Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Bronze oj taaak. W tej chwili, po hmm... ponad dwóch latach naszej współpracy, nauczyłam się go słuchać na tyle, że rozumiem o co mu chodzi... kiedy coś wyskoczy zza krzaka, kiedy plac jest nierówny, kiedy się źle czuje, kiedy będzie burza... Mogła bym tak wyliczać bez końca, ale to jest najbardziej niesamowite 🙂
Tak,tak przeznaczenie.Ja o nas śpiewam "słona jest nasza miłość,tak kocha się tylko raz"  😉.
W 2004 roku trafiłam na wyścigi jako amatorka i już wiedziałam,że interesują mnie tylko araby.
A Mujahid najpierw pościga się na torze,a potem pójdzie do rajdów  🙂.
Wojenka super historia !

..ja tam wcześniej miałam do czynienia z arabami jedynie na wyścigach i przyznam się, że jakoś nie przypadły mi do gustu  😡 tylko proszę nie bić  🙇
ale - tak jakoś trafił mi się Rudy i po kilku miesiącach naszej znajomości wiem, że nie zamieniłabym go na innego konia  🙂
dla mnie jedna rzecz jest niesamowita - araby zawsze kojarzone były z adhd, płochliwością itp - a mój wychodzi na to, że chyba jest odmieńcem  😁 nie płoszy się, nie ponosi ... ułożony, opanowany ... i o dziwo jest koniem do pchania  😂 - całkowite przeciwieństwo mojego kucyka felińskiego  🤔wirek:
Dzięki dziewczyny, Ethne dojrzewa jak wino, poooowoli, jest jeszcze taka... kanciasta ale myślę, że z wiekiem będzie nabierała kształtów, na razie to taka "postrzelona nastolata".

arabiansaneta, wrzuciła byś jakieś świeże zdjęcia Niuńka, jak z tą trzeszczką, lepiej?

Jakoś dawno zdjęc mu nie robiłam, ale z trzeszczka dużo lepiej, podkowy zrobiły swoje, startujemy w weekend w Janowie.

Jakaś nowa impreza?
Miłośnicy koni arabskich wybierają się?
Można liczyć na relację?  :kwiatek:

I opis:
http://www.lazienki-krolewskie.pl/content/view/693/336/lang,pl/
Bo niewyraźna ta fotka plakatu. Łazienki mrrr....cudowna oprawa , cudownych koni.
Myślę, że się tam wybiorę 🙂
Jakby co, to skomentuję wydarzenie, może uda się jakieś fotki zrobić 🙂
ja też planuje być  🙂
Zduśka - w mojej "karierze"jeździeckiej trafiały mi się złote konie - z iskrą. I były to same arabskie domieszki, 3/4, 1/2 no i jakoś tak....od  brzdąca zbierałam pocztówki z arabami, albumy o koniach arabskich, nawet miałam okres samouctwa języka arabskiego  😉.
Fajerwerków na codzień nie mam bo i koń potulny jak baranek, rzadko się kłócimy ... a Wojenka miała fajnie z Mihrabem  😉Mogę się jedynie domyslać,że te wasze początki to było jak oswajanie żywego ognia.
Zreszta, czego mozna sie spodziewać po koniach, które spały z człowiekiem pod jednym namiotem  🙄. Wierne i oddane jak psy.
Wspominałam kiedyś,że pierwszy arab w moim życiu, taki namacalny klejnot - to Armaniak. Siedziałam na nim jako dziecko - przyjechał na stanówkę do zaprzyjaźnionej stajni i mnie - totalnej zielonce pozwolono na niego wsiąść. Twój Mihrab Wojenko bardzo mi Armaniaka przypomina. Piękny jak marzenie i mądry, pozwolił się małej dziewczynce prowadzić jak na sznurku. I to było absolutnie niesamowite. Dopiero po latach zrozumiałam kogo miałam zaszczyt dosiadać i powiem wam,że po tylu latach w siodle to jedno wspomnienie jest wciąż żywe.
Ja będę w niedzielę 🙂
Niepowiem,że bylo łatwo. Koń był zamknięty w sobie, nie chciał mieć kontaktu z ludźmi. Do tej pory zawsze stawiał na swoim(zastraszając nieobytych z końmi stajennych). Siedmioletni ogier, nie padokowany od czasów źrebięcych...
Niejedną bitwę stoczyliśmy ze sobą. Ale teraz możemy iść razem na wojnę przeciwko całemu światu...
A to są nasze dwie wspólne piosenki  😁:

