Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Otello to szescioletni ogier, ja jeżdżę go od niedawna, stoimy na mazowszu na zawodach startowałam na nim do L, ale mam nadzieje pojechac P na najbliższych zawodach.
Paladynka trafiłaś jest na sprzedaż jego właściciel jest dużo wyższy odemnie i stwierdził że nie ma sensu go trzymać i marnować jego potenciału. Jeśli nie uda się go sprzedać to mamy w planie MP Arabów a potem może i ME  🙂 . Jak właściciel powiedział mi że ma araba który super skacze to wcale nie byłam taka pewna siebie, na pierwszej jezdzie faktycznie skakał w miare ok tylko szkoda że odbijał się przed wskazówką, żadnej kontroli. Po tygodniu skakał 120 z kłusa ze wskazówką. W życiu nie jeżdziłam na tak szybko uczącym się koniu, na poczatku mieliśmy problem z przekłusowaniem po pojedynczych drągach teraz jezdzimy sobie płynie drągi na 1,20 a potem na 1,50 i po łukach. I do tego jest strasznie odważny jak byl mlodszy gral w filmach, ja jechalam na nim konkurs policyjny i nawet skakalam przez płonącą przeszkodę  😀 .
Miranda, no to niezły chłopak Ci się trafił😉 Do tego jest przepiękny.
Mirando, Otello jest piękny :-) Super, że taki użytkowy - nie daj go czasami wykastrować  🙂 I obyś mogła jak najdłużej na nim jeździć.
Kociarnia - siwek super :-) Ten młodziak też niczego sobie :-)
Arab Shagya, to nie czystej krwi arab, wiem.
Ale nie wiem czy jest jakiś wątek, w którym można porozmawiać tudzież pokazać przedstawiciela rasy Shagya? Wyszukiwarka nic mi nie znajduje.
Czyżby w Polsce Shagye były zupełnie nieznane?
Mirando - mamusię Twojego Otella "pilotowałam" do Polski 🙂🙂🙂 Bardzo fajna kobyłka. Jej półbrat Odysejas też był i jest nadal super koniem użytkowym, jeździłam na nim na amatorskie zawody skokowe 🙂🙂🙂 cudowny ogr z niego.....no teraz już niestety wałaszek.... Oktava właśnie w połączeniu z Cyprysem dawała kare źrebięta - wyjątkowej urody 🙂 Otello jest boski - napisz mi na PW gdzie go można obejrzeć na żywo 🙂
To i ja się wetnę z moim Małym Księciem  💘

Dzisiejsza mini sesyjka by Libella
Miranda naprawdę jestem pod  wrażeniem - ale On jest śliczny i dzielny  😍
Bronze haha .... najlepsze jest to, że rudy ma prawie cały czas taką minę  😁
ashtray fajna mordka ..

wiem wiem, że Was zanudzam .. ale mam takiego grzecznego konia  😁

powiem Wam, że byłam w niesamowitym miejscu ostatnio - odwiedziłam stadninę koni Kielnarowa - mogłabym tam zamieszkać ( nawet w stajni )  😎
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] wstawianie zbyt duzych zdjec
ashtray fajny piegus 🙂
Dzięki dziewczyny. Zdecydowanie ma w sobie urok osobisty, który przynajmniej na mnie działa (-;
Miranda piękny chłopak, świetną musicie tworzyć razem parę 😀

My właśnie wróciliśmy z Argosem z naszych wakacji, było pięknie i zdecydowanie z krótko!!! Pomijając pogodę i dające się we znaki muchy jestem strasznie zadowolona z wyjazdu, tereny niesamowite, niestety fot mało 😜
Tu z jakiegoś treningu na łące:
Atamanka bardzo się cieszę że wakacje się udały ! a jak Argos ? alergia minęła ?
zduśka oj tak, wyjazd zdecydowanie udany! Arek cały czas czuł się dobrze, wiadomo, alergia jak to alergia- nie minie nigdy, ale jednak całe dnie na powietrzu, trociny i wiejskie powietrze 😁 robią swoje i poprawa jest, nawet spora 😉
zduska- Callisto wyglada super!
Atamanka- tworzycie swietną parę!

