Ciężko się faktycznie połapać, wychodzi na to, że 90 zł bilet normalny. Dzięki za podpowiedzi! Jak mi się skończy karta mpk to kupię chyba taki łączony bilet, na mpk i pkp
edycja - i od nowego roku podwyżka - 99,90 - ale teraz jestem zła, że bilecik kupiłam dziś, a nie wcześniej 😀iabeł:
Z racji, że studniowka niedługo to przychodzę po radę. Znacie może jakąs makijażystkę, która zna się na tym, co robi i jednocześnie cena nie zbija z nóg? istnieją takie? najlepiej w okolicach azorów/bronowic
I druga sprawa, jako, że jestem dziecko wychowane w jeansach i kompletnie się nie orientuję gdzie warto patrzeć za sukienkami?
Ja swoją studniówkową kupowałam na jak to dawniej się mówiło ,,tandecie" ,chociaż teraz to miejsce nie ma już prawie nic wspólnego z dawnymi straganami na dworze. To normalny pasaż handlowy z ciuchami, butami torebkami itp. http://www.cht.net.pl/page/show/1 Sporo rzeczy tam mają, w normalnych cenach, czasem jak nie ma rozmiaru/koloru warto poszukać u innych sprzedawców, bo często rzeczy się powtarzają. No i kilka sklepów z sukienkami typowo na wesela/studniówki na pewno jest 😉 Wszystkie sklepy są otwarte w weekendy, ale jest wtedy spory ruch, natomiast w tygodniu ludzi o wiele mniej, spokojniej, ale niektóre mogą być zamknięte.
Ja tez polecam Pretty girl 😀 Niezbyt zachęcają nazwa i wystawa, a kupiłam tam świetną sukienkę na wesele. Duży wybór, fajne fasony i niezbyt wygórowane ceny.
dziękuję :kwiatek: Bardzo dużo osób mówi właśnie o tandecie, więc pewnie tam zajrzę, ale najpierw zajrzę właśnie do pretty girl i w ogóle galerię krk, o ile coś zostało po wyprzedażach. A o makijażystce ktos cos słyszał?
wczoraj tj 15 stycznia znalazłam wieczorem w okolicy castoramy w podgórzu, małego pieska, jamnikowaty młodziutki; zadbany wyglądało jakby się komuś zgubil odwiozłam go do schroniska na ul rybnej w Krakowie
wkleiłam to tez w zwierzakach do adopcji, niemniej jednak proszę o uwagę i ewentualne przekazanie tej informacji gdyby ktoś akurat szukał pies został zarejestrowany pod nr 123 w schronisku
POwinno podchodzic pod prawko ewentualnie wątek samochodowy, ale chodzi mi sciśle o Kraków. Czy ktoś z Was ma Mitsubishi Colt? Mam zadać na nim Prawko w Sączu i chciała bym się z nim trochę zapoznać. Bo włyszałam że swiatła ma inaczej i pod maskę chetnie bym zagladnela. Będę bardzo bardzo wdzieczna
Drodzy Krakowianie! Pisałam już o tym w wątku "wszystko, o co chcielibyście...", ale tam nie wszyscy pewnie zaglądają 😉 Mam do Was pewną nietypową sprawę. Poszukuję kruchych babeczek, które jadałam w dzieciństwie, a których już u mnie na targu nie sprzedają ze względu na nieopłacalnośc sprowadzenia. Dowiedziałam się od sprzedawczyni, że babeczki były sprowadzane z firmy/cukierni "ANTOS", mającej siedzibę w Krakowie. Po próbach znalezienia ich w necie google wypluło mi dwa typy: Ulica: Pl. Nowy Kleparz paw.H oraz ul. Lipowa 4a I tu zwracam się z prośbą do Was :kwiatek: Czy ktoś mieszka może w pobliżu tych adresów, ewentualnie byłby w stanie w wolnym czasie, jeśli będzie przechodził obok sprawdzić, czy owe babeczki są tam na stanie? :kwiatek: Swoją pomoc zaoferowała mi już Alaska :kwiatek: ale może jest jeszcze ktoś, kto kojarzy te babeczki?
