Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

No właśnie ja też tego nie widzę...ale nie mogę liczyć na to że pod koniec kwietnia w Zakopanem będzie na tyle cipeło abym mogła wiązać młodego bez szczelnego okrycia.
Jeju, napiszcie instrukcję obsługi chusty gdy jest zimno, bo szczerze niewiele rozumiem. Na szczęście na początku bobo będzie miał ciepło 🙂
Pokemon, ja widze tu u siebie duzo, do koloru do wyboru, cenowo tez 🙂

Denerwuj mnie bardziej  👿 jak do tej pory to znalazłam tylko te z psychodelicznymi zwierzątkami, ale chociaż tanie są.

Zairka biedaku  :przytul:

Ja też zamierzam przejść już na spacerówkę, bo mi się po prostu dziecko w gondoli nie mieści. Moja się też drze po włożeniu do wózka/fotelika, ale ja się tym nie przejmuję. Podrze się, podrze i przestaje. Zobaczymy co powie na nowy środek lokomocji.
Zairka - trzymaj się  :kwiatek:
Pokemon a może po prostu lepiej uszyć? Będzie dokładnie taki jak chcesz, a przy okazji ile satysfakcji! Albo ewentualnie komuś zlecić 😉
pokemon wrzuć link do tych z psychodelicznymi zwierzątkami, bo ja nawet tych znaleźć nie mogę 😡

edit: chociaż ja szukam bardziej czegoś do spacerówki niż fotelika, bo jakoś w spacerówce mi normalne kocyki wyjeżdżają🙂

edit2: może coś takiego http://allegro.pl/spiworek-spiwor-polar-100-cm-od-bambi-pl-i1513335957.html

edit3: ufff, jak się dobrze poszuka to faktycznie jest do wyboru do koloru🙂😉)
zapisałam Jacola - do szkoły muzycznej Yamaha...
zobaczymy czy sie nada i czy będzie chciał... 🏇 🏇 🏇

najbardziej mnie rajcuje - ze jak on bedzie miał zajęcia... to ja mogłabym sie uczyć grać na gitarze O! 😉
Udało sie  😅 😅 😅, pierwszy raz wyszłyśmy na spacer nie na spaniu, dziecko ładnie dało sie ubrać w czapę i kombinezon, zapakować do wózka i wyjechać na zewnątrz i po chwili zasnęło  😁 . Chyba pierwszy raz spała mi prawie 2 godziny  😅 😅 😅 . W sumie od kiedy dokarmiam pepti wydaje mis się , że ktoś mi dziecko podmienił, w nocy śpi spokojnie w dzień praktycznie nie płacze, dużo się uśmiecha i chętnie bawi. Mam nadzieję, że raz na zawsze pozbędziemy sie problemów brzuszkowych, a cuc zostaje na noc i do południa, popołudniu i na wieczór butla.
ide dzisiaj do chirurga, zrobi mi odrazu USG 🙁 Trzymajcie kciuki mam wizyte na 18, powiem wam że sie boje 🙄
Trzymamy kciuki :kwiatek:
Zairka ja tez trzymam kciuki  😉
Zairka, wszyscy trzymamy kciuki :kwiatek:
Euforia_80, no to super 😅 Może Hania po prostu zimy nie lubiła 😉

Dziewczyny, gdzie w necie znajde stronke z wynikami badan, na ktorej mozna polegac?
Chodzi mi szczegolnie o wyniki testu obciążenia glukozą (75 g), przy reszcie badan mam podane normy, przy tym badaniu nie, a neta przeszukuje juz ponad godzine i trafilam na najrozniejsze wersje, a najcześciej na test z 50g glukozy...
my_karen nie powinien przekraczać 140 mg/dl po dwóch godzinach od wypicia. A jaki masz wynik?
Dzieki 🙂 122,56 mg/dl.
Atea, a co cie niepokoi w chuscie zima? Ja ubieralam sie niezbyt grubo, dziecko tez, w chuste, a potem pod kurtke, tylko na wystajacyb lepek czapke zakladalam. Jak byl wiekszy udalo mi sie nawet w plecaczek na kurtke, chociaz ciezko jak ja ubrana i mlody tez grubo ubrany.
Ja dziś dodzwoniłam się do poradni endokrynologicznej, grzecznie zapytałam o termin wizyty, na co pani uprzejmie mi wyjaśniła, że pod koniec maja będą zapisywać na wizyty w drugim półroczu.  😵 Powiedziałam jej, że jestem w ciąży i podałam wynik badania- i mam wizytę w poniedziałek  😁
Za to mój rodzinny, gdy poszłam po skierowanie do w/w przychodni, spojrzał w wynik i stwierdził, że gdybym nie była w ciąży, to z tymi parametrami na pewno bym na własnych nogach nie ustała  🤔

