Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

pokemon - to zależy od dziecka tak naprawdę. Jula ma prawie rok i ma tylko 2 zęby ( jedynki dolne), a synek mojej koleżanki urodzony dzień przed Julią ma już 8 zębów  😵
Starszy dziec mial na roczek 16 zebow, mlodszy 12. Pierwsze byly jedynki, potem rozniscie do trojek, na koncu czworki i piatki.
Basznia -  😵  ja to nie wiem czemu Jula ma dopiero 2
mam pytanie, Hani pojawily sie potowki na glowce i karczku,  co z tym zrobic? czymsc smarowac, przemywac?
czy matka karmiaca moze jesc nalesniki ?
jak szybko to co zjemy trafia do mleka matki karmiace?
Basznia -  😵  ja to nie wiem czemu Jula ma dopiero 2

wiesz co, to bardzo indywidualna sprawa...aczkolwiek szczerze mowiac jedynie dwoma bym sie chyba troszke martwila...kolezanki synek tez mial 3 czy 4, wyszlo potem, ze organizm ogolnie oslabiony, te slawne " robaki" w przewodzie pokarmowym, grzybica tegoz...A co pediatra na to?

edit, takie cos znalazlam

http://radosnezabkowanie.boiron.pl/zabkowanie/moje-pierwsze-zeby-kiedy-to-bedzie/

chyba jednak nie masz sie co martwic, to po prostu pozno, ale i tak bywa. Zreszta moja Julia do dzis nie ma 2 ostatnich, gornych piatek. Marcie za to wyszly na poltora roczku ostatnie zeby.
zdycham...mam 40 stopni temperatury, dreszcze poty i tak na zmiane i boli mnie kazdy kawalek ciala...w biustonoszu nosze kilogram kapusty i smierdze kiszonka, ale o dziwo same piersi mnie nie bola ale do sutkow i brodawek dotknac sie nie moge i mam je cale poranione - macie na to jakis sposob, bo jak mam wlaczyc laktator to az wyje na sama mysl... No dobra poskarzylam sie i mi lepiej...

A Jasio jest dzisiaj po wizycie u ortopedy i obojczyk ladnie sie zrasta i mozemy juz klasc sie na brzuszku, bioderka tez ma zdrowiutkie 🙂 a wogole to za 5 minut skonczy 2 tygodnie🙂

Pegasuska ja w nawale pokarmowym nie mogłam się ściagnąć laktatorem a tez dostawałam tepmeratury.
zaciskałam żeby i poprostu ręcznie odciagałam pokarm, szybciej, mniej bolesnie a jaka ulga 😉
Zairka, to jakas masakra jest bo z jednego cyca w ciagu 7 minut laktatorem jestem w stanie odciagnac 125ml, a zeby nie bylo pije herbatki z szalwi na zmniejszenie laktacji...powiem jedno ciagnie mi sie to juz ponad tydzien i zaczynam miec dosyc i powaznie zastanawiam sie nad przerwaniem karmienia...
[quote author=Euforia_80 link=topic=74.msg871181#msg871181 date=1296048377]
mam pytanie, Hani pojawily sie potowki na glowce i karczku,  co z tym zrobic? czymsc smarowac, przemywac?
czy matka karmiaca moze jesc nalesniki ?
jak szybko to co zjemy trafia do mleka matki karmiace?
[/quote]
Na pierwsze pytanie odpowiem, że jak mojej w fałdzie szyjki zrobiły się raz po zbyt długim przebywaniu w kombinezonie w gabinecie to smarnęłam Nivea Baby kojący krem przeciw odparzeniom i zeszło dosłownie w kilka godzin do idealnej białej skórki.
Na drugie pytanie - no co ja Ci mogę odpowiedzieć  😁 no, że może. Ja żrę jeszcze posmarowane nutellą.
A na trzecie to sama się chętnie dowiem.
Pegasuska ja od początku nie miałam większych problemów z karmieniem a bywało, że jak Dawid miał mniejszy apetyt to żeby zmniejszyć napięcie odciągałam z jednego cyca nawet całą butelkę 240ml i zamażałam na później.

