Do założenia wątku skłoniła mnie cała sytuacja co u nas wystąpiła .Wiadomo że TV nie pokazuję wszystkich wydarzeń ,zajęło by im to chyba pół dnia .
A więc 8 września zaginął u nas jeden pan (61 lat) został on znaleziony około 2 tyg temu ,bez głowy i w trakcie rozkładu .Powiesił się on po wizycie u lekarza ( rak ) 2 tyg temu 36 letni znajomy powiesił się w swojej łazience pozostawiając 4 dzieci ,żonę . Na drugi dzień dwa domy dalej zmarła starsza osoba ,po 5 dniach 2 domy dalej zmarł facet .Wszystko szło w jednym ciągu domów .Ludzie z wioski trzęśli portkami kto następny .
Dziś dowiaduję się że myśliwy z wioski obok odstrzelił sobie głowę , dowiedział się że ma raka .
Chyba jest coś takiego jak "fala samobójstw". Wiesz...kilka osób w okolicy o tym myśli, ale nie ma się odwagi. Nagle dowiadujesz się, że sąsiad to zrobił i ma już z głowy. Wtedy myśli o samobójstwie wracają natrętnie i większe ryzyko, że zrobisz to i ty. A jak już 2 osoby zrobią, to i trzecia się znajdzie. Czasami tak bywa.
Mi też się wydaje, że to może działać tak jak pisze tunrida. U mnie w okolicy swego czasu też miało miejsce kilka takich zdarzeń. Ktoś się powiesił na klamce, tydzień później ktoś zaliczył 9 piętro, później był wjazd pod pociąg i utonięcie. Przed i po tej serii znów cisza, aż do nastepnej 'fali'.
*Bardziej jestem zadowolona że w końcu u nas robią rzekę ,siano będzie bezpieczne a konie będą miały dostęp do łąki 😅 *Druga super wiadomość ,na krzyżówce Radwanickiej w końcu zamontowali światła , mam nadzieje będzie bardziej bezpiecznie i będzie mniej wypadków . *I po wielu bojach ,kończą już budowę drogi która łączy wioskę moją i mojej koleżanki ,nie będziemy musiały jeździć na około do siebie tylko na skróty 😜 *Zła informacja że u nas są 2 stada wilków ,myśliwi po obserwacji stwierdzili że na wiosnę będzie następne stado .Dwie wioski dalej wilki zabrały się za kozy hodowlane ,czyli nie mają już na co polować .Nadleśnictwo stara się przegonić je na poligony czyli na rezerwat .
Dla większości osób takie wiadomości są mało ważne ale jak dla nas warte upamiętnienia .