Zairka jak wyniki wizyty?
tet ale dziecko wkładasz jeszcze pod swoją kurtkę?
Poki, zerknij sobie na te strone http://www.lodger.com/
kiedys juz pisalam, ze mam stamtad kocyk, niestety zgapilam sie i wzielam wersje bez dziur na pasy, ale i tak nie zamienilabym go na zaden inny koc. moja wersja- wrapper fleece jest zdecydowanie zimowa, co czego Ty szukasz to bunker z wyjmowanym wkladem. zreszta zobacz sobie, jakies jezyki obce inne tez sa, to sobie poradzisz. jak sie zakochasz- tak jak ja- to z przyjemnoscia dla Ciebie polece do sklepu 🙂
Ja w silne mrozy wiązałam chustę normalnie na kurtkę, coprawda średnio wygodne to, ale się dało. A dziecko lżej ubrane na tułowiu, za to spodnie grube i specjalne buciki na mrozy i wiatr.
no dzieciak ubrany po domowemu, ja w kurtce meza i zapinalam nas dwoje w jednej kurtce. Sa kurtki do noszenia dostosowane, ale kosztuja koszmarna kase.
Zairka - u mnie tez było podejrzenie endometriozy. Wiem, że leczy się to laparoskopowo
Dobrze że trzymałyście kciuki! Dziekuje :kwiatek:
Na usg wyszło że to zwykły tłuszczak albo włókniak, tak że mam sie nie martwic i obserwować. Do konrtoli za 6 tygodni i moge jeździć 💃
Zairka, ciesze sie bardzo,ze nic zlego ci nie wyszlo.

Teraz za nas proszetrzymac kciuki jedziemy dzisiaj do Dziekanowa zaczac rehabilitacje i na kontrol do neurologa...
Pegasuska trzymam mocno!
no to Pegasuska teraz za was mocno ściskam kciuki  😉

Moje dziecko od dłuższego czasu budziło sie o 6 rano, po zmianie czasu była to 7 więc rewelka, ale czar prysł, jakimś cudem przestawiła się na nowy czas i budzi się znowu o 6 czyli na stary o 5  😵 . Trochę mi się tęskni za długim spaniem  🙁 .
śnił mi się dzisiaj ten wątek 😉

majek pisała, że bardzo komuś współczuje i sobie tego nie wyobraża (nie wiem czego ) a Laguna, że u niej hitem na spacerze są patyczki, dziecko w wózku najlepiej bawi się patyczkami  🤣

chyba za często czytam ten wątek
ło rety. Jestem bohaterką snów.
😲
Jak chcesz wiedzieć, to dowiedziałam się wczoraj, że moja daleka w sumie znajoma będzie miała bliźniaki i dokładnie to sobie wczoraj pomyślałam, co napisałaś...
widzisz, widocznie przez sen łączę się z umysłami innych  😀iabeł:
też sobie nie wyobrażam bliźniaków...
Słuchajcie mamuśki, czy któraś z was namiętnie zbiera śliniaki? Mam sporą kupę i nie mam co z tym zrobić.
No to wrocilismy...jestesmy przyjeci na oddzial aleniemadlanas miejsca wiec codzienniepodpisujemy przepustki i bedziemy jezdzic,od jutra zaczynamy. Po dzisiejszych konsultacjach wiem tyle, zeBobas przy podnoszeniu za raczki do pozycji siedzacej za slabo ciagnie glowe za soba i jakopieramu sie nozki o podloze trzymajac pod pachami to staje na paluszkach...zobaczymy jakjutro przebiegnapierwsze zabiegi.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się