Euforia, mnie Vic tak przyzwyczail do swoich wariactw w brzuchu, ze jak go nie czuje (albo tylko leciutko) przez pol dnia, to sie denerwuje, ze cos nie tak 🙂 dzis wrecz chcialam wyjsc wczesniej z pracy bo co chwile skakalam na fotelu... 🙂
ja to sie nawet trochę zaczęłam martwić tymi szaleństwami małej bo znowu naczytałam się, że dziecko jest takie pobudzone jak jest mu niewygodnie lub jego życie jest zagrożone, chyba zaczynam świrować 🙄 i doszukiwać się rzeczy , których nie ma. Lalena mierzysz sobie obwód brzucha? mi lekarz kazał mierzyć, w ciągu tygodnia powinien się zwiększać ok1,5 do 2 cm , u mnie przybyło ok 1,5 cm liczyłam na więcej 🙁
moja przy ostatniej wizycie mierzyla sama, nic jej nie zaniepokoilo, nie mowila tez zebym mierzyla sama... dzis umowilam sie na te nastepna wizyte- w przyszla srode, staram sie za duzo nie myslec i nie denerwowac.... MUSI byc dobrze. u Was tez :kwiatek:
nie wiem czy pisalam, ale ostatnio mowila tez, ze Victor lezy bardzo nisko ale jej zdaniem nie powinnam zaczac duzo wczesniej rodzic.... ale na pewno cos nowego bede wiedziala przy nastepnej wizycie.
aketter super babcia i sliczna Pia. Dodofon ja chyba pierwszy raz widze zdjecie twojego syna ❗ i jestem poprostu zauroczona, a te oczy... 😜 Euforia ty nie panikuj bo mi sie zaraz udziela i zaczynam wyszukiwac bzdur w internecie, choc ja nie wiem czuje ruchy ale sa one slabsze, znaczy czasami jest tak, ze jak dostane kopa to az podskocze ale czesciej teraz jest to takie laskotanie.
Laski od jakiego wieku dzieci mozna wsadzac w te hustawki wszystkie bo nie wiem czy juz ja sobie przywozic do siebie na start czy pozniej troche a mam male mieszkanie i nie chce robic sobie sztucznego tloku🙂 Czy takiego malucha ze szpitala przywozi sie od razu w foteliku zapietego w pasy, wiem, ze glupie pytanie ale skad ja mam to wszystko wiedziec 🙄 a i jak montuje sie fotelik przodem czy tylem do kierunku jazdy.
Pegasuska dzieciaczka zawsze wozi się w foteliku przypiętego pasami!!!!to jest złota zasada te foteliki dla takich bombli montuje sie tyłem do kierunku jazdy. a co do huśtawki zależny jaka masz jak masz w formie leżaczka-dziecko leży to można od początku choć ja uważam że to zbędny element maluszek będzie tylko spał i jadł otulony kocykiem czy rożkiem myślę że tak do 3miesiąca to niepotrzebny element:-))a co do ruchów dziecko czasem jest ospałe np ja bywało tak że 2dni nie czułam jakiś silnych kopniaczków tylko delikatne przesuwanie się a bywało tak że skakał jak szalony grunt to nie czytać bzdur w internecie a zaufać lekarzowi on wie najlepiej a najgorsze są teksty ja miałam tak samo i to było..... 😲
olcia86, dzieki bo w moim foteliku jest jakas dziwna instrukcja montazu go w aucie i juz zaczal mnie draznic powoli bo nie mam pojecia jak to to tam przyczepic...🙂 no to hustawke przywioze sobie pozniej troche, mam taka w formie lezaczka a wszyscy doradzali kupno, ze bede mogla cos zrobic zawsze a dziecko bedzie sie bujac...zobaczymy...
małe dzieciątko nie było niczym szczególnie zainteresowane-do 3miesiąca jadło spało kupka i przytulanie ja mogłam wszystko zrobić, a dziecko spało smacznie...grzeczne i kochane...
