Czy nie wie ktoś może o jakimś mieszkaniu do wynajęcia w Krakowie, dla 4 osób za max 450zł? Zaczynam uważać że to marzenie ściętej głowy, ale może ktoś coś slyszał
Ja to słyszałam o takich co mieli po 500, ale dokładnie co gdzie i jak się nie orientuję, bo to nie moja działka. Ja mieszkać gdzie mam i bardzo się cieszę z tego 😉
Witam potrzebuje pomocy! W poniedzialek o godzinie 6.14 mam samolot z Balic musze sie tam dostac na mniej wiecej 5 godzine czym tam dojade? jaki autobus moze kursowac w takich godzinach?
Pytanie nr 2 gdzie w kraku kupie swieze dobre wedliny? i ser?
Witam potrzebuje pomocy! W poniedzialek o godzinie 6.14 mam samolot z Balic musze sie tam dostac na mniej wiecej 5 godzine czym tam dojade? jaki autobus moze kursowac w takich godzinach?
[Zmieniam-nieaktualne było !!! Kot- przepraszam. Tylko to jeszcze sprawdź, bo bilet PKP na pewno droższy, ale jest w obie strony, ważny chyba miesiąc, zatem go nie wyrzuć!
Tania ale bilet nocny to chyba już wycofany od kilku lat?
edit: Tania szybko zmień to! 🙂 Przecież to nieaktualne od kilku lat. Do Balic dojeżdża 292, 208, 902. Bilet normalny (aglomeracyjny) kosztuje 4 zł, ulgowy 2 zł. U kierowcy kupisz tylko bilet godzinny.
Wędliny w Szubrycie albo w sklepie Pigi przy Starym Kleparzu
Tania ale bilet nocny to chyba już wycofany od kilku lat?
edit: Tania szybko zmień to! 🙂 Przecież to nieaktualne od kilku lat. Do Balic dojeżdża 292, 208, 902. Bilet normalny (aglomeracyjny) kosztuje 4 zł, ulgowy 2 zł. U kierowcy kupisz tylko bilet godzinny.
Zmieniłam. 😡 Ja się autem poruszam. Chciałam być pomocna i kot pewnie pieszo maszerowała.
Dzieki dziewczyny za info juz tez poogarnialalm sama dzis jade do KRK i zanim pojade na mieszkanie zobacze sobie dokladnie na rozkladach i informacjach w razie W ma ktos namiar na tanie nocne taksówki? O super ze na placu Imbramowskim sa dobre rzeczy(wedlinki i ser) bo mam tam bardzo blisko!
Pomocy 😉 będę na CLMF za tydzień, to w zasadzie mój pierwszy raz w Krakowie kiedy będę miała trochę czasu żeby zobaczyć miasto, ale będę miała na to 1 dzień. Co naprawdę warto zobaczyć? Nie chodzi mi konkretnie o zwiedzanie 😉 i może jakieś restauracje/bary/knajpki godne polecenia? :kwiatek:
Bay, wszystko zalezy czego poszukujesz 🙂 Tzn jakiego rodzaju miejsc. Knajpy sa prawie tylko i wylacznie, w przeroznym stylu wiec ciezko tak o powiedziec.
Bay, ja polecam House of Beer na św. Tomasza. Piwo dnia za 5zł, większość 'wynalazków' za 8zł. Panowie chętni do pomocy i jak nie wiesz na co masz ochotę, to Ci pomogą 🙂
Czy King Horse miał (kiedyś?) swoją siedzibę w okolicach przystanku Białucha? Przejeżdżałam dzisiaj i zauważyłam wielką informację razem ze skierowaniem w przecznicę. Wiem, że stacjonowali Nad Sudołem, ale o tamtych okolicach nic nie słyszałam.
Bay , z knajpek to ja polecam Ambasade Śledzia na ul. Stolarskiej , za 4 zł napijesz sie piwa, a za 10 zł zjesz naprawde dobry zapiekany makaron z serem i czymś tam jeszcze dobrym 🙂