Forum towarzyskie »

Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

Dzięki, dziewczyny. W takim razie zacznę od Salwatora.
Mam prośbę - mogłybyście zapytać swoich chłopaków/mężów/ojców czy nie znają kogoś dobrego w Krakowie od regeneracji turbosprężarek w autach  👀 padło nam autko a nie znamy nikogo takiego zaufanego w Krakowie  🙁
klami już ci pisze pw, do mechanika cudotwórcy, w dodatku bardzo taniego.
Dziewczyny to jak z tą fontanną? Dołączam się do pytania, bo też nie mogę nic nigdzie wyszukać. A planuję się wybrać w jakiś piękny wieczór i się pogapić  🤣
A co do fontann to ostatnio jestem zachwycona tą w Wieliczce na rynku😀 Niby to takie małe zwykłe kororowe, ale coś w sobie ma  💘
Moi drodzy, doradźcie proszę, jaka dzielnica Krakowa najlepiej spełnia poniższe warunki:

a) Blisko do centrum (konkretnie - Centrum Biurowe Kazimierz). Na tyle blisko, żeby można było dojśc na piechotę ew dojechac rowerem.
b) ścieżki rowerowe w okolicy - zeby mozna było dojechac do centrum bez obawy, ze rozjedzie nas autobus
c) okolica taka, żeby sie chciało mieszkac, czyli zielono, przyjaznie i możliwie bezdrechowo
d) z dobrą komunikacją

:kwiatek:
Zabłocie,Podgórze, Kazimierz, ewentualnie w stronę osiedla Podwawelskiego.

Pod drugiej stronie ulicy od Galerii Kazimierz budują Wiślane Tarasy🙂
Z okolic Ruczaju też jest ścieżka rowerowa.
Salwator.

Sporo możliwości.Lubię tą lokalizację.
dzieki!
No,żesz kurczę.... znów piknik lotniczy.
Samoloty latają tuż nad domami i ludźmi.
W środku miasta. Zeszłoroczny wypadek nikogo nie nauczył rozumu.
  KOCHANI!
piszę tutaj bo nie raz można było liczyć na pomoc re-voltowiczów.
prośba jest dość nietypowa bo nie chodzi o końskie sprawy lecz o ludzkie.
Ochotnicza Straż Pożarna w Myślenicach Górne Przedmieście organizuje zbiórkę mebli ( łóżka, szafki, stoły) oraz sprzętu AGD ( lodówki, kuchenki gazowe i elektryczne) używanych nadających się do użytku dla osób dotkniętych powodzią.
Pomoc organizowana jest docelowo dla mieszkańców wsi Słupiec gmina Szczucin w powiecie Dąbrowsko- Tarnowskim.
Strażacy z OSP Myślenice Górne Przedmieście pomagali w dniach 25 do 27 czerwiec ludziom z gminy Szczucin w usuwaniu skutków powodzi.
http://www.straz-dt.pl/aktualnosc/strazacy-z-myslenic-pomagaja-powodzianom-z-gminy-szczucin

osoby chcące pomóc mogą kontaktować się z członkiem OSP Myślenice pod numerem telefonu: Michał Górka 604 188 114 w celu ustalenia odbioru mebli i sprzętu AGD.
Dzięki uprzejmości kilku firmom transportowym udostępnione zostaną samochody dostawcze, które zajmą się odbiorem darów oraz dostarczeniem ich do powodzian.
Zbiórka organizowana jest do soboty 3 lipiec 2010, jeżeli zostanie zebrana odpowiednia ilość darów planowane jest dostarczenie ich w niedziele 4 lipca

Moderatorki proszę o niekasowania a osoby zainteresowane o niezaśmiecanie wątku dopytywaniem się, proszę dzwonić na podany nr Tel  w celu informacji
Czy ktoś wie może, dlaczego nad środmieściem lata od dwu godzin śmigłowiec?
Już głowa mnie boli.
Taniu,
kręcili film w reż. Jacka Bromskiego - "Uwikłanie" 😉
Aaa... Rozumiem
Mam wielką prośbę: czy ktoś  z revoltowiczów może polecić niedrogie noclegi w Krakowie w terminie 12-16.08, z dojazdem komunikacją miejską w rejon Muzeum Narodowego? Zastanawiam się na długim weekendem w Kraku w tym terminie.
Mam wielką prośbę: czy ktoś  z revoltowiczów może polecić niedrogie noclegi w Krakowie w terminie 12-16.08, z dojazdem komunikacją miejską w rejon Muzeum Narodowego? Zastanawiam się na długim weekendem w Kraku w tym terminie.

