Bay, Forum Przestrzenie na posiedzenie w sloneczku, a po Coku w piątek after w Pauzie (gdzie w dzien i na codzien tez jest spoko) na Florianskiej a w sobote XXYYXX na starych basenach Cracovi, impreza Urban Flavours, warto 😉.
Mam kolejne pytanie dotyczące dojazdu z Warszawy do Krakowa, tym razem chodzi o samochód 🙂
Która sugerowana tu trasa byłaby najlepsza?
[url=https://maps.google.pl/maps?saddr=Wawer,+Warszawa&daddr=Krak%C3%B3w&hl=pl&ie=UTF8&ll=51.151786,20.566406&spn=3.487277,9.84375&sll=52.24755,21.193789&sspn=3.403854,9.84375&geocode=FXlzHAMdcSdDASmx667wDdMeRzHMXXr1B2-eZA%3BFQrt-wIdFFYwASnRGE41wEQWRzG_ikd2tbZrtA&oq=Krak%C3%B3w&t=h&mra=ls&z=7] google maps [/url]
Mam taką sprawę. Potrzebuję skopiować w Bibliotece Wydziału Własności Intelektualnej UJ trzy książki (jedyne egzemplarze, nie można wypożyczyć, u nas we Wrocławiu ich nie ma, nie mogę ich namierzyć w celu zakupu). Biblioteka znajduje się nie w budynku głównym UJ, ale na Kazimierzu na ul. Józefa 19. Jest czynna jedynie od poniedziałku do piątku od 8.30 do 14.30. Także w czasie roku akademickiego, nie są to godziny wakacyjne ... MASAKRA! Żeby wszystko przeczytać i zrobić notatki musiałabym wziąć miesiąc urlopu i przeprowadzić się do Krakowa.
Panie bibliotekarki bardzo miłe, ale mi nie pomogą, bo mają full pracy. Wymyśliłam, że gdybym znalazła kogoś (np. studenta) z Krakowa, kto skopiował by mi po trochę te pozycje, to mogłabym się umówić na wynagrodzenie za te usługę + koszty kopiowania. Rozliczyć się mogę za pośrednictwem poczty/przelewu lub podjechać do Krakowa. Panie z biblioteki powiedziały, że popytają pracowników uczelni, czy jakaś ich latorośl nie zechciałaby dorobić do kieszonkowego, ale to nic pewnego. Na pewno potrzebuje książki, która ma 800 stron i dwie inne pomniejsze, więc trochę fatygi to wymaga.
Może przychodzi Wam do głowy ktoś, kto mógłby mi pomóc?
PS kopiować można tylko na terenie czytelni w samoobsługowych punktach ksero
Cricetidae od ładnych kilkunastu lat parę razy w roku pokonujemy z mężem trasę Krk-Waw. Kiedyś opłacało się jechać przez Częstochowę, ale od jakiś pięciu lat stanowczo lepiej wypada trasa przez Radom i Kielce 🙂
Ja się za bardzo nie znam, bo nie przepadam, ale wystarczy się przejść kilkoma głównymi ulicami od rynku i kluby są wszędzie. W weekend to stoi gro promotorów zaprasza, daje ulotki, czasem jakaś zniżkę na alkohol można złapać. Jak się impreza nie spodoba, to zawsze jest w czym innym wybierać 😉
Spontaniczne działania zwykle się najlepiej sprawdzają w takich sytuacjach. Jak się zaplanuje, że idziemy o takiej i takiej, do klubu takiego i owego, to zwykle nic ciekawego się nie dzieje. 😉
Czy ktoś orientuje się czy na terenie Krakowa lub okolice Niepołomic/Wieliczki znajduje się jakiś sklep pirotechniczny ? Potrzebuje kupić fajerwerki.. :kwiatek:
Czy ktoś orientuje się czy na terenie Krakowa lub okolice Niepołomic/Wieliczki znajduje się jakiś sklep pirotechniczny ? Potrzebuje kupić fajerwerki.. :kwiatek:
jak najszybciej dojade z Czarnowiejskiej (ewentualnie cos w poblizu) na dworzec glowny pks? baardzo pilne, a moj telefon nie obsluguje strony krakowskiego mpk :kwiatek:
Najlepiej autobusem 208, ale dość rzadko jeździ. Ewentualnie podjechać czymś np. 139 na kleparz i tam przesiąść się na coś co jedzie na Dworzec Główny( np. 130, 179,...)
Czy któryś z banków w krk i okolicy ( Wieliczka, Niepołomice) wymienia monety 1,2 i 5 gr ? Jak tak to jaki ? Będę wdzięczna za pomoc :kwiatek: po weselu mam stos miedziaków..