absolutnie się nie slizgam ,a pod spodniami mam cienkie letnie bryczesy. MNIE SIĘ TEŻ WYDAWALO ZAWSZE ZE NAPEWNO BĘDE SIĘ ZLIZGAĆ A W MOICH NIE BO ONE SĄ Z TAKIEGO DOŚĆ PORZĄDNEGO MATERIAŁU. Dodam ,że wogole się nie slizgam - super na zimę , w bryczesach zimowych marzłam zawsze nawet w grubych . Dodatkowym plusem narciarskich jest to ze nawet podczas jazdy z padającym śniegiem nie przemakają one.
Ja tez przy taki ch mrozach ubierałam spodnie narciarskie - nie slizgaja się wbrew pozorom i nie przemakają jak pada śnieg. Dodatkowo przykrywałam się derką treningową, bo moje uda od zewnętrznej strony zamarzają zimą 🤔
a ja bielizny termoaktywnej nie uzywam bo jezdze w bardzo cieplych i wygodnych spodniach narciarskich- na koniu a wiec polecam 😅
że ja na to nie wpadłam,a wydałam 400 zł na termobryczesy w których zmarzły mi uda tak jak w zwykłych (niestety brak hali) jutro wypróbuję spodnie narciarskie ale chyba czapsów na narciarki nie zakładasz ? 🙄
Są też body bez guziczków, zapinane na karku. Ja właśnie wyciągam z szafy moje łyżwiarskie - idealne na takie mrozy, bo nic nie ma prawa się podwinąć i w nerki ciepło, a przynajmniej na coś się jeszcze te ciuchy przydadzą. 🙂
Dramka, mam dwie pary body, z tym, że z krótkim rękawem, więc szukam czegoś typowo na zimę. Jeżdżę w nich bardzo, bardzo często i nigdy mnie nic nie obtarło, tak jak mówi Ovca, guziczki są malutkie. No i racja, że nigdy nic się nie podwinie, nie podwieje 😉 Skoro ciężko z termoaktywnym to będę zmuszona kupić to zwykłe.
[quote author=elegance1 link=topic=7411.msg406435#msg406435 date=1260997788] a ja bielizny termoaktywnej nie uzywam bo jezdze w bardzo cieplych i wygodnych spodniach narciarskich- na koniu a wiec polecam 😅
że ja na to nie wpadłam,a wydałam 400 zł na termobryczesy w których zmarzły mi uda tak jak w zwykłych (niestety brak hali) jutro wypróbuję spodnie narciarskie ale chyba czapsów na narciarki nie zakładasz ? 🙄 [/quote] Polecam na takie mrozy spodnie narciarskie - ja sie ubieram tak ,ze termooficerki ubieram pod spodnie( na podkolanowki)
bo rozmiarówka miseczek również się zmienia wraz z obwodem. analogiczne miseczki do 75c ale z obwodem 85 to bodajże A, 85B są większe i dlatego dobre
ja drugi sezon pomykam w bluzkach Odlo- świetnie trzymają ciepło, do lonżowania niezbędne, ostatnio na jezdzie wystarczyla sama ta bluzka i było mi bardzo wygodnie i ciepło. Mają długi fason więc na pewno nie podwiną się i nie odsłonią nerek, a czuje się różnice w temperaturze jeśli troche się np rękaw podniesie.
Odkryłam że takie legginsy są bardzo fajne bo nie podciągają się jak się naciąga bryczesów
Można dostać na allegro za grosze (10zł) 🙂
kupiłam identyczne (9.99zł) i byłyby genialne gdyby nie fakt że gumka w pasie rozciągnęła sie i teraz mi spadają a to strasznie wkurza 😤 w czasie jazdy
Mam pytanie do panów /lub do pań co im zajrzały w spodnie/ - jak hm.... zabezpiecza się pan przed kontuzjami miejsc wiadomych? Jakieś suspensoria są stosowane? 😡