Forum towarzyskie »

Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

ej Krakusy! macie tak tragiczna pogode, ze nie chce mi sie z lozka wychodzic.... buuuuu 🙁

mery nie zrzędź  😅
aura jest dobra,szczególnie jak trzeba siedzieć i pracować 😎
heh... dam Ci znac, gdzie dzis balujemy, to moze wpadniecie chociaz na chwile 🙂 ?
hej, Krakusy!

Mam zamiar wpaść na ok. tydzień do Krakowa, stąd moje pytanie - co warto zobaczyć?
Macie to u siebie jakieś magiczne miejsca, o których to nie wspominają żadne przewodniki?
A co obowiązkowo trzeba włączyć do planu wycieczki?

Mój 'pierwszy raz w Krakowie' się zbliża  😜 😅
Czy ma ktoś ochotę wyjść na piwo? Teraz?
In. Piwo takie "podwórkowe" czy w jakiejś knajpie?  😀
W knajpie, w rynku najchętniej. Na podwórkowe za zimno ; )

Ok, idę samotnie upijać się do rynku. Jakby ktoś miał ochotę się dołączyć, to tel/sms na ten numer 790... z podpisu. Zapraszam.
In już porwana 🙂!
Jak będziecie organizować ponownie spotkanie grupowo-integracyjne, to dajcie znać! Chętnie was poznam! 😀
To chwilowo beze mnie, bo własnie wróciłam...

Dziękuje wszystkim starym (Ita :kwiatek: ) i nowo poznanym (szepcik :kwiatek:, in :kwiatek:, nav :kwiatek: ) za bardzo miłe urozmaicenie gl wieczorow swoimi osobkami 🙂 dzięki Baby!
Z wczorajszego spotkania wróciłam do domu o 6 rano... ; )

Ja chcę zdjęcia !!! fioletowemrowki@gmail.com
Yyyy jak to o 6? Gdzieś się zawieruszyla, he :>?
To jak już będziesz wysyłać zdjęcia do Inki, to i do mnie możesz  😎
No i w ogóle bardzo miło było  :kwiatek:
Ok, ok wysle, ale jutro... Po podróży (może jutro opowiem) ledwo żyje i lece spać...
Yyyy jak to o 6? Gdzieś się zawieruszyla, he :>?

Poszłam na autobus, siedziałam na schodach koło przystanku Plac Inwalidów i jacyś ludzie z Łodzi zgarnęli mnie na domówkę bo "co tak będę sama siedzieć" 😵
In. to niezly spontan  😀

mery, jak bedziesz slac zdjecia, to ja tez poprosze  😉 - nava@o2.pl
Niezły to był kac...
musicie sie uzbroic w cierpliwosc ! czytam moje 30 stron wypocin po szwedzku, zeby wylapac jakies bledy jeszcze, wiec musicie poczekac 😉
Drogie Voltopiry Krakowskie prosze o pomoc gdyż na przyszły rok akademicki przenoszę się do Krakowa na studia i chciałabym wiedzieć kiedy jest najlepszy okres na szukanie stancji w Krakowie oraz gdzie najlepiej szukać ogłoszeń?  🙇
Ja nie wiem, czy coś takiego jak stancja to istnieje w ogóle....
Rynek nieruchomości (także wynajmu) kręci się przez cały rok, ale chyba w okolicach września - października najłatwiej znaleźć mieszkanie na zasadzie "kilku studentów mieszka razem i szukają jeszcze kogoś". 
Enii, zależy, na czy Ci zależy.
A stancje u starych gburowatych babć nadal są "w użyciu"...
Ale co to w ogóle jest stancja? Taki jakby pensjonat?
Stancja to pokój przy rodzinie/starszej pani etc. Nie wszystkie starsze panie są gburowate, czasem dziwne są te młodsze  😉
Ale co to w ogóle jest stancja? Taki jakby pensjonat?

tak pensjonat u starszych pań co przesiadują w Sztubie św Jana 😎

mieszkałam pół roku na stancji, na Woli Justowskiej, ogólnie okolica jest ogromnym plusem
ale Pani Starsza była częstym gościem u nas i w czasie przerwy świątecznej przemeblowała pokój w którym mieszkałam tak, że go nie poznałam po powrocie 🤔
Ech, dla tej Woli to bym wiele zniosła  😎

Ale nie dziwię się - czasem ledwo można wytrzymać z własną rodziną, a co dopiero jeszcze z kimś takim  😎
Z przyjacielem również na woli znaleźliśmy pięterko w willi dla znajomych z Francji. Wytrzymali miesiąc  👀
Tzn. bardziej mi chodziło o wynajęcie pokoju w jakimś mieszkaniu razem z innymi studentami. Na Lubelszczyznie stancja jest terminem dość często używanym i nie tylko w przypadku pokoiku przy starszej pani 😉 Ale wiadomo że w każdym regionie rożnie się mówi. Bardzo mi zależy by mieszkać  blisko centrum lub uczelni i by były w miarę dobre warunki dlatego chce zacząć wcześniej szukać.  🙂 Natknęłam się w internecie na parę ogłoszeń i na pewne strony ale może są jakieś fajne fora/strony  warte polecenia ?
Ja nie za bardzo mogę coś polecić, bo nigdy nie wynajmowałam tu mieszkania 😉 ale znajomi szukali przez gumtree
To chwilowo beze mnie, bo własnie wróciłam...

Dziękuje wszystkim starym (Ita :kwiatek: )

ależ dziękuje mery, Ciebie było bardzo fajnie zobaczyć i poznać Kasie-sąsiadkę moją
szkoda tylko, że miałam akurat nawał pracy

podpisano stara ita 🏇
Ja zawsze na gumtree szukałam, tam jest największy wybór.
A teraz nikt nie szuka? Pokój u mnie stoi pusty : P
Ooo na tą stronę się nie natknęłam. Bardzo dziękuję za pomoc  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się