Tłok, smród i brzydotę można by przełknąć, gdyby nie fatalne nagłośnienie psujące absolutnie każdy koncert. Odradzam z całego serca...
Pisałam o tym wcześniej. Pan dźwiękowiec się czołgał po scenie i wpinał jedyny dający dźwięk kabelek po kolei każdemu. Jak zespół wystartował w miarę równo, to jeszcze był słyszalny troszkę, ale jak się ktoś o milisekundę spóźnił, to..... 😂 Koncert miał być taki wspomnieniowy z rodzajem wywiadu z jubilatem,, jednak on za nic nie słyszał co mówi do niego ktoś stojący o metr na scenie. DNO. I metr mułu a nie klub.
Dół nadaje się jednak do czegoś - organizowane cyklicznie rockoteki. Ale jak ktoś przychodzi poskakać, to nie potrzebuje złotych klamek, tylko bar i kilka krzeseł. Żadna inna impreza nie powinna mieć prawa bytu w tym miejscu, gorzej niż wyrzucanie pieniędzy w błoto 🙁
Próbowałam znaleźć w wyszukiwarce ale nic konkretnego nie wypluła. Mimo to mam wrażenie że niedawno był ten temat poruszany, ale na telefonie nie bardzo mam jak przejrzeć stron.
Był ktoś może w tym domu strachu na Floriańskiej? Warto się wybrać? Jak to w ogóle wygląda? 😉
My byliśmy ale głupio zrobiliśmy bo zgodziliśmy sie, zeby poszło z nami 5 lekko wcietych typów i w sumie przez nich było bardziej śmiesznie niż strasznie😉
haha a ja sie rozplakalam w pierwszym pokoju, bo taka bylam nakrecona, jeszcze szlam na koncu! Podziwiam jezeli ktos poszedl tylko we 2 osoby, mnie przez kolejne trzy dni bolala klatka piersiowa, taka szlam spieta i przerazona 😁
Krakuski, jakie sklepy z tkaninami polecacie? :kwiatek: Chodzi mi o różne tkaniny, nie tylko do szycia końskich rzeczy. Szukam sklepu z w miarę rozsądnymi cenami, nie zależy mi na jakiś super-łał tkanianach 😉
coz moge powiedziec... jak macie silne nerwy to przechodzcie przez wszystkie pokoje POWOLI, bo my z tych emocji przelecielismy i duzo nas ominelo- np placzace dziecko czy Samantha 😉 (ktora notabene nam pomachala na wyjsciu 😉 ) Najgorszy byl poczatek, bo z pierwszego pokoju nie bylo wyjscia- zupelnie inaczej nam mowili na poczatku jak startowac 😉 Ah no i, zeby tego bylo malo, to latarka gasnie.. 🙂
Szukam solidnego rymarza z Krakowa lub okolic. Pozbierało mi się sporo rzeczy i wolałabym oddać wszystko jednej osobie. Pomyślałam, że może znacie kogoś na emeryturze lub wykonującego usługi rymarskie dorywczo?
Raczej nie dorywczo, ale w Krakowie polecanym specem od końskiego sprzętu ( i pewnie nie tylko 😉 ) jest pan z ulicy Obozowej ( ruczaj- okolice kkj) Sama się na dniach wybieram do niego z siodłem i popręgiem. Koleżance dopychał poduszki w siodle, robota zrobiona porządnie i nie za zawrotną sumę.
Rymarz w Zabierzowie też jest niezły i zna się na końskim sprzęcie, ale z tego co pamiętam to długo się czeka. Ogólnie poszukaj na końskim w krakowskim wątku, ktoś był jeszcze chyba nie dawno tam polecany. 😉
Rymarz z Zabierzowa zwinął się z interesem 👀 lokal pusty, nie ma informacji czy się gdzieś przeniósł... Moja znajoma zna rymarza w Swoszowicach, ja osobiście go nie znam, bo oddaję jej swoje rzeczy. Ostatnio wymienił mi rzepy w kaloszkach za 20zł 🙂
Dziewczyny, szukam lokalu z rzutnikiem, gdzie mogłabym zarezerwować salę. Wróciłam z podróży i nagle się okazało, że mam trochę dużo znajomych, którzy chcieliby oglądnąć zdjęcia i tylu chałupa mi nie pomieści 😉 Niestety, termin wybrałam sobie kijowy, ale bardzo nie chciałabym go zmieniać - najbliższy piątek wieczorem. A, i możliwie nie chciałabym, żeby mnie to trzepnęło po kieszeni (wiem, że są takie knajpy, które za rezerwację nie chcą pieniędzy, bo i tak się cieszą, że ludzie przyjdą i coś będą zamawiać). Boję się, że nie do zrealizowania w tym terminie. "Cudowne Lata" wtedy nie mogą, bo mają imprezę, Nowy Rok irańsko-afgański, "Albo Tak" też nie, bo mecz. Ktoś coś może zna, co by wchodziło w grę?
Szukam dobrego ortopedy kręgosłupowego z terminem na TEN tydzień :kwiatek: Oczywiście prywatnie - mój lekarz w Polmedzie ma wolny termin na 28.03 🙇 Chętnie płd Kraków i centrum, ale lokalizacja nie jest wybitnie istotna.
Szukam dobrego ortopedy kręgosłupowego z terminem na TEN tydzień :kwiatek: Oczywiście prywatnie - mój lekarz w Polmedzie ma wolny termin na 28.03 🙇 Chętnie płd Kraków i centrum, ale lokalizacja nie jest wybitnie istotna.
Enel-med? Ja tam jestem zarejestrowana od paru ładnych lat i nie narzekam, ale nie wiem jaka cena jest za jedną wizytę i ile trzeba czekać. Zadzwoń i spróbuj 😉