Forum towarzyskie »

Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

no właśnie, kto będzie na memoriale ? 🙂
http://wiadomosci.onet.pl/2681,2169284,golebie_nakrecily_film_o_zabytkach_miasta,wydarzenie_lokalne.html

"Od 19 maja każdy internauta na świecie będzie mógł zobaczyć krakowskie zabytki oczami ptaka. I to dosłownie. Magistrackie biuro marketingu turystycznego postanowiło wykorzystać gołębie do nakręcenia 20 jednominutowych filmików z obrazami miasta."

Może być ciekawe  😉

PS Nie podziękowałam Wam za namiary na warte uwagi dzielnice Krakowa - dzięki temu trafiliśmy fo klubu Piec Art  😍
uwielbiam takie jazzowe klimaty, mało tego, trafiliśmy akurat na środowo-czwartkowe koncerty life!
I mają absolutnie najlepszego grzańca w Polsce!  😜

Nie ukrywam, że zaskoczył mnie fakt, że wśród obcokrajowców królują Hiszpanie!

Anglików tak naprawdę widziałam niewielu.

U mnie się trochę plany zmieniły i zamiast mnie samej przenosi się ze mną na studia do Kraka jeszcze 6 osób z roku  😅. Chcemy wynająć mieszkanie 4-5 pokojowe. Chlelibyśmy mieszkać bardziej w centrum jeśli się uda, jeśli nie to będziemy musieli wybrać jakąś dzielnice do zamieszkania a wiadomo ze każda jest inna i ma swój "charakter". Nie bardzo orientuje się w tym temacie dlatego zwracam się do was z pytaniem jakie dzielnice polecanie do zamieszkania. Do tej pory poznałam nieciekawe opinie o Nowej Hucie i w zasadzie na tym kończą się moje wiadomości.  Oczywiście może być na pw  😉
Najpierw może poczekajcie aż się gdzieś dostaniecie - bo niektóre uczelnie mają wydziały rozsiane niestety po całym mieście 😉 jak wszyscy będziecie np. na UE, to będziecie celować w inną lokalizację niż gdy będziecie np. na KSW 😉
Szukam gabinetu kosmetycznego gdzie polecałybyście czyszczenie twarzy/pleców??

Pytałam w jednym gabinecie to koszt ok 120zł, tyle, że wolałabym miejsce jednak wypróbowane...
Ludziska, jak z przejezdnością Alei, w ogóle opłaca się tamtędy jechać MPK ?  :kwiatek:
Bo wiem, że tunel jest zamknięty.
Jechałam autem ok 18 tunel zamknięty ale przejazd był górą i nawet nie było tragicznych korków. Policja kierowała ruchem.Teraz nie wiem .
Swoją drogą niesamowity widok jadac przez most Dębnicki barki na poziomie  i wzroku z auta...
wybieram się jutro ok.15 i chyba może być gorzej...  🤔
Najwyżej pojade naokoło...
właśnie otwarli most Dębnicki 😅
Szukam gabinetu kosmetycznego gdzie polecałybyście czyszczenie twarzy/pleców??

Pytałam w jednym gabinecie to koszt ok 120zł, tyle, że wolałabym miejsce jednak wypróbowane...

up!
Potrzebuję sprawdzonej o świetnych umiejętnościach, delikatnej i taniej kosmetyczki 😎
Na Prądnickiej jest gabinet Justyna. zaraz poszukam telefonu. Bardzo ok kobieta i niedrogo.
edit:  Tel.: (12) 4163357 Prądnicka 65
Hotel Chopin -Rondo Mogilskie.
Dam Ci telefon na priv.
(kosmetyczka)
Na Prądnickiej jest gabinet Justyna. zaraz poszukam telefonu. Bardzo ok kobieta i niedrogo.
edit:  Tel.: (12) 4163357 Prądnicka 65

:kwiatek: dziękuje Tusia, będę dzwonić!

ok Taniu to odwołuję pytanie z PW!
hej dziewczyny !

