Galop ja już od roku daję zwykłe 3,2 % UHT, nie znalazłam lepszego rozwiązania 🤔 Ale to tylko kakałko wieczorem i to nie zawsze, raczej staram się nie przesadzać z mlekiem, wolę inne produkty - jogurt czy serek homo w tym ulubiona przez Kazia panna cotta. Jedno dziennie.
Basznia ja też myślałam że na dwa konie, ale jak tak się przyglądam i patrzę na wymiary to ona może być na jednego. Ja tego sama nie kupuję, tylko zlecam babci z ciocią, więc wiesz 😉
ja cały czas podawałam bebilon, od czasu do czasu UHT. Teraz cały czas mysle nad przejściem na zwykłe, ale chyba to pasteryzowane zdrowsze niż UHT. Ma więcej witamin i wapnia. Agatka uwielbia mleczko, pije ok 3 kubeczków na dzień. Do tego kocha kaszki i najbardzeij na świecie białe jogurty - z czego jestem dumna !!!!
A w ogóle to od soboty od czasu do czasu czuję lekkie motylki w brzuszku 🙂
Atea, u mnie twoje drugie zdjęcie też było małe 🤔 nieważne.
Tycjan pije mleka niewiele odkąd wyszedł z butelek- niecały kubek kakao (aleee alergeny, co? Mleko plus kakao, alergolog za głowę się łapała 😁 )- i tak pił prawie codziennie. Teraz mu sie przypomina raz, dwa razy w tygodniu. Mleko zwykłe, kartonowe, 2 lub 3.2%. Teraz przechodzimy na sojowe lub ryżowe i też jest ok. W naleśnikach nie wyczuwa różnicy, więc nie ma larum 😁
Atea ale Ty jesteś ładna 🙂 Kiedy dzieci zaczynają się tak uśmiechać jak Filipek?
I mam pytanie z serii - wątpliwości młodej mamy. Bo wszyscy mówią, że ciepłotę dzidziusia sprawdza się po pleckach. No to sprawdzam. Plecki ciepłe, ale rączki i stópki lodowate... Więc zakładam rękawiczki i skarpetki dodatkowo. Zakładać? Czy to normalne?
No i zdjęcia 🙂 Najpierw przypominałam krecika
Potem, po paru dniach to zorientowałam się, że jednak świat kręci się tylko wokół mnie
A teraz w końcu mam spokój (zdjęcie z dzisiaj)
I jeszcze jedno pytanie? Od kiedy dzieciom wylatuje coś z paszczy? Czyli następuje ślinienie itp? Bo moja to nic, nawet po jedzeniu.
Ooo jaka fajna Aga 🙂 Na ostatnim już taka gładziutka 🙂 Dużo sobie tak śpi? pewnie na razie tak... 😀
Uśmiechać zaczynają się różnie około 1-3 miesiąca. Kazio chyba miał 1,5 Rękawiczki zakładaj, czemu nie, ona na razie i tak nie wie że ma rączki 😀 Ślinić się zaczynają strasznie około 2-3 miesięcy, wcześniej nie za bardzo.
Pokemon jaka ona jest sliczna 😍 jak dzieci ladnie wygladaja jak spia 🙂 Ja jeszcze niedoswiadczona, ale moja mama pielegniarka, ktora teraz przezywa, ze rodzic bede jednak w Warszawie i z malym bedziemy mieszkac przez zime u niej zasypuje mnie mnostwem informacji (juz nie moge w kolko o tym sluchac), twierdzi, ze jezeli karczek jest cieply to dziecku jest cieplo i nie nalezy przegrzewac, a rekawiczki mozna zakladac.
Dziewczyny wasze bobaski są cudowne, takie słodziaczki do przytulania :przytul: Pokemon Agniesia ślicznie wygląda na tym drugim zdjęciu, totalny luzik 🤣 Atea niezła laseczka z ciebie 🤣
Jakim porodzie 😁 wzięli rozcięli i wydarli 🙂 Najlepszy motyw był, bo ja oczywiście poprosiłam o znieczulenie miejscowe - leżę sobie, oni tam tną, parawanik był, ale co z tego, skoro wszystko odbijało się w wielkiej lampie chirurgicznej. Tak patrzę, patrzę, dzidziusia wydarli, dali pooglądać (oczywiście się poryczałam), dzidziusia zabrali, patrzę, a oni na macicę jakieś takie "popręgi" z nitek zakładają - więc ja, niewiele się zastanawiając - a po co takie popręgi na macicę? Jakbyście zobaczyli to zatrzymanie akcji u wszystkich 🤣 Powiedziałam, że wszystko widzę w lampie. Na szczęście zespół operujący, składający się z trzech lekarzy - czyli dwóch przy mnie - czarny terier rosyjski i york, pani anestezjolog - bigiel 😁 + pielęgniarki - Ś.P. bokser i dwa persy 😁 - czyli wszyscy wiedzieli o co w tym chodzi, najpierw komisyjnie zaglądali w lampę 😁 a potem mi wytłumaczyli - nie pamiętam, jaki to był szew, ale miałam atoniczną macicę i stąd ten wynalazek. Ale ta chwilowa konsternacja - no po prostu - bezcenna.
