"Od 19 maja każdy internauta na świecie będzie mógł zobaczyć krakowskie zabytki oczami ptaka. I to dosłownie. Magistrackie biuro marketingu turystycznego postanowiło wykorzystać gołębie do nakręcenia 20 jednominutowych filmików z obrazami miasta."
Może być ciekawe 😉
PS Nie podziękowałam Wam za namiary na warte uwagi dzielnice Krakowa - dzięki temu trafiliśmy fo klubu Piec Art 😍 uwielbiam takie jazzowe klimaty, mało tego, trafiliśmy akurat na środowo-czwartkowe koncerty life! I mają absolutnie najlepszego grzańca w Polsce! 😜
Nie ukrywam, że zaskoczył mnie fakt, że wśród obcokrajowców królują Hiszpanie!
U mnie się trochę plany zmieniły i zamiast mnie samej przenosi się ze mną na studia do Kraka jeszcze 6 osób z roku 😅. Chcemy wynająć mieszkanie 4-5 pokojowe. Chlelibyśmy mieszkać bardziej w centrum jeśli się uda, jeśli nie to będziemy musieli wybrać jakąś dzielnice do zamieszkania a wiadomo ze każda jest inna i ma swój "charakter". Nie bardzo orientuje się w tym temacie dlatego zwracam się do was z pytaniem jakie dzielnice polecanie do zamieszkania. Do tej pory poznałam nieciekawe opinie o Nowej Hucie i w zasadzie na tym kończą się moje wiadomości. Oczywiście może być na pw 😉
Najpierw może poczekajcie aż się gdzieś dostaniecie - bo niektóre uczelnie mają wydziały rozsiane niestety po całym mieście 😉 jak wszyscy będziecie np. na UE, to będziecie celować w inną lokalizację niż gdy będziecie np. na KSW 😉
Jechałam autem ok 18 tunel zamknięty ale przejazd był górą i nawet nie było tragicznych korków. Policja kierowała ruchem.Teraz nie wiem . Swoją drogą niesamowity widok jadac przez most Dębnicki barki na poziomie i wzroku z auta...
mam pytanie i zarazem prośbę potrzebuję osoby, która wystawi fakturę na kwotę 1000zł chodzi o to, żeby to była faktura związana z końską imprezą ja oczywiście opłacam vat może ktoś z Was lub Waszych znajomych jest w stanie pomóc ? 🙇
Znów się męczyłam z kupnem biletu PKP atakując dworzec od ulicy Bosackiej. To jakiś KOSZMAR! Macie pomysł jak tam się dostać autem? Gdzie zaparkować? Parking na płycie dworca-dawniej płatny i pusty jest zatkany gośćmi Galerii Krakowskiej. Myślałam,że dziś nieczynna a tam tłumy ludzi. Wróciłam na dół a tam straż miejska i policja tylko czeka na parkujących inaczej. W końcu wcisnęłam się gdzieś tam i leciałam do kasy przekonana,że mandat dostanę. Kurka wodna! Jak można dworzec bez parkingu zrobić?
Tania, jestes chyba ostatnia osoba, ktora nie parkuje na parkingu galerii jak ma cos do zalatwienia kolo dworca 😉 Aczkolwiek zaladowanie sie tam wcale takie latwe nie jest - w takich chwilach blogoslawie mojego cienkiego 😁
Pisałam już w wątku o powodzi ale pozwolę sobię dodać swój post też tutaj:
Kochani mam pytanie.. Wybieram się dziś rano z Poznania do Krakowa na zawody.. W związku z tym chciałabym się dowiedzieć jak sytuacja na drogach w tamtym regionie? Wszystko przejezdne w miarę? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź..
a ja sie chciałam zapytać o fontannę na palcu Szczepańskim. Teraz tj do 20 czerwca mają być pokazy o 12.15 i 21.15 a potem jak z 'prezentacją' fontanny? inne godziny? tylko raz dziennie? jakoś znaleść nie mogę 👀
nie dostałam odpowiedzi w innym watku więc pytam jeszcze tutaj: czy jest w miare przejezdne rondo ofiar katynia od ul. opolskiej w strone zabierzowa? chodzi mi o dzien powszedni ok 8-9 rano
Gdzie w Krakowie jest apteka z tańszymi lekami, w której zrobią mi też lek na receptę (dokładnie chodzi o Tussicom i syrop na bazie Prednizolonu)? Rozbieżności cenowe są dosyć spore, a że leki dla konia (czyli w duuużych ilościach), zależy mi, żeby było jak najtaniej.
W jednej aptece na Karmelickiej jest w czwartki o 10% taniej - tej w okolicach banku BPH, Pałacu Pokutyńskich i Randstad, naprzeciwko restauracji chińskiej
Izydorex, polecam aptekę na Salwatorze, zaraz przy pętli tramwajowej. Jeszcze ZIKO ma dosyć tanio. Koleżanka szuka tych samych leków i rozpiętość cenowa jest nawet do 50zł w różnych aptekach.