Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Magda piękny Ptyś 😉

my karen tak, trafiony, choć już nie ma takeigo szału jak na początku 😉

Demon ale fajny Iwo 😉
[quote author=RaDag link=topic=74.msg1125731#msg1125731 date=1315505876]
1. Kto używa/używał pieluch wielorazowych?
Czy faktycznie są bardziej ekonomiczne niż jednorazowe, równie higieniczne i nieuciążliwe?

Jak dla mnie poza ekonomią i ekologią w tych pieluchach nie ma żadnych plusów. Nie używałam, ale na chłopski rozum można to przemyśleć... Przecież jak się dziecko zsika, to od razu ma cały tyłek mokry, bo przecież one nie wchłaniają.
[/quote]
ano i tu błąd myślenia
bo wchłaniają nieźle a od pupy sucho - wiem bo znajoma używa, mi się bardzo ta koncepcja podoba i jak będę miała malucha na pewno spróbuję

edit a Ptyś cudny!
No właśnie.
Podobno wsiąkają całkiem tak jak standardowe pampersy
Ja myślałam o wielorazowych, ale jak zaczęłam zgłębiać temat na stronach internetowych to stwierdziłam, że to jak na mój mały rozumek zbyt skomplikowane. Pełno rozmiarów, rodzajów. No i u mnie przeważyła kwestia czasowa. Dużo mniej czasu zajmuje jednak wyrzucenie brudnego pampersa niż opłukanie, pranie, suszenie itd. I tak mam dużo prania... Tam chyba są jakieś wkłady, ale byłam na takiej stronie, w której nie mogłam się w tym wszystkim połapać... Może to stan ciążowy na mnie tak działał 😉
sznurka, klonowanie metodami naturalnymi uchodzi bezkarnie 😉
unicorna, GRATULACJE!
Pokemon - daj tu trochę Agi  :kwiatek:

Dzidziuś na kota ze Shreka:
pokemon śliczna Agnieszka 😉
Dziękujemy bardzo 🙂
To wrzucę jeszcze, jak Dzidziuś zwiedzał ZOO w Zamościu:

Edit! Zapomniałam. Od kilku dni Dzidzius został wyeksmitowany do swojego łóżeczka i śpi tam. Bez dyskusji, bez płaczu, ot tak, po prostu. Dostał eksmisję, bo od jakiegoś czasu przesypia całe noce  🙇 więc stwierdziliśmy, że spróbujemy i już.
A tak w ogóle to chciałam polecić to mleko z Hippa Na Dobranoc. Serio. To właśnie po nim tak śpi. I to śpi do 7, nie do 5 jak to wcześniej było. Dodam, że wyłażą jej zęby z tyłu, więc chyba faktycznie te dodatki jakichś tam płatków w tym mleku działają cuda.
hihi niezła pozycja do spania;]
Pokemon - ale ona ma cudne oczy  😍 a pozycja do spania godna królowej 🙂 a co!
Dziękujemy 🙂 Właśnie rozrabiamy na podłodze. Od wczoraj najlepszą zabawą jest plumpanie łapką w psiej misce z wodą 🙂
Ale ona fajna  😍 😍 😍

A z tymi nocami to się jeszcze tak nie ciesz, pięć razy jej się zmieni, obstawiam że 1-szy raz jak zacznie wstawać na nogi :P
Jak się wózek sprawuje?

Wiecie co dostałam od lekarza zalecenie wykonania badań przed planowaną ciążą - masakra ile tego jest, a jeszcze ponoć muszę sobie za nie zapłacić. (?)
Bo jakbym była w ciąży to nie (i tak będą powtórzone w ciąży), ale przed ciążą to sama..
Morfologia, mocz, cukier (tu mogę sobie wziąć skierowanie od rodzinnego ale to akurat są grosze), oba badania na toxo, CMV, żółtaczka wszczepienna typu C, HIV. Wychodzi jakieś 250 zł  👿
A z tymi nocami to się jeszcze tak nie ciesz, pięć razy jej się zmieni, obstawiam że 1-szy raz jak zacznie wstawać na nogi :P

A kysz, a kysz siło nieczysta  😀 na pewno nie, na pewno będzie już przesypiać całe noce.

Jak się wózek sprawuje?

Super! Chyba dobrze wybraliśmy 🙂
udorka, dzięki za info, doczytałam, że od przyszłego roku dodatkowego będą już 4 tygodnie 🙂
natchniuza, w takim razie muszę się zaopatrzyć, bo uwielbiam śliwki, a teraz wyglądam po nich jakbym była co najmniej w 6-7 miesiącu ciąży, a nie w 4  😵
pokemon, świetna pozycja do spania. No i życzę przesypiania całej nocy, chociaż tak jak napisała gwash, wszystko może się jeszcze zmienić  😁
gwash, widzę, że plany powiększenia rodzinki już całkiem poważne? Życzę w takim razie powodzenia w staraniach. Co do badań, to niestety jest ich sporo i sumka się uzbiera. Chociaż ja tym razem na początku robiłam tylko te podstawowe - morfologia i coś tam jeszcze no i mocz. Teraz czekają mnie przeciwciała.