Wojenko dodaj jeszcze odrabianie torów
-spotkały się dwie wielkie osobowości więc tylko Was podziwiać 😉
a my się już powoli zasiedlamy Wojenko 😎
ganasz, ale sielska foteczka 🙂, wynosisz się na swoje z kobyłkami???
Kawusiu, nie na stałe ale wyjazdowo - sezonowo na pewno. Wynegocjowałam z arabką, że  jak chce na wakacje to niech załatwia siedlisko i jak to ona-"powiedziała  OK".  😉 Chata w górach, stodoła-stajenka, pastwisko i dom otwarty dla arabiarzy 😅
ojej jak tam musi byc pięknie!!! Ganasz- rewelacja!

my tez bedziemy w Lazienkach.
W którym miejscu Łazienek odbędzie się pokaz ?
W niedzielę zostaną rozegrane czempionaty, czy całe klasy ? Gdzie można o tym poczytać  👀 ?
w sobote rozgrywane sa klasy, od 10 sie zaczyna, ok 17 sie konczy
w niedziele- klasy Polski Stroj Historyczny, szermierka konno, czempionaty, pokaz ujezdzenia, pokaz kawalerii, Arabian Native Costume, Parada Czempionow, Piknik Arabski.
Dzięki  :kwiatek:
Witam wszystkich ,

Tak z ciekawości , czy ktoś orientuje się o co chodzi i czy warto to komuś polecić ?

SPRZEDAM KONIE CZYSTEJ KRWI ARABSKIEJ
Pilnie sprzedam konie Czystej Krwi Arabskiej klacze źrebne od 4000 ,młodzież od 1000,ogiery w ofercie ponad 40 koni w różnym wieku.Zapraszamy do odwiedzenia stadniny w Radomiu
jak to o co chodzi- konie na sprzedaz a pojechac i obejrzec zawsze warto

moze cos w oko wpadnie...

a czy warto komus polecic- zalezy jakich koni ten ktos szuka. Cena z ogloszenia niska i duzy wybor.
No tak , ale ja tu chcę sie na łatwiznę zapisać - liczac moze na to , ze ktos zna osobiscie miejsce i te zwierzaki , a moze nawet juz był i ogladal..
Osoba od ktorej mam wziac na emeryturę kobylę , szuka odsadka ( ? ),  jak najmlodszego dzieciaka. A ja chetnie przylaczylabym sie do ogladania i wyboru : )
ganasz ale zielono !!!  😍

a my pozdrawiamy z człapania  😉

Callisto jak zwykle bardzo szczęśliwy  😁

Złota
Trafiłam na rozpiskę o pokazie na fb. Chciałam się upewnić czy Czempionaty w ndz zostaną rozegrane między 12-15, tak ? Mam ograniczone mozliwości czasowe, a bardzo chciałabym obejrzeć pokazy w ręku  😜
armara-czempionaty beda od 13 ( mniej wiecej) do 15 w niedziele

Dziękuję  :kwiatek:
Jeśli mi się uda dotrzeć będę focić  💃
super, pewnie sie bedziemy widziec- bede szukac kobiety z aparatem 👀 , tylko glupio podejsc i zapytac- hej bywasz na re-volcie? 😲
Spokojnie, mam zazwyczaj ten sam problem.
Oby pogoda dopisała  💃
Zduśka mi się wydaje czy on ma takie seksowne pędzelki na nogach?  😜
ja będę na czempionatach w niedzielę - więc dziewczyny jak Was poznać ? 🙂

kolorwiatru tak ma  🤣 bo to koń ze wsi  🏇
Zduśka - moja nie ma takich sexownych pędzelków na nogach... za to z uszu jej takie wyrastają 🙂🙂🙂🙂🙂🙂 hahahaha
zero wrażeń po dzisiejszym dniu w Janowie? chyba wybiorę się jutro, warto? wątpię, że załapię się na ujeżdżenie... a nie ukrywam, chciałabym je zobaczyć.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się