No i najważniejsze, od paru lat poszukuje tego filmu, niestety bezskutecznie ponieważ również nie pamiętam jego tytułu. Akcja była chyba wzorowana na Romeo i Julii, odgrywała się chyba w Hiszpanii bądź Portugalii, tzn. tak mi się wydaje bo oglądałam to z 10 lat temu 😉 ale tak mi się kojarzy, że panował tam klimat iberyjski 😉 były tam dwa skłócone rody, jedni mieli córkę a drudzy syna. Obie rodziny hodowały konie, o ile dobrze pamiętam były to konie andaluzyjskie. Dzieci właścicieli kochały się a ich rodzice nienawidzili. Młodzi potajemnie pobrali się i popełnili samobójstwo a później te cudne andaluzy ciągnęły ich trumny po plaży. Film bardzo nastrojowy no i te piękne konie w tle. Ktoś kiedyś może go widział? Jeśli tak to baaardzo proszę o jego tytuł 🙂
Notarialna a o takimi filmie coś kiedyś słyszałaś?
Moje magiczne konie - Mario Luraschi do obejrzenia na YouTube w 6 częściach w polskiej wersji językowej 🙂 Zapraszam na ucztę. To jeden z tych dokumentów które wywołują dreszcze na plecach
Obejrzałam Flickę 2, rozczarowałam się mocno, straszny chłam, część pierwsza w porównaniu do tego to majstersztyk i cudo świata. Za to pozytywnie zaskoczona jestem Moondance Alexander, strasznie sympatyczny film. Teraz zasiadam do Ruffiana... 😀
Fajnie, że wejdzie do naszych kin coś końskiego. Wszystkie filmy w konwencji wyścigowej miło wspominam, z resztą, ryczę zawsze na nich jak głupia, więc na ten też na pewno pójdę (ale sama, co by się moim chlipaniem nie kompromitować :wysmiewa🙂.
Mam prośbę- czy ktoś mógłby mi jakoś przesłać na e-maila filmy: (nie raz tak wysyłałam m.in. "Flickę" koleżankom) - Wyścig marzeń - Niepokonany Seabicuit - Hidalgo- ocean ognia ?
Notarialna próbowałam z twojego chomika dwa razy pobierać, ale za pierwszym razem pobrała mi się godzina, a za drugim 40 min. 😵 😵
czy kojarzy ktoś może film Star Runner <przetłumaczony na Champion 🙄 >. Film o karym kłusaku. Mam to na kasecie, ale nie działa mi wideo. W internecie nie mogę znaleźć żadnej wzmianki nawet 🤔