mam pytanie i zarazem prośbę
potrzebuję osoby, która wystawi fakturę na kwotę 1000zł
chodzi o to, żeby to była faktura związana z końską imprezą
ja oczywiście opłacam vat
może ktoś z Was lub Waszych znajomych jest w stanie pomóc ?  🙇

pozdrawiam  :kwiatek:
Znów się męczyłam z kupnem biletu PKP atakując dworzec od ulicy Bosackiej.
To jakiś KOSZMAR! Macie pomysł jak tam się dostać autem? Gdzie zaparkować?
Parking na płycie dworca-dawniej płatny i pusty jest zatkany gośćmi Galerii Krakowskiej.
Myślałam,że dziś nieczynna a tam tłumy ludzi.
Wróciłam na dół a tam straż miejska i policja tylko czeka na parkujących inaczej.
W końcu wcisnęłam się gdzieś tam i leciałam do kasy przekonana,że mandat dostanę.
Kurka wodna! Jak można dworzec bez parkingu zrobić?
Taniu, na parkingu płatnym GK masz pierwszą  godzinę gratis
Myślę, że zdecydowanie można kupić bilet w tym czasie 😉
Tania, jestes chyba ostatnia osoba, ktora  nie parkuje na parkingu galerii jak ma cos do zalatwienia kolo dworca  😉
Aczkolwiek zaladowanie sie tam wcale takie latwe nie jest - w takich chwilach blogoslawie mojego cienkiego  😁
Kto się wybiera na wystawę kotów na ul. Klimeckiego?
Dziewczyny, gdzie i kiedy odbywają się giełdy pieskowe w Krakowie ? Goldenka chcemy, ale najpierw koniecznie 'wymacać' 😉

Pisałam już w wątku o powodzi ale pozwolę sobię dodać swój post też tutaj:

Kochani mam pytanie.. Wybieram się dziś rano z Poznania do Krakowa na zawody.. W związku z tym chciałabym się dowiedzieć jak sytuacja na drogach w tamtym regionie? Wszystko przejezdne w miarę? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź..
Querido, z tego co sie orientuje od Katowic jest ok. Do KKJK jedziesz?
Dziewczyny, gdzie i kiedy odbywają się giełdy pieskowe w Krakowie ? Goldenka chcemy, ale najpierw koniecznie 'wymacać' 😉

Pieski się kupuje u hodowcy, nie na pseudotargach z masówek.

Polecam czeskie i słowackie hodowle - warto się przejechac, zeby miec normalnego psa a nie eksterierowego szajbusa. Wątek psiarski powinien pomoc
Querido, z tego co sie orientuje od Katowic jest ok. Do KKJK jedziesz?

Ja już nie na "takie" zawody.. Zmieniłam dyscyplinę  😁

Ps. trasa bez najmniejszego problemu.. Pogoda dopisała więc weekend bardzo udany.. 🙂
a ja sie chciałam zapytać o fontannę na palcu Szczepańskim. Teraz tj do 20 czerwca mają być pokazy o 12.15 i 21.15 a potem jak z 'prezentacją'  fontanny? inne godziny? tylko raz dziennie? jakoś znaleść nie mogę  👀
nie dostałam odpowiedzi w innym watku więc pytam jeszcze tutaj: czy jest w miare przejezdne rondo ofiar katynia od ul. opolskiej w strone zabierzowa? chodzi mi o dzien powszedni ok 8-9 rano
Podejrzewam, że o tej porze pewnie korki...
Gdzie w Krakowie jest apteka z tańszymi lekami, w której zrobią mi też lek na receptę (dokładnie chodzi o Tussicom i syrop na bazie Prednizolonu)? Rozbieżności cenowe są dosyć spore, a że leki dla konia (czyli w duuużych ilościach), zależy mi, żeby było jak najtaniej.
W jednej aptece na Karmelickiej jest w czwartki o 10% taniej - tej w okolicach banku BPH, Pałacu Pokutyńskich i Randstad, naprzeciwko restauracji chińskiej
Izydorex, polecam aptekę na Salwatorze, zaraz przy pętli tramwajowej. Jeszcze ZIKO ma dosyć tanio. Koleżanka szuka tych samych leków i rozpiętość cenowa jest nawet do 50zł w różnych aptekach.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się