Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

nie no... jasne, że nie...
babeczki czy uczucie pełnego brzucha to juz tak cały czas będzie? Czuje sie jakbym całego arbuza zjadła  😵
Magdalena - ja wybrałam dziś 27 lipca na imieniny Julci 🙂 ja mam swoje imieniny 29 lipca, a mój mąż 25 lipca 🙂 więc wszyscy z końcówki lipca będziemy hihi
czyli impreza 25,27,29 lipca 😀 jeah  🏇

hanoverka - ale słodki naleśnik 🙂

Basznia
- oj rosną nam koniary 🙂

ushia, ja na szczęście tego skojarzenia nie mam. Znam, ale Gracjan kojarzy mi się przede wszystkim z takim moim dobranym, kilka lat starszym kuzynem, którego świetnie wspominam z dzieciństwa i z bardzo dobrym kumplem, z którym obecnie mieszkam 🙂
Wybieranie imion,już przez to przechodziłam (6lat i 3,5 roku temu).
To moja kadra,zapaleńców ,koniarzy(Ewa i Kamil) 🙂
planeta10,  sliczne zdjecie, fajne masz brzdace. Ewa ma naturalnie krecopne wloski?

Dempsey, u nas sa dwa przedszkola i jedno ma dyzur w lipcu-nasze, a drugie w sierpniu, i wszystkie dzieci moga chodzic . Uroki wsi 😉.
planeta10 - prześliczne dzieciaki 🙂
Euforia- ja tez tak mam z tym arbuzem.... 😡

a u nas bedzie Victor Marcel 🙂  mial byc Viggo, ale wyszlo, ze nawet  na tutejsze warunki bylby zbyt egzotyczny 🙂
a jesli sie okaze, ze to jednak panienka to mamy poki co dwa typy- Clara albo Eva
staralismy sie, zeby obie rodziny nie musialy sobie jezykow lamac.... 🙂
Lalena, a jakie są u Was najpopularniejsze imiona?
to ja wreszcie po długim czasie chyba Marysię pokażę...panna i jej siniaki z niedzieli 😉

dziś jeździła na kucuku...Nikitka to nowa idolka...niestety 😉
wg rankingow wygrywaja Emma wsrod dziewczynek (sliczne imie, ale chociazby z racji ilosci Emm (?) przestalam o nim myslec), a wsrod chlopcow Noah ale-uwaga- niedaleko czolowki byl Mohamed 🙂 ale to w  Brukseli 🙂
to co slysze u nas we Flandrii, to Siebe, Kobe, Arne, Milan, Lucas, Jonas, Ruben, Jelle itd wsrod chlopcow, u dziewczynek Sarah, Hannah, Lotte, Noor
to sa te z 'normalniejszych', ostatnio sie dowiedzialam, ze jednemu z naszych pracownikow urodzila sie corka, ktorej dal na imie Doutzond.... Doutzond ma starszego braciszka o imieniu Token... za glowe sie lapie jak mysle, dlaczego tacy rodzice nie maja ani troche na uwadze przyszlosci swojego dziecka z takim...no dziwnym imieniem...
Może dla chłopca przewidują karierę bankową 😉
dziewczyny jak się dzisiaj zobaczyłam w lustrze to parsknęłam śmiechem
już wiem skąd to uczucie "arbuza" w brzuchu  🤣

Ktoś a Marysia cudna jest

ja to chyba z imieniem zaczekam do chwili kiedy będę płeć znać, zawsze to mniej do wyboru  🤣 na chwilę obecną nie mam pomysłu  😵

fajny!! 🙂
moze sie odwaze moj wrzucic 🙂
Lalena no pochwal się   🙇 🙇 , ciekawa jestem jak u ciebie  🤣

edit:
mnie tak wysadziło w ciągu ostatnich 2-3 dni , aż się boje do szafy zaglądać  🙁
Cierp1enie,BASZNIA-dzięki 😀
BASZNIA-Tak,Ewcia ma naturalnie kręcone włoski ,pod wpływem wilgoci skręcają jej się same w takie sprężyny
Ktoś-Marysia jest śliczna .Co do siniaków to dobry jest altacet w żelu(działa nałożony zaraz po stłuczeniu).
Euforia_80-jaki fajny brzusio 😀
heh całe życie odruchowo chodzę z wciągniętym brzuchem już tego nie kontroluję. Wczoraj stanęłam przed lustrem , rozluźniłam mięśnie i co , wielkie oczy  👀 zrobiłam jak zobaczyłam ten balonik przed sobą  🤣 .
Teraz to już pewno z dnia na dzień coraz większy będzie ?
A u mnie u mojego najstarszego "dziecka" Demona w końcu postawiono diagnozę ( kuleje od pół roku robione rtg, usg, masaże, akupunktura i nic). Prawdopodobnie ma pękniete, złamane żebro, niestety za łopatką i nawet operacja wyjęcia żebra ( która była by pierwszą tego  typu w Polsce) nic nie  😕 da bo nie będzie można zapinac popręgu. Także dostał teraz 3 miesiące absolutnych wakacji i mam się modlić.
demon, wakacje mu sie przydadzą oby jak najdłuzsze, czas leczy wszystko. Moja kobyła tez po pęknięciu, co prawda kości pęcinowej, ale czas i trochę leków zrobiły swoje. Też nikt nie mógł długo tego zdiagnozować aż wkońcu się udało. Wczoraj po raz pierwszy od chyba pół roku poszla łąkę z kumplami 😀
dziewczyny co to za OT ? do końskich z takimi sprawami  🤬  😉
ja wiem... są o wszystkim i o niczym, to dlaczego nie o koniu...
Euforia_80 - świetny arbuzik 🙂

Ktoś - no w końcu się doczekałam zdjęć 🙂 a na kucyku jeszcze poproszę 🙂  :kwiatek:
euforia pogaduchy są o wszystkim nie tylko o dzieciach i ciązy🙂
Fajna Maryśka  😀
U mnie też widać brzuch, ale podejrzewam, że na razie połowa klientów zastanawia się, czy tak nie zgrubłam. Zakupiłam kilk par ciążowych spodni, ale na razie mi zjeżdżają. Przez ostatni miesiąc nie przytyłam ani kilograma.

Planeta - fajna parka 🙂

Jutro jadę "robić avatara"  😂 tak nazwaliśmy z mężem USG 3D/4D.
ja wiem... są o wszystkim i o niczym, to dlaczego nie o koniu...

cały czas myślałam , że o wszystkim i o niczym związanym z dziećmi i ciążą  😡

Pokemon , a jak u ciebie samopoczucie? Jest lepiej czy nadal tak cierpisz?

Dziwnie z tym "arbuzikiem" , wszyscy już zaczynają zauważać  😡
eh ja to raz czytam ten watek, raz nie moge sie przemóc zeby tutaj wejsc. Pamietam jak obie z Laguną pisałysmy tutaj o tym ze nie mozemy zajsc w ciaze... jakies półtorej roku temu,moze jeszcze dalej... .Lagunka ma Zosie a ja nadal walcze. Już 3 rok i nic 🙁 Zawodza hormony, zabiegi na drożnosc jajników, pobyty w szpitalu... . Ciagle coś. aktualnie mecze sie z