Euforia ja jadam od początku naleśniki z dżemem i serem  🙂
Euforia Pokemon do mleka matki przenika to co zjemy po dwóch godzinach od spożycia
Pegasuska nie lekceważ takiej gorączki możesz mieć zapalenie sutka jeżeli masz poranione brodawki
"Do objawów zapalenia sutka należa, ostry ból twardosc zaczerwienienie gorączka dochodząca do 40 stopni  opuchniecie zaatakowanego chorobą kanalika dreszcze.  Konieczne jest natychmiastowe leczenie antybiotykami.
Nie leczone zapalenie sutka ( mastitis ) doprowadzic moze do powstania ropnia piersi ktorego objawem jest przerazliwy bol swedzenie tkliwosc piersi oraz uczucie goraca w miejscu powstania ropnia do tego gorączka dochodzaca czasami do 40 stopni. Wtedy konieczna jest interwencja chirurgiczna i naciecie ropnia "
pytam o nalesniki bo to tez smazone na patelni, zjadlam z serem i zobaczymy co bedzie  🙄

pokemon
ty to masz dobrze z tym jedzeniem, a wlasciwie twoje dziecko  😉
Euforia_80 mam pytanie, Hani pojawily sie potowki na glowce i karczku,  co z tym zrobic? czymsc smarowac, przemywac? Mi siostry w szpitalu mówiły,żeby przecierać zwykłym spirytusem 70%(najzwyklejszy kupiony w sklepie monopolowym)Wiki też z tym miała problem w szpitalu ale po 2 dniach wszystkie jej poznikały.
Czy tych ludzi już całkiem posrało http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/bydgoszcz/skatowal-dwulatke-dziewczynka-zmarla,1,4155968,region-wiadomosc.html

Masakra i draństwo.
Do tego karany za pobicie dziecka i dalej mial dzieci. To tylko u nas w Polsce chyba!!!!!!!
iga07 powiem szczerze, ze sama do konce nie wiem. Pokemon smarowala kremem na odparzenia. Ja wczoraj przetarlam te na karczku  srodkiem, ktory kupilam do przemywania pepka ( cos jak spirytus 70%), a dzisiaj jeszcze przesmarowalam sudokremem w sumie tez na odparzenia. Nie wiem co z tymi na glowce bo Hania ma wloski ale mysle, ze te szybciej znikna bo maja caly czas kontakt z powietrzem, a te na karczku gorzej.

Czy tych ludzi już całkiem posrało http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/bydgoszcz/skatowal-dwulatke-dziewczynka-zmarla,1,4155968,region-wiadomosc.html

w takich przypadkach jestem za kara smierci  😤
jutro ide do internisty mam nadzieje, ze da mi antybiotyk. Kurcze udoilam recznie mniej niz laktatorem i mam nadzieje,ze zastoje  jakies mi sie nie zrobia
jezeli dziecko w czasie snu ma cieply karczek a zimne raczki to jest mu cieplo? Sama juz nie wiem bo czasami ma tez cieple raczki.

Pegasuska jakkolwiek nie bedzie z twoim karmieniem trzymam za Ciebie kciuki. Dzielna babeczka z Ciebie.
Cierpienie- Zośka dzisiaj kończy roczek i ma też dopiero 4 zęby. Ale pediatra uspokaja.

A ja tak z okazji pierwszych urodzin córki pozwolę sobie obsypać was zdjęciami pt"Jak to roczniak uczy się obsługi komputera"  😉

"Ojej ale czy to nie gryzie?"

"Oswajanie lwa"

"Chyba nie jest takie straszne"

"Tylko jak to się włącza?"

"Może jak na nim stanę to zastartuje?"

"dobra już wiem"

"Oooo, coś się dzieje"

"Tylko jakie było to hasło?"

"teraz grzecznie obejrzę bajeczkę"

"A jak skończę to wyłączę komputer"

Dziękujemy za uwagę 😀
Euforia_80 wydaje mi się,że co osoba to opinia.Co do zimnych rączek,a ciepłego karczku to mowiono mi,że jeżeli ma cieple nóżki i karczek to jest mu ciepło,że nie powinniśmy patrzeć na rączki 🙂
Laguna 100Lat dla Zośki :kwiatek:, Ale ona słodka 😍
Euforia iga dobrze mówi sprawdzaj kark a potem nóżki jezeli te dwie częsci ciała są cieple to i maluszkowi jest cieplo.
Laguna - jeszcze raz - najlepszego dla Zosieńki  :kwiatek:

Euforia - najlepiej obserwuj, co możesz jeść. Ja nie mogłam np. naleśników ze względu na nietolerancję białka mleka krowiego oraz laktozy.