A ktoś wie co tam słychać u any? Dawno jej nie było  👀
pokemon, śliczna Aga, Jasiek też podróżuje z nogami wywalonymi na poręcz 🙂

My wróciliśmy z weekendu u mojego ojca i Bobas był w raju ponieważ mam trzy młodsze siostry przyrodnie i był w centrum zainteresowania, a trampolina i huśtawka były głównymi atrakcjami. I mała fotorelacja:
Jasiek w swojej zagrodzie

ja latam!!!

ważny jestem!!!

wesołe stadko

w otoczeniu kobiet 😉

Pegasuska świetny bobas razem z dziewczynami
A trampolina to jest super zabawka.

Horcia - ale płaciłaś za te badania?
gwash, niestety tak, bo chodzę prywatnie do ginekologa, a już nie chciało mi się łazić państwowo i wypraszać skierowanie na badania. Będąc z Adasiem w ciąży przy pierwszych badaniach zostawiłam coś koło 300zł, bo też była to dość długa lista plus jeszcze określenie grupy krwi mojej i męża.
no a ja właśnie chodzę państwowo i ponoć i tak muszę sobie za te badania zapłacić. Jak będę już w ciąży to będą na skierowanie, ale przed ciążą nie. Tylko że dowiedzieć się już w ciąży że ma się WZW C albo toxo to nic fajnego, bez sensu to jest, cóż Polska..
Muffinka dzieki  :kwiatek:

Aga i Jaś ślicznochy  😍

gwash chyba toxo przed ciążą możesz sobie odpuścić, bo jak przechodziłaś to jesteś luzak, a jak nie to w każdym momencie może sie zdarzyć. W takim wypadku to i badania w kółko co 2 tygodnie powinnaś powtarzać ( a przecież nie jesteś w stanie w 100 % zaplanować momentu zajścia w ciąże). Ale nie jestem lekarzem i może sie mylę.
Zgadza się, nic fajnego. Jednak jeśli chodzi o toxo to zgodzę się z demon. Chyba, że tylko dla wiadomości na ten moment czy przechodziłaś i jeśli tak to będziesz mieć już spokój.
No mój lekarz jest bardzo skrupulatny - powiedział że kilku dziewczynom na rok wychodzi że mają obecnie toxo, a jedna nawet leczy się od 1,5 roku i nie może się pozbyć tego cholerstwa.
Ja niestety poprzednio miałam oba wyniki ujemne - czyli nie mam przeciwciał.
Pegasuska - młody pewnie mega zadowolony, że go tak laski obsiadły  😁

jaaaa nowa kolekcja Reserved  😍 😍 http://www.reserved.com/pl#/kids-collection/girl-092-110/t-shirts/R0472

dziś idę kupić  💘
demon, ja uwazam, ze toxo koniecznie nalezy zrobic. Bo co jesli wyjdzie, ze mamy swieza infekcje? To nie jest dobry start dla ewentualnej ciazy, delikatnie mowiac.
demon, ja uwazam, ze toxo koniecznie nalezy zrobic. Bo co jesli wyjdzie, ze mamy swieza infekcje? To nie jest dobry start dla ewentualnej ciazy, delikatnie mowiac.

Racja, ale jeżeli wynik masz negatywny i  później nie minimalizujesz możliwości zarażenia sie toxo to nie ma to sensu.
demon, oczywiscie masz racje. Jesli ktos jest zdecydowany na ciaze, to powinien po tym badaniu mozliwosc zakazenia minimalizowac. Inaczej to rzeczywiscie ma niewielki sens.
Pegasuska niezłe zabawy 🙂 Lasek w koło multum 🙂
A ja zaczynam mieć mały problem z ubraniami....
To dopiero 14 tydzień a brzuch mam całkiem duży... w poprzedniej ciąży był taki w 7 miesiącu!
Ciekawe jak będę wyglądała w 9-tym :/
A ważę przy tym całe 49 😉

Zastanawiałam się nad spodniami ciążowymi - kupować, czy po prostu kupić większy rozmiar zwykłych?
W co wciskałyście się w ciąży? ( ciekawe w co ja się w zimę ubiorę )
Ja kupiłam ciążowe, są takie tanie dżinsy na allegro, całkiem fajne 🙂
udorka, kupowanie wiekszych normalnych nie ma za bardzo sensu, bo za kilka tygodni znow sie w nie nie zapniesz. Kup ciazowe. Fajne spodnie sa w C&A - sklep stacjonarny ma te przewage, ze mozesz przymierzyc przed kupnem, ja nie lubie kupowac ciuchow przez internet - niby zawsze mozna zwrocic, ale po co sie w to bawic i podwojnie placic za przesylke.
udorka, mam ten sam problem - ja 16 tydzień, a brzucho mam takie jakbym była w 6 miesiącu. Z Adaskiem dopiero ok 6 było cokolwiek widać.
Ja poprzednio kupiłam dwie pary jeansów ciążowych w H&M, co prawda cena mnie zabiła, ale wiedziałam, że przynajmniej jeszcze raz będę je używać. Dodatkowo chciałam praktycznie do końca chodzić do pracy to potrzebowałam coś w czym wypadało pokazać się w robocie. Potem już zakładałam głównie dresiaki  😁

Jak w ogóle Twoje samopoczucie? U mnie generalnie ok, poza denerwującymi wzdęciami i nieustępującą zadyszką przy wchodzeniu po schodach. Już niby było ok, ale znów jest masakra. Jak wejdę na drugie piętro w pracy to dyszę jak parowóz  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się