ashtray- wiecej fot sie domagam!!! czy pisalam Ci ze masz cudenko?

znalazlam na allegro corke mojej Gospody! normalnie klon matki! ciesze sie ze nie mam ani kasy ani miejsca w stajni, bo zaczelabym kombinowac.... jeszcze jakby miala charakter matki to wogole- cud miod i orzeszki
Złota a dziękować  :kwiatek:

daj linka do aukcji .... !! 😀

a ja zaraz śmigam do chłopaków i mam zamiar pojeździć - o ile nie będzie padać  🙄
Złota ojej, dziękujemy  😡 wklej link do aukcji

Portrecik

Czułostki

Cola!

I jeszcze jeden portrecik

i już nas nie ma  👀
ashtray do pyszczka mu w niebieskim kolorze !!
Skoro taki wysyp wakacyjnych fotek to ja wtrącam się z Młodym, który zamiast wakacji rozpoczął bardziej wymagającą pracę pod trenerem. Ja jestem dostarczycielem przyjemności i radosnych chwil  😀.
Na głowie HKM Lea - (to dla Zduśki  😉), niestety bez nachrapnika bo trener woli bez  🙄
Bronze fju fju .. pięknie wygląda w tym ogłowiu  😍 ach i te warkocze !!! jak ja bym chciała aby mój Rudzielec miał taką grzywę a nie jakieś tam czupiradło  🙄

P.I.Ę.K.N.E   😜

dawaj więcej  😉
Zduśka - gdybyś ty moja droga wiedziała ile razy stałam w desperacji z nożyczkami z niecnym zamiarem ścięcia tej grzywy  🙄.
Specially for you rozpuszczę i wrzucę fotki w pełnym owłosieniu  przy najblizszej okazji  😀

edit. literówka.
Złota zdjęcia z tej aukcji takie średniawe, ale siwka mi się podoba 🙂 wydaje się być spora.
Bronze super wakacyjne fotki 🙂 pewnie już pisałaś, ale ile Młody ma lat?
a to Gospoda- stare zdjecia, ale sie nie zmienila 😉
ASHTRAY, w marcu skończył 4.
Złota - Gospoda pięknotka  😉.
Ładna laleczka z Gospody. Uwielbiam takie różowe pysie  😍
ashtray, stoisz w Koniku Starym pod Wawą? Hala wygląda znajomo a i araba siwego w hreczce tam widziałam (i wygłaskałam 😁 )
Misskiedis tak 🙂
To już wiem co za arabka wygłaskałam 😂 Na żywo zwierzak jest jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach 😜 Swoją drogą to w koniku z połowa stajni to re-voltowicze 😂
Bardzo mi miło to czytać, bo on raczej robi słabe pierwsze wrażenie i nie jest też zbyt chętny do głaskania (szczególnie przez obcych).
Jest nas tam trochę, to fakt. W tej chwili na 8 koni w stajni, 5 jest re-voltowych  😁
A Ty wpadasz kogoś odwiedzać?
W koniku moja koleżanka (Creative1 z forum, ale rzadko się udziela) opiekowała się Biwakiem (stoi w drugiej stajni, tej od wjazdu) więc zachodziłam i do stajni przy hali wydrapać koniska 😎 I zakochałam się w kasztanku stojącym na końcu stajni, jest taaaaaki piękny 😍 Ale ja uwielbiam kasztany. A twoje piękne arabiszcze faktycznie lekko nadpobudliwe (przynajmniej przy obcych) ale dawał się głaskać (zwłaszcza jak wyczuł że w kieszeni miałyśmy cukierki 😂 )
Fakt, do obcych przyzwyczaja się dość długo. Chyba, że tak jak piszesz są cukierki- jest strasznie łasy na smakołyki  😁
Dla mnie zazwyczaj jest misiem-pysiem, chociaż nie za bardzo lubi przytulanie. I raczej on decyduje jak długo będzie ono trwało 😉
A że wypłoch i pobudliwy to swoją drogą. Ma takie swoje różne  🤔wirek: ale już widać taki jego urok 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się