Są to babeczki z kruchą podstawą, na górze oblane ciemną lub białą czekoladą, w środku kremowe nadzienie i orzech laskowy. Nadzienie zależnie od babeczki- jasne pod ciemną polewą, ciemne pod jasną.
Ślicznie proszę o pomoc, zależy mi an zdobyciu tych babeczek :kwiatek:
Dom posprzątany - firmy Błyszczy raczej nie polecam - z wierzchu ładnie, ale dużo niedokończonych rzeczy albo w ogóle nie tkniętych 🤔
Mam natomiast inną prośbę - gdyby ktoś z Was, znajomi, rodzina, sąsiedzi sprzedawał dom pod Krakowem (mogą być dalsze okolice np. Krzeszowice) w okolicach 300tys zł to byłabym wdzięczna za informację. Może być do jakiegoś remontu (byle nie kapitalnego 😉 )
Laski, czy orientujecie się w którym krakowskim klubie/ knajpie jest bar podświetlony na czerwono? Cała ściana w długich polkach z butelkami i podświetlone na czerwono.Wiem ze to pewnie ciężkie pytanie i może trochę głupie, ale usiłuje zlokalizować miejsce ze zdjęcia. dzięki
anioleczek tramwajem numer 10 w stronę Łagiewnik. Potem wysiadasz na przystanku Smolki albo Korona, zależy gdzie idziesz dokładnie. Tylko niestety musisz przejść z dworca autobusowego na główny pod węzeł tramwajowy, ale najlepiej sobie po prostu wyjść z autobusowego przejść tunelem Magda pod peronami potem albo przez galerię krakowską albo za galerią w kierunku głównego budynku PKP, przejdziesz przez plac i jesteś.
przepraszam że post pod postem, ale nie potrafie edytowac w telefonie tych poprzednich 😁 umowilam sie dzisiaj z kumplem ze jedziemy do lo na skarbinskiego w krakowie. ja jestem na oswiecenia, on ma przyjechac ze osiedla na skarpie. uznalam ze ja sie na tego nie ogarniam i zeby on kombinowal autobusy. stwierdzil zebym poszla na przystanek nie daleko mnie-okulinskiego chyba i wsiadla w 139 w ktorym on bedzie. ale moje laickie oko zauwazylo, ze ten autobus jezdzi przeciez w strone huty, a nie krakowa. mozliwe ze sie pomylil? jaki w ogole jest dojaz z oswiecenia na skarbinskiego? dostep do internetu mam jedynie w komorce a ta nie ogarnia stron i kursow pksu. pomozecie? :kwiatek: mam nadzieje ze wszystko zrozumiale napisalam
139 jedzie w stronę VII-ki na Skarbińskiego, tylko musisz wsiąść w 139 jadącego w stronę Mydlnik i wysiadasz na przystanku "Miasteczko studenckie AGH" powodzenia!
Anioleczek nie wiem jak moje opowieści będą się miały do obecnej sytuacji - kończyłam siódemkę 13 lat temu 😵 matko jaka ja stara jestem....... Ale gdyby uczyła tam jeszcze angielskiego Dorota Litwicka to polecam z czystym sercem - była moją wychowawczynią w klasie z rozszerzonym angielskim, bardzo fajna babka i kompetentna 🙂 Od biologii niezastąpiona pani Chmiel, a od chemii p.Sitarz. Na fizyce z p.Tlałką polecam siąść w dalszych ławkach. Na matematyce u p.Pieniądz wykaż się na pierwszych lekcjach to potem polecisz na opinii. A p.Grotowska od polskiego - lepiej omijać szerokim łukiem... Jej niezapomniane hasło "wy szara maso wiecznie koczująca pod kaloryferami" 😁 I jeszcze ukochany tekst ówczesnego dyrektora Zagórnego "ja Was rozpoznam wszędzie, nawet w piekle" 😂 Generalnie bardzo lubiłam to LO, ale miałam jeden żal - nigdy nie zorganizowali nam żadnej zagranicznej wycieczki ani wymiany (a teoretycznie w moim profilu klasy powinna być). Bardzo tego żałuję, bo moja mama w tamtych czasach nie miała pieniędzy, żeby mnie wysyłać na wakacje zagranicę 🙁 Mój obecny mąż chodził do ósemki i jeździli co roku po Europie.... Ale może coś się w tej kwestii zmieniło 🙂