Mam zamiar wpaść na ok. tydzień do Krakowa, stąd moje pytanie - co warto zobaczyć? Macie to u siebie jakieś magiczne miejsca, o których to nie wspominają żadne przewodniki? A co obowiązkowo trzeba włączyć do planu wycieczki?
Dziękuje wszystkim starym (Ita :kwiatek: ) i nowo poznanym (szepcik :kwiatek:, in :kwiatek:, nav :kwiatek: ) za bardzo miłe urozmaicenie gl wieczorow swoimi osobkami 🙂 dzięki Baby!
Poszłam na autobus, siedziałam na schodach koło przystanku Plac Inwalidów i jacyś ludzie z Łodzi zgarnęli mnie na domówkę bo "co tak będę sama siedzieć" 😵
Drogie Voltopiry Krakowskie prosze o pomoc gdyż na przyszły rok akademicki przenoszę się do Krakowa na studia i chciałabym wiedzieć kiedy jest najlepszy okres na szukanie stancji w Krakowie oraz gdzie najlepiej szukać ogłoszeń? 🙇
Ja nie wiem, czy coś takiego jak stancja to istnieje w ogóle.... Rynek nieruchomości (także wynajmu) kręci się przez cały rok, ale chyba w okolicach września - października najłatwiej znaleźć mieszkanie na zasadzie "kilku studentów mieszka razem i szukają jeszcze kogoś".
Ale co to w ogóle jest stancja? Taki jakby pensjonat?
tak pensjonat u starszych pań co przesiadują w Sztubie św Jana 😎
mieszkałam pół roku na stancji, na Woli Justowskiej, ogólnie okolica jest ogromnym plusem ale Pani Starsza była częstym gościem u nas i w czasie przerwy świątecznej przemeblowała pokój w którym mieszkałam tak, że go nie poznałam po powrocie 🤔
Tzn. bardziej mi chodziło o wynajęcie pokoju w jakimś mieszkaniu razem z innymi studentami. Na Lubelszczyznie stancja jest terminem dość często używanym i nie tylko w przypadku pokoiku przy starszej pani 😉 Ale wiadomo że w każdym regionie rożnie się mówi. Bardzo mi zależy by mieszkać blisko centrum lub uczelni i by były w miarę dobre warunki dlatego chce zacząć wcześniej szukać. 🙂 Natknęłam się w internecie na parę ogłoszeń i na pewne strony ale może są jakieś fajne fora/strony warte polecenia ?