Cierp1enie - hehe mnie pierwszy ząb wyrósł w 14 miesiącu życia  😵, czym doprowadziłam rodziców do niezłego stresa. Maja ma dolne jedynki a teraz idą jej górne.

W poniedziałek byli u nas znajomi z dwumiesięcznym bobaskiem i moja córcia trochę mnie zaskoczyła swoim zachowaniem. Rozłożyliśmy młodemu matę edukacyjną na podłodze, obok zabawek Mai, ale musiał zostać ewakuowany na łóżko, bo Maja go atakowała  😵 Trochę się zdziwiłam bo z rówieśnikami (tzn. miesiąc różnicy w obie strony) jakoś się "dogaduje" i bez większych problemów bawią się obok siebie. I jak tu myśleć o rodzeństwie  😂
Za to dziś w sali zabaw spotkaliśmy uroczą 3-latkę, która marzy o młodszej siostrze i tak się ładnie bawiła z Mają, że aż miło  💘 Nauczyła Maję wspinać się po schodkach i układała z nią klocki. A  najlepiej bawiły się w basenie z piłkami.

Dodofon - gdzie chodziliście na basen?

Atea - masz już wyprawkę? Bo na Rondzie Rataje w Akpolu jest jakaś promocja z rabatami 😉 widziałam jakieś ulotki na ten temat

galantowa - na basen na wildę
http://www.mbp.net.pl/rodzina.swf

dziwnie sie wchodzi... bo to w kamienicy... jakby w nowej plombie... - na połowie pomiedzy górną a dolną wildą  🙂
Dzięki - czas wymyślić jakieś zajęcia dla rozbrykanego malucha  😂
iga07, można posypać, albo delikatnie dłonią rozprowadzić zwykła mąkę ziemniaczaną, na potówki jest świetna. Mi nawet w szpitalu dali mąkę na wynos  😀

Dzięki - czas wymyślić jakieś zajęcia dla rozbrykanego malucha  😂

spróbuj,
ale oni nabór robią w maju - a zającia od września, chyba ze sie coś zwolni - są listy rezerwowe...
tam nie wejdziesz kiedy chcesz z "ulicy"

Atea - masz już wyprawkę? Bo na Rondzie Rataje w Akpolu jest jakaś promocja z rabatami wink widziałam jakieś ulotki na ten temat

No jeszcze kilka rzeczy mi zostało. Takich z cyklu 'używanych nie chcę' 🙂 Bardzo dziękuję za informację, muszę się zorientować w tym temacie. Najpierw jednak musi dojść wypłatka  😁

Ja wiem, że ja nie powinnam narzekać, ale powoli wysiadam. Codziennie nauka do późna, jestem nieprzytomna. Dobrze, że od weekendu ferie bo moje biedne dziecko się zamęczy razem ze mną.
Basznia- właśnie pediatra nic na to nie powiedziała, może niedługo wyjdą, bo widzę już je na górze i męczy się strasznie.

Galantova - 14 miesięcy, no to ładnie

Laguna - wszystkiego naj naj naj dla Zosi  :kwiatek:  jak ten czas szybko leci 🙂 Jest prześliczna 🙂 imprezkę szykujecie?
Laguna 100 lat dla małego aniołka 😅 😅
Zosia już chodzi? widze że tak samo ,,fafuśna" jak Piotruś 😍
Laguna Całuski i wszystkiego naj dla Zosieńki :kwiatek:

anadzieki za odpowiedz.Wczoraj jak przyszłam z wynikami krwi (hemoglobina w normie 🙂😉 i wspomniałam że dziecko na zagorączkowało 7 dni po szczepieniu to mnie zjeb...ła że dziecko jest chore i jak mogłam przyjść na dzieci zdrowe.A szczegół że pielęgniarka i lekarka z dnia szczepienia powiedziały że zagorączkuje i wysypie go pare dni póżniej nawet. Weż tu człowieku bądz mądry i pisz wersze. Po zbadaniu Jaśka stwierdziła że to nie po szczepieniu tylko nie zauważyłam że mu zęby ida.....Taaaa, pewnie
Dzisiaj w nocy mi zagorączkował do 39,5 😵 Normalnie zawał
jutro Jacol ma balik
przebranie oczywiście POLICJANT...
dziś było przebieranie, prezentacja,
mam nadzieje, ze bedzie zadowolony ;-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się