Lena, MN jest w samym sercu miasta, tam dojeżdżają autobusy i tramwaje.

Nie znam miejsc godnych polecenia ale szukałabym gdzieś w okolicach może Woli Justowskiej, Salwatora czy Starego miasta bo stamtąd można na nogach dojść.

Całę miasteczko AGH też jest blisko.Nie wiem czy interesują Cie akademiki?
A ja szukam miejsc sprawdzonych w wyrabianiu pieczątek?

Akademik jak najbardziej się nada. Znalazłam namiary na hotel studencki Żaczek. Bardzo blisko miejsca, o które mi chodzi.
AGH to Akademia górniczo-hutnicza?
tak AGH to Akademia górniczo hutnicza 🙂
Lena daj znać później jak sie Żaczek prezentuję od strony hotelu🙂

Ja wyrobiłam pieczątkę na ul.Pilotów i polecam, chociaż najtańsi nie są ale jakościowo super.
a nie wiecie gdzie by mi zrobili nadruk na koszulce? Kompletnie nie wiem gdzie tego szukac w krk 😀
Ja nadruk kiedyś w Decathlonie robiłam.
a nie wiecie gdzie by mi zrobili nadruk na koszulce? Kompletnie nie wiem gdzie tego szukac w krk 😀

a ja na ul.Kieleckiej , firma po prawej stronie idąc od mogilskiej, schodkami w dół się schodziło
nie pamiętam nazwy ale oni tam mieli ksero + inne usługi poligraficzne
dziękuję :kwiatek:
Znacie jakieś dobre punkty naprawy aparatów cyfrowych ?
Słyszałam o serwisie przy ul.Czapskich, ponoć dobry, może ktoś korzystał  :kwiatek: ?
Tak, korzystałam ale ja tam naprawiałam zenita 🙂
ogólnie ok.
widziałam też przy małym rynku punkt naprawy aparatów
Drogie Krakowianki/Krakowiacy gdzie mogę kupić w Krakowie duży ćwiek ? Potrzebuje o zakończenia dreda. Gdzie w kraku mogę znaleźć sklep z podobnymi cusiami ?
Enii Na Starowiślnej jest sklep z artykułami szewskimi oraz rożnymi cudami typu ćwieki .zapinki .przypinka... może tam cos by było  ;w prawdzie  nie do końca wiem o co  chodzi 🙂
Też mogę polecić serwis na ul. Czapskich, zreanimowali mojego Zenita  😉 Sporo cyfrówek u nich w "robocie" widziałam.
Enii Na Starowiślnej jest sklep z artykułami szewskimi oraz rożnymi cudami typu ćwieki .zapinki .przypinka... może tam cos by było  ;w prawdzie  nie do końca wiem o co  chodzi 🙂

Chodzi mi o taką końcówkę ozdobna kończąca dreda 😉 Dzięki wpadnę tam i zobaczę co mają  :kwiatek:
to pytanie się już pewnie pojawiło, ale ciężko odnaleźć w czeluściach tematu.

możecie polecić jakiegoś dobrego i sensownego cenowo fryzjera w miarę w centrum lub okolicach ( żeby był łatwy i niedługi dojazd  😉 ) ?

muszę obciąć zniszczone włosy a boję się zawsze, że mi fryzjer spieprzy  😀
Helo!
Właśnie dzisiaj przyjechałam do Krakowa i siedzę w hostelu na Rynku. Jak tu jest pięknieeee! Szkoda tylko, że nie mam co robić o tej porze bo nie posiadam tyle tupetu co koleżanki żeby wbijać do klubów od 21lat... czuje sie i wyglądam jak gówniarz 😉
W każdym razie gdyby komuś chciało się wpaść np. na gorącą czekoladkę do Wedla (albo może mi pokazać fajniejsze kafejki bo to mój pierwszy raz w tym mieście) to niech da znać. Siedzę tu do coke live czyli 20.
Pozdrawiam i zazdroszcze takiego malowniczego centrum 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się