Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

to może wiarę pomińmy i będzie na B 😎
cieciorka to może ten Wieczór http://www.allbreedpedigree.com/wieczor2
orjentica, trzymamy za szybkie wyźrebienie 😅
o wiek by się zgadzam- da się na tej stronie znaleźć więcej informacji o koniu?
jego matka Wieczorynka była z Kurozwęk http://www.janow.arabians.pl/pl/potomstwo-form.php
http://www.janow.arabians.pl/pl/potomstwo-form.php ale też gniady. Może byl ciemnogniady albo to jakiś inny Wieczor nieudokumentowany.
już się zastanawiałem jak to możliwe a on po prostu hamerykański
no to jade z koksem (i dla chlopca i dla dziewczynki, bo nie wiadomo jeszcze co tam sie wylegnie)
Ghanija (pieknosc - o kobiecie)
Ghazal (pan gazela; pani gazela to Ghazala(t))
Ghatrasa(t) (arogancja - ona)
Ghadiba (gniew - on)
Gharb (zachod - w sensie strony swiata a nie zachodu slonca - on)
Ghamza(t) (mrugniecie okiem - ona)

Ganasz nie nie, nie trzeba pomijac, po prostu w swoich imionach zamiast Udin, wpis Ad-Din i gra gitarka 😉
Dziękuję :kwiatek:
Widzę że jest z czego wybierać
cieciorka, nie ma możliwości, żeby przez ostatnie 40 lat był wpisany do arabskich ksiąg stadnych (PASB) inny Wieczór niż ten gniady z 1977 roku
orjentica to my z Tobą w tak doborowym towarzystwie chyba źrebaka dziś doczekamy 😉 i jeszcze ochrzcimy 😅
ogurek ale rodowód polski 😉
Może 😉
Właśnie się położyła 😀
jupi 🙇, to by były narodziny forumowe. Data 11 lepsza jest 😉. Pisz na bieżąco nawet jak zaśniemy przy kompie to o świcie doczytamy.
hihi dokladnie, ciesz sie ze to nie 10.04!
Ehh...oby tylko był ten 11 bo zaczynam się martwić.
Dzięki za nocne wsparcie :kwiatek:
Orjentica- moj folblut mial na imie Dżihad.. a nazwali tak go w SK Krasne..

i jak klacz? rozpakowala sie?
Gaiya El Massai wczoraj.. i z mama
orjentica i jak tam ... ???  👀
Złota piękności  😍
Złota, mała jest niesamowita! Jakie ma cudnie wywinięte uszy 🙂.

orjentica, co to się zezon na przenoszenie ciąży zrobił 🙂? U Krzysia Czarnoty to już 18 dni po i nic. Daj znać jak Ghazuzia, decyduje się czy nie?

Złota, a to wywoływanie porodu u Gospody to ile dni po terminie było? Jak wet. rozpoznał, że źrebię może być podduszone?
Kawusiu, 7 dni po terminie- wetka nasza zbadala.. osluchala. Zbadala Gospode- pod wzgledem ulozenia malucha, wymie-czy gotowe .
obserwowalam Gospode- Gospoda ma bardzo zaawansowana astme, pod koniec ciazy bylo juz jej bardzo ciezko i zaczela miec ataki dusznosci. Po kolejnym- a bylo juz po terminie porodu- zdecydowalismy sie na wywolanie- bo z Gospoda bylo coraz gorzej tzn czestsze ataki dusznosci i coraz dluzsze. I tak pol ciazy brala sterydy... bo tylko one jej pomagaja.

Decyzja o wywolaniu porodu byla bardzo trudna, bo rzadko sie ja wykonuje... bylo ryzyko. O tym ze mala byla podduszona przekonalismy sie po porodzie. Pierwsze trzy doby byly trudne, mala miala zoltaczke, kroplowki- byla slaba. Potem z dnia na dzien coraz lepiej.

W kontakcie z nasza wet bylismy praktycznie przez cała dobe.

Gospoda ma juz hodowlana emeryture, pewnie daloby sie z niej wycisnac jeszcze pare maluchow,ale wystarczy mi, ze sie juz nadusila teraz.. nigdy wiecej jej tego nie zafundujemy.
no u nas nic,wygląda na to że to coś z brzuchem było bo miała rzadszy kał i bulgotało w brzuchu.
Z pewnością wezwała bym weta ale wymię tak jakby nie gotowe,siara się nie pojawiła jeszcze,chce jej dać jeszcze trochę czasu na naturalny poród,apetyt jest,humor dopisuje,ruchy płodu wyczuwalne,ba,nawet energiczne,szkoda byłoby interweniować zwłaszcza gdyby się okazało ze to jednak był brzuch 🙄
ogurek, dzięki, to musi być jednak ten- musiał być ciemno gdniady
orjentica, i co tam, zaczela sie akcja?
Wczoraj wieczorem pojawiła się siara,miałam pilnować ale chciałam się trochę zdrzemnąć,nastawiłam budzik na 5 różnych godzin,telefon położyłam daleko od siebie i szok,obudziłam się dopiero rano z telefonem w ręku i z powyłączanymi alarmami 🤔
Ale źrebaka nie było,uff.
Dzisiaj siara kapie,Ghaza zadziera ogon,tupie nogą.Tej nocy śpię na słomie w boksie bo nie zaryzykuje(zmęczenie materiału)przespania porodu 🤣
urodzi- siara kapie- nie ma bata
Zlota przed porodem jeszcze sniadanie zjadla coby jej nie przepadlo...
orjentica, i co i co??
Niestety niedziela 3.04.2011 napisała nam smutny scenariusz. W wieku 26 lat odeszła od nas ELEINA.
http://www.polisharabians.pl/kon.php?id=551
😕
Znałam tę kobyłę zajmowałam się nią przez jakiś czas jak trafiła w rekreację w Agmaji... ;/

Przykro.
Dopiero przeczytałam.
Ale taka kolej rzeczy,ktoś się rodzi,ktoś umiera 🙄
Dziewczyny u mnie klaczka 🏇
Ale prezent na 13.
orjentica gratuluję !!! dawaj fotki !!!  😜
No,to super-juz po strachu 🙇-gratulacje orjentica
orjentica, gratuluje 😀 pokazuj 😉
Taka śmieszna jest,dziwne odmiany ma na 4-ch nogach,pod brzuchem białą łatkę,ogonek 2-color,oczywiście będzie siwa ale przez najbliższy rok będzie zabawnie.
Foty stajenne,lepsze będą jak się wypogodzi bo u nas pada i wieje

orjentica ale boski maluch 🙂Gratulacje - niech się zdrowo chowa 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się