Pewnie już masz sprawdzone, ale ostatnio przeglądając oferty mieszkaniowe na gumtree.pl przewinęło mi się z parę ofert pokoi właśnie w tej okolicy, wystarczy wpisać zwierzyniec albo wola justowska i coś wyskoczy 🙂
Sprawdzam codziennie 😉 niby tego sporo ale ciężko z ciekawą ofertą. warto zapytać wśród 'znajomych', poczta pantoflowa jest najlepsza 🙂
przenoszę się tu ze swoim pytaniem. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, w październiku będę studentką UJ, jak to dumnie brzmi ;P Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda jazda zamiast wf-u. Wiecie coś o tym?
Gdzie moge zgrac na cito(na jutro badz czw rano) film z takiej malej kasetki, ktora sie wklada do kamery na plyte CD? Pod jaka nazwa szukac takiego punktu? 🙂
Witam, wie ktoś może skąd odjeżdżają busy firmy FB (kierunek Dobczyce)? Na ich stronie wszystko jest, łącznie z rozkładem i cennikiem, ale pierwszy przystanek jest enigmatycznie opisany jako 'Kraków'. Pojęcie dość szerokie 🙄
vanille Obstawiam, że z ul.Pawiej - naprzeciwko Galerii Krakowskiej. Stamtąd jeżdzą wszystkie busy na południe - Wieliczka, Bochnia, Dobczyce, Limanowa itp.
Ja tam na Bagach nie bywam, ale chyba najprościej tramwajem do Powstańców Wielkopolskich, a później piechotą koło Zalewy Płaszowskiego prosto, aż się dojdzie nad Bagry. Ja wczoraj wybrałam się radośnie do Tyńca połazić po chłodnym lesie. Weszłam 100 metrów i wracałam biegiem do samochodu, bo jak mnie dopadły komary, to się prawie poryczałam 🤣 W zamian połaziliśmy chwilę nad Wisłą pod klasztorem tynieckim.
Czy ktoś wybiera się na krakowskie Męskie Granie? Planuję wybrać się (raczej) sama pociągiem ale totalnie nie znam Krakowa, może akurat ktoś się wybiera i potrzebuje towarzystwa? 😀 Na stronie organizatora miejsce imprezy to 'pod hotelem Forum' - jak najłatwiej się dostać z dworca głównego? 🤣
z dworca jest bardzo prosto wszedzie sie dostac 😉 praktycznie wszystko co jedzie alejami, kazdy krakowiak na dworcu na pewno właściwie Cie skieruje, albo wsiadasz do busa których jest tam 1500 i pytasz kierowcy, hotel forum zreszta to bardzo duzy budynek, nie do przeoczenia mozesz tez spacerkiem od dworca przez rynek głowny pod wawel, a stamtad rzut beretem do forum ostatnia opcje polecam serdecznie
z dworca (przystanek dworzec główny zachód) jest np. autobus 179, wysiadasz na przystanku Osiedle Podwawelskie, przechodzisz na drugą strone przejściem podziemnym i jestes pod Forum 😉
Spacerem? Super, zdecydowanie wybieram ta opcje 😍 przyjadę trochę wcześniej wiec czas na spacer znajdę 🙂 jakby ktos był chętny na jakąś voltopirowa kawke na mieście pisać śmiało, z chęcią kogos poznam 🙂
Cześć wszystkim 🙂 Postanowiłam tutaj napisać, bo nie mam pomysłu, gdzie.
Uświadomiłam sobie ostatnio, że mieszkam w Krakowie już sporo lat, a nie mam tu w zasadzie końskich znajomych. I chętnie bym kogoś poznała. Może w przyszłym tygodniu po południu ktoś miałby ochotę na spotkanie na kawie?
Coś o mnie - rocznik '81, ale chętnie poznam zarówno kogoś młodszego, jak i starszego. Niemężata i niedzieciata. Z wykształcenia, zawodu i światopoglądu humanistka. Z końmi w życiu niemal od zawsze, a od czterech miesięcy wreszcie własny wymarzony koń 😀 Jako że koń to klacz arabska, a ja jestem arabiarz całym sercem, to miło byłoby poznać jakąś pokrewną duszę w tej kwestii, ale oczywiście niekoniecznie.
Jeśli ktoś chciałby rozszerzyć grono znajomych, to piszcie na PW :kwiatek:
Szukam mieszkania do wynajęcia na Coke Music Festival dla 3 osób . Przyjeżdżamy 10.08.2013 o 7 rano wracamy 11.08.2013 wieczorem. Jeśli ktoś z was ma lub wasz znajomy ma do wynajęcia na ten czas mieszkanie to proszę o kontakt na priv 🙂