Forum towarzyskie »

Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

Co jest dziś czynne? ( Trzech Króli - Królów???)
Centra handlowe zamknięte? Był ktoś już w mieście? Kino jakieś czynne?

Na ugorku czynny sławetny sklep Bociek ale dopiero od 10tej bo wcześniej kręcili tam kolejny odcinek mega produkcji DETEKTYWI🙂 i pod oknem szalała mi cała ekipa gwiazdorska  😂
mam takie pytanie
szukam jakiejś knajpki/kawiarni, przytulnej, bez drewnianych/metalowych krzeseł tylko raczej z sofami itp
przyciemnione oświetlenie, mały tłok i w centrum Krakowa.
na razie na myśl przychodzą mi: Zbliżenia (na Kazimierzu), 4pokoje na gołębiej czy brackiej.
ale to nie do końca to o co mi chodzi :P
Kraina szeptów, Tajemniczy ogród  na Kazimierzu?!
Chociaż bywa tam tłoczno...
Shisha na Małym Rynku
4 pokoje są na Gołębiej
gdzie w krakowie znajdę jakieś fajne kolczyki i czy centra są otwarte albo jakieś sklepy??
Dziś? Oj, to raczej kiepsko chyba...
no własnie siedzę w domu i bym gdzieś poszła nawet nie mam do kogo na stajnie chyba wpaść
Najlepsze kolczyki są w bramie na Florianskiej  😅 Tam jest, o ile się nie mylę, nawet więcej niż jedna brama z kolczykami  😁 No i pasaż hetmański, co kto lubi
dumkowa- Face Cafe na szewskiej 9
Czy ktoś z was robił w Krakowie kurs sushi?
Czy ktoś z was robił w Krakowie kurs sushi?

a gdzie takie kursy są organizowane?
...w horaju na placu wolnica były kiedyś organizowane, nawet się zapisałam ale zrezygnowali, bo było za mało chętnych

ale strasznie dawno to było... 🙄
Orientuje się ktoś, gdzie w Krakowie jest dobry gabinet kosmetyczny?
Najchętniej taki większy, że równocześnie przyjmują kilku chętnych do osobnych pokoi.
No właśnie Horai to nie wiem czy jeszcze istnieje  🤣 ale fakt, że właściciel, którego kiedyś poznałam, jest wielkim znawcą kuchni tajskiej, japońskiej i chińskiej... Ja sama pracowałam kiedyś w knajpie sushi i chyba muszę tam uderzyć po jakieś info.

Cobrinha mogę Ci polecić DER MED przy Tomasza - drogo, ale jak dla mnie super i w końcu tam u dermatologa, a przede wszystkim u kosmetyczki pozbyłam się nękającego mnie problemu.
Cobrinha Ambra day spa na pl Szczepańskim.
Muszę się pochwalic, że w tym tygodniu zaliczyłam dwa ponoc kultowe krakowskie miejsca z żarciem:
1) nocne kiełabaski pod Halą Targową
2) zapiekanki "u Endziora" na Placu Nowym 

🏇

Fajny jest Kraków 🙂
No i po co tu zajrzałam  👿 na diecie jestem a przypomniałam sobie, że dawno na zapiekance nie byłam  😵
zapiekanki na kazimierzu  😍

Hiacynta, to jeszcze 'zaliczysz' niespodzianke od golebia i mozesz czuc sie Krakowianka  🤣
Cobrinha mogę Ci polecić DER MED przy Tomasza - drogo, ale jak dla mnie super i w końcu tam u dermatologa, a przede wszystkim u kosmetyczki pozbyłam się nękającego mnie problemu.

może i DerMed ma dobry sprzęt ale szczerze atmosfera zadętych, plotkujących bab jest okropna  😎

a ja zjadłam ostatnio zapiekankę ze szpinakiem na Kazimierzu, nie u Endziora ale była pyszna!
mam teorie ze wszystkie te zapiekanki z okraglaka sa robione tak samo  😉 i tez uwielbiam te ze szpinakiem  🙂
mam teorie ze wszystkie te zapiekanki z okraglaka sa robione tak samo  😉 i tez uwielbiam te ze szpinakiem   🙂

zgadzam się, a że jadałam u endziora nie raz to teraz jadam tam gdzie najmniej osób w kolejce 😉
[quote author=Nav link=topic=751.msg863437#msg863437 date=1295564100]
mam teorie ze wszystkie te zapiekanki z okraglaka sa robione tak samo  😉 i tez uwielbiam te ze szpinakiem   🙂

zgadzam się, a że jadałam u endziora nie raz to teraz jadam tam gdzie najmniej osób w kolejce 😉
[/quote]

Haha, tak wlasnie myslalam 😉 Bo te zapiekanki przeciez wygladaja identycznie, poza tym, co mozna zepsuc w zapiekance? 🙂

A teraz, cos z zupelnie innej beczki 😉

Ma ktos namiary na dobrego dietetyka w Krakowie?
zapiekanki na kazimierzu  😍

Hiacynta, to jeszcze 'zaliczysz' niespodzianke od golebia i mozesz czuc sie Krakowianka  🤣

No i jeszcze pierogi u Stasi przecież!!!
Tania u Stasi jak najbardziej, ale rusie się strasznie popsuły. Z mięsem i z kapustą sa super!!
teraz oczywiście doszło kultowe KOKO na Gołębiej!!!
Ale ono - Koko - zdaje się jest kultowe od niedawna, nie?
Hiacynta słyszałam, że dobrego dietetyka na Karmelickiej znajdziesz. Moja znajoma była i polecała, ja osobiście nic nie wiem na ten temat 😉
Elbus, dawno nie dawno  chyba od jakis 2 lat 🙂 Co prawda stażem do Stasi sie nie ma co równać, ale w Stasi to nawet moi rodzice sie poznali  😁
Kojarzycie miejsce, gdzie mogę kupić w Krakowie mapę, taką ozdobną na ścianę? Dla ułatwienia dodam, że chodzi mi o mapę Kolumbii...  😁
http://www.mapy.com.pl/index.php?right=detal.php&id=28
spróbuj przez internet

sama szukam takiej wielkiej mapy-tapety  🙄 ale całego świata
ja w sumie już znalazłam fajne stare mapy na allegro... ewentualnie poszukam jeszcze w antykwariatach
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się