigdy sie tam nie umawialam i zawsze trafialam na ta sama pania, wiec mam nadzieje, ze tylko ona tam pracuje 😡
generalnie babeczka pomaga fachowo dobrac biustonosz, jak trzeba to robi delikatne przerobki- jak w wybranym modelu nie ma akurat rozmiaru to szybko go sciaga. mi dobrala juz 4 sztuki po prostu fenomenalnie. moge biegac, skakac, schylac sie do woli- a biust jest w jednym miejscu, nic sie nie przesuwa, nic nie wypada, nic mnie nie pije, nie gniecie.

Zaczelabym od 65 F, sama mam podobne rozmiary  😉
60 FF to przy rozciagliwcach typu freyki eleanor czy arabelka

Sznurka, ja mam 73 pod biustem, w biuscie cos okolo 93 i nosze staniki 75D- po wyjeciu wszystkiego spod pach jest ok 🙂

www.intymna.pl tam sa rozne rozmiary, ale co do jakosci bielizny to nie wiem, bo nigdy nie kupowalam u nich.

Jesli chcesz stanik zgodny z LB, to 100 % nie moze to byc stanik o obwodzie wiekszym niz Twoj wlasny !  😉
Tez powinnas sprobowac 65, ewentualnie jesli nie jestes przyzwyczajona i faktycznie bedzie Cie cisnelo to od 70, ale na pewno nie 75.

dopasowana.pl
peachfield.pl
[quote author=baba_jaga link=topic=763.msg253689#msg253689 date=1242375644]

[/quote]

a nie będzie za ciasny pod biustem?
te 65 F to wg jakiej rozmiarówki?
[quote author=baba_jaga link=topic=763.msg253689#msg253689 date=1242375644]
[quote author=sznurka link=topic=763.msg252911#msg252911 date=1242288936]

[/quote]

a nie będzie za ciasny pod biustem?
te 65 F to wg jakiej rozmiarówki?
[/quote]

Na poczatku moze cisnac, szybko sie przyzwyczaisz 🙂
Rozmiarowke ja akurat sprawdzalam na podstawie starej tabeli z linkow LB.
Najlepiej by bylo, gdybys miala mozliwosc poprzymierzac.
Nie wiem czy u Ciebie sa juz sklepy stacjonarne sciagajace UK rozmiarowke.
Natomiast na pewno gdzies w okolicy sa dziewczyny 'nawrocone'. Skontaktuj sie z nimi i dogadaj na mozliwosc przymiarki. Zrobcie sobie bra-party  🙂
baba_jaga, dzięki sliczne
najchętniej bym kupiła via internet, w sumie wizja pójscia do sklepu mnie srednio cieszy
a bra party odpada z obcymi nawróconymi, dla mnie to intymna sprawa
nie edytuję bo chcę by watek podskoczył
zakupiłam wczoraj Kostara, 65 F i podoba mi się jak lezy, ba znalazłam nawet sklep w ktorym pani nie zrobiła wielkich oczu!
Mam sukienkę, która ma dość głęboki dekolt (trójkątny) i z przodu, i z tyłu. Zastanawiam się, nad sensownym stanikiem. Z przodu to w miarę  prosto - jakiś plunge się nada. Ale co można w temacie tyłu, żeby nic nie wystawało? Są jakieś rodzaje "mocowań" stanikowych przy wydekoltowanych z tyłu sukienkach (i nie takich związaniem na szyi)?
może silikony na sam przód?

w temacie studniówkowym bylo chyba troche propozycji. widziałam tez takie, ktore mocowalo sie dopiero w pasie i takie z silikonowa tasiemka wylacznie na plecach, ale moim zdaniem to i tak głupio wyglada.
sukienka nie nadaje się do tego, by dac biustowi troche pofruwac?
No właśnie nie bardzo -  sukienka za wiotka. Zajrzę do studniówkowego wątku, dzięki.
Coś takiego z mocowaniem niżej, bliżej pasa, brzmi obiecująco.
Teodora Ja na ślub kupiłam pasek obniżający zapięcie. O, coś takiego: http://allegro.pl/item664888278_pasek_obnizajacy_zapiecie_biustonosza_hit.html
ale fajoski 🙂 Nie wiedziałam nawet, że coś takiego robią 😀
Sunny, dzięki 🙂 Już kupiłam stanik z takim właśnie zapięciem a la baleronik. A właściwie z różnymi wersjami, bo można przepiąć jako: zwykły, baleronikowy, na szyi. I zmienić jeszcze wszelkie paski na przezroczyste. A sam stanik typu plunge, więc rzeczywiście nic nigdzie już wystawać spod sukienki nie chce. Intimissimi, taki:
Gorseciarki szyły bieliznę bez fiszbinów co powodowało że z czasem piersi szczególnie te większe ulegały totalnej deformacji. W dobrych angielskich firmach mozna kupić gorsety w obwodach nawet 60 cm pod biustem i z mieseczkami do H !!!! w szczecinie brafitting i taka bielizna w theboob. /ciach/ w polaczeniu z nickiem to juz podpada pod reklame
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się