Szukam niedrogiego hotelu w okolicach ul. Kraszewskiego, najlepiej do 200zł ze śniadaniem. Ewentualnie gdzie indziej ale z rozsądnym dojazdem komunikacją miejską. To w ogóle możliwe w tej cenie? 👀 Help! :kwiatek:
Smarcik ja bardzo często nocuję tutaj. Co prawda bez wyżywienia ale warunki w stosunku do ceny są super + bardzo dobry dojazd do centrum (najbliższy przystanek "Brogi" - musiałabyś sprawdzić czy pasują Ci połączenia). 🙂
Dzięki dziewczyny :kwiatek: Tu już widzę takie całkiem budżetowe rozwiązania. We Wrocławiu nocuję zwykle w Ibis Budget właśnie w cenie około 190 zł, tutaj nie mogę znaleźć nic takiego w "moim" regionie 🙁 zależy mi żeby było czysto, łazienka w pokoju, ręczniki itp no i to śniadanie. Nie sądziłam, że Kraków jest taki drogi 🤔
Jakiś zaufany fryzjer ktory, dobrze zetnie mi cienkie, rzadkie włosy i przy okazji nie za pół wypłaty? Moja ukochana fryzjerka z Torunia a dlugo jeszcze tam nie pojade 🙁(
smartini, Ja of lat chodzę tu: [[a]]https://www.facebook.com/Salon-Fryzjerski-KK-Katarzyna-Ko%C5%9Bcielniak-188940584524616/[[a]] (z polecenia re-volty zresztą) - próbowałam zmieniać, ale wracam. Tylko ja mam gęste i sztywne włosy, ale pani Kasia zawsze miała świetną rękę do cięcia.
żaczkowa, nie wiem, czy nadal szukasz - ja wszystkie rwałam w klinice na Montelupich, na NFZ.
żaczkowa ja bym na Montelupich nie poszła, choć całkiem nie wykluczam, że mogło się tam zmienić http://stomatologiazapala.pl/ dr Zapała uratował mi szczękę i usuwał 2 ósemki
Nie wiem, czy to właściwy wątek, ale macie jakiś pomysł, gdzie mogłabym oddać bryczesy, żeby naszyć na nich lej? Oryginalnie był silikonowy kolanowy, ale dośc szybko się zbył, a ogólnie fajne spodnie, dobrze by było móc ich dalej używac także do jazdy...
Hej, W przyszły weekend będę z koleżanką w Zakopanem i w drodze powrotnej chcemy podjechać do Energylandii. Będziemy miały ze sobą psiaka i czy w pobliżu Zatoru jest hotel dla psów, który by ją nam przyjął na kilka godzin? Ewentualnie może któraś z Was chciałaby się zaopiekować niespełna półroczną amstawką (wychowana i bardzo przyjazna w stosunku do ludzi i innych psów) , oczywiście nie za darmo 😉 Będę wdzięczna za każde podpowiedzi. Szkoda będzie nie skorzystać z okazji. 🙂
Nie wiem czy dobrze trafiłam bo to 90 km od Krakowa, ale to też małopolska wiec liczę na pomoc.
Jadę w przyszłą niedzielę do Białki Tatrzańskiej. Z Warszawy dojeżdżam do Nowego Targu i nie za bardzo wiem jak dojechać do Białki, może jakieś busiki są? Pokazało mi przejazdy z LeoExpress ale problem jest taki ze na stronie pokazuje mi, że wszystkie przejazdy z tego dnia miedzy NT a Białka są zabronione 😂 Zadzwoniłam na infolinię, babka jedyne co potrafiła mi powiedzieć ze nie ma po prostu możliwości kupienia na ten kurs biletów, wszystkie z tego dnia tak mają...
Bischa z NT na bank jeździ masa lokalnych busików do Białki, ja z Krakowa jechałam do Białki Szwagropolem - przez NT właśnie 😉 byłam tam kilka razy, widywalam te busy więc na bank można dojechać.
Ja ponownie z problemem telefonowym - orientuje się ktoś czy znajdę w Krakowie serwis naprawiający iPhone'y X? Wszystkie odwiedzone albo zajmują się tylko starszymi modelami, albo zaawansowanie kończy się na wymianie szybki, a tutaj było zalanie i padła płyta główna 😵
Halo Kraków! Jadę w piątek na Śląsk! 💃 W sobotę chcę jednak zabrać mojego M do Krakowa, będziemy jechać autobusem z Katowic i mam w związku z tym trzy pytania:
1) co trzeba zobaczyć w KRK, auto zostawiamy w Katowicach i do Krakowa jedziemy autobusem, także raczej centrum miasta 2) jak u was nabywa się bilety na komunikację miejską? W kioskach, w autobusach/tramwajach? Płatność kartą czy gotówką? 3) gdzie w okolicy można coś dobrego zjeść, nie musi być nic wymyślnego, mogą być nawet pierogi 😉
JARA bilety kupuje się w biletomatach, te na przystankach przyjmują zarówno karty jak i gotówkę, te w autobusach/tramwajach albo kartę, albo gotówkę, albo jedno i drugie. Jeżeli chodzi o jedzenie to całym sercem polecam Che Bonta - oryginalną włoską pizzerię na Kazimierzu, na ul. Brzozowej, ewentualnie Burgerownię Antler na Wiślnej. Fajnym miejscem jest tez Pizzatopia na Szewskiej, gdzie samemu można skomponować pizzę, w dodatku dzielą ogródek z Cupcake Corner które ma świetne lody i babeczki 😉