jak dzieci ladnie wygladaja jak spia 🙂
A to fakt - jak śpią. Bo jak się drze, to się robi fioletowo-czerwona. No i słodkie jest, jak reaguje na mój głos, jak się drze, to się uspokaja na moment i słucha 🙂
Pegasuska, galop, Pokemon, Euforia_80 rany, dziękuję Wam bardzo 😡 Niesamowite jak fajnie się czuję, po tym ślubie, martwi mnie tylko, że nadal widzimy się tak samo rzadko jak przedtem... A Groszek mi się w brzuchu rozchasał i bardzo mnie to cieszy 🙂
Pokemon z Twoich zdjęć to wynika, że to istny aniołeczek 😉 Zazdroszczę, że już jest przy Tobie 🙂
Jakie macie sprawdzone sposoby na bolące gardło? Chyba się trochę przeziębiłam (jak zawsze po ważnych momentach w moim życiu xD) galop gratuluję motylków 😅
Atea mleko z miodem, herbatka z sokiem z malin albo z miodem, ewentualnie jest jakis syropek ktory w ciazy mozna ale nie pamietam nazwy dali mi go w aptece.
Na bolące gardło Hasco sept do psikania, propolki do ssania, płukanie wodą z solą, szalik na gardło, szyję rozgrzewać rub aromem lub wickiem. Ja od soboty do poniedziałku wyleczyłam duże zapalenie 🙂 Herbatę lipa, malina, dzika różą, bez czarny z dużą ilością miodu. Można syrop cebulowy, prawoślazowy, prenalen specjalnie dla kobiet w ciąży. Zdrówka Wam życzymy 🙂
a na katar nie macie magicznego sposobu ? 🙁 herbatki z miodem, sokiem malinowym, cytryną stosuje ale to chyba kataru nie wyleczy, a całą noc nie spałam przez zatkany nos. pokemon ale się uśmiałam, miny całego zespołu musiały być rewelacyjne 😂
I jeszcze jedno pytanie? Od kiedy dzieciom wylatuje coś z paszczy? Czyli następuje ślinienie itp? Bo moja to nic, nawet po jedzeniu. Nie musi wcale nic się dziać. U naszej małej bardzo rzadko mieliśmy ulewanie, haftowanie... Nawet przy odbijaniu szło "suche" beknięcie.
Magda super Borysek, ale nie oszczędzaj nam fotek 😉
Atea śliczne zdjęcia, gratuluję slubu.
pokemon Agnieszka rewelacyjna. 😉 Kurcze, teraz wszyscy mi mówią że mogłam podgladać cesarkę w lampie a ja nic nie widziałam. 😉Ale byłam padnięta po kilkunastu godzinach porodu, przysypiałam a na dodatek miałam problemy z oddychaniem i podawali mi tlen - pewnie nie zauważyłam że wszystko widać w lampie 😉
Chaff, witamy w wątku, na kiedy masz termin? Fajnie, że coraz nas więcej 🙂 galop, ależ Twoj suwaczek pędzi! Bo to chyba dopiero 16ty tydzień sie zaczyna, nie? Ja jeszcze ruchów nie czuję, ale coraz szersza sie robię 😉 Zairka, współczuję bardzo i powodzenia, może tym razem traficie dobrze! Atea, super wyglądałaś, gratuluję jeszcze raz🙂 Magda, ale masz poważnego chłopa 🙂 Muffinka, no czysta radość 😀 pokemon, Agnieszka wygląda jak aniołek 💘
Chaff, mi się dłużyło maksymalnie pod sam koniec. Wcześniej nie miałam nawet specjalnie kiedy się zastanowić nad swoim stanem, bo studia, sesja jedna i druga- i dopiero w lipcu jak już nie miałam uczelni i pracy- to mnie dopadło na całego 😵
pokemon, ale masz piękną córeczkę!! U mnie na cesarce też wszystko widziałam- a najlepsze uczucie jak brzuch nagle opada z takim 'plaskiem' 😁
Jutro Tycjan na pół dnia idzie do przedszkola- alleluja! 🏇
Ja w sumie do pazdziernika to wogole zapominialam o swojej ciazy, przypominaly mi o niej wizyty u lekarza, bo wszystko robilam normalnie i czas lecial mi normalnie, dopiero niedawno wszystko jakos tak przyspieszylo ze az zaczynam sie bac, ze nie zdaze ze wszystkim z czym bym chciala przed porodem i w sumie chciala bym miec jeszcze ze dwa miesiace przed soba a nie miesiac.
trzeba znalezc sobie w googlach suwaczek ciazowy, stworzyc go i na koniec otrzymujesz taki kod, ktory wstawiasz w swoim profilu w podpisach, zapisujesz zmiany i koniec.