Czy takiego malucha ze szpitala przywozi sie od razu w foteliku zapietego w pasy, wiem, ze glupie pytanie ale skad ja mam to wszystko wiedziec 🙄 a i jak montuje sie fotelik przodem czy tylem do kierunku jazdy.
zawsze, nawet 1-2 dniowe dziecko wozi sie w foteliku - zapiętego w pasy fotelik montuje sie ... tyłem do kierunku jazdy - i tu zależy albo na przednim siedzeniu pasażera (UWAGA ! auto MUSI mieć wyłączone poduszki), albo na tylnym siedzeniu - również tyłem do kierunku jazdy... ja woziłam z przodu, obecnie woże z tył - ZA MNA, jako ze dziecka nie widać do pewnego czasu miałąm takie lusterko doczepione by obserwować gada
Nie wiem dlaczego ale przeraz mnie podroz samochodem z takim malenstwem, moze dlatego, ze u mnie to akurat srodek zimy bedzie a ze stajni mam kawalek po dosc malo uczeszczanej i dziurawej drodze do przejechania.... ha ale lusterko mam na wyposazeniu🙂
Pegasuska dziecko powinno jak najdłużej jeździć tyłem, to bezpieczniejsza pozycja. Nic się nie martw, ja śmigałam z dwutygodniowym Kaziutem do stajni drogą błotną przez wielką górę, często jeździłam sama, dzidek prawie zawsze śpi w aucie - czasem to jest wybawienie 😉
Nie 😤 brzuch mnie tak boli, że nie mogę się przemieścić nawet o centymetr, spać nie mogę i w ogóle. Nie mogę się nawet dotknąć w brzuch, bo wyję z bólu 😲 To normalne? Czy lepiej zadzwonić do doktorki?
O i tego się będę trzymać 🙂 Skurcze to nie są na pewno, po prostu napiernicza mnie brzuch strasznie. Do tego coś mi się dzieje ze stawami biodrowymi, chyba się poluźniły aż za bardzo 🙄 A! I jeszcze! Bolą mnie krzyże strasznie też.
Pokemon czyz bys zamierzala opuscic nas na pare dni w celu rozdwojenia sie 🥂 no i bedzie kolejna mamusia ktora bedzie mozna dreczyc pytaniami co do praktyki z takim malcem 💃
no dla wprawy zamontowalam jakos ten fotelik... jednak stwierdzam, ze posiadanie drzwi w samochodzie tylko sprzodu jest powaznym utrudnieniem...
pokemon nie ma czegoś takiego jak bóle brzucha w ciąży-albo to patologia(nie wierzę) Ty Masz POPROSTU BÓLE PORODOWE i wcale nie musi tak boleć jakbyś miała skurcze:_)))nadchodzi chwila rozdwojenia:_))) ja na 4 dni przed porodem miałam takie bóle brzucha jakby mi go miało rozerwać mało tego strasznie ciągnęło mnie do pachwin...a napięty brzuch to w skurczu brzuch:-))))) 💃 💃 😅 😅 😅trzymam kciuki za szybki poród
Pokemon idź już na ta porodówkę w końcu, bo już się zrobiłaś monotematyczna z tymi wszystkim bólami i innymi narzekaniami! Czas na nową porcję problemów 😅 Dzwoń do doktorki i leć 😅
Aaaa pokemon może to już 😉 Ja aż do początku skurczów nie miałam żadnych bóli, znaczy się czasem się brzuch napinał, bolało spojenie jak chodziłam ale nie bolał aż tak.
jak tak sobie patrzę na Pok suwaczek to tak naprawdę nie znamy dnia ani godziny, a mi zostało niewiele czasu. Cały czas wydaje mi się, że w większości przypadków akcje porodowe zaczynają się po wyznaczonym terminie i tej myśli trzymam się jeśli chodzi o mnie ale teraz uświadomiłam sobie, że to może nastąpić wcześniej . W którym tygodniu spakować walizeczkę?
Moja siostra nie dawno w Australii urodziła synka - z ciekawostek opowiem, że oni z szpitala nie wypuszczą jeśli nie masz fotelika dla dziecka w samochodzie 😎
Ja chyba spakowałam w 35 tyg, nie pamiętam dokładnie. Ale zrobiłam to dlatego że po prostu miałam już wszystko kupione, gotowe to i torbę spakowałam aby czekała na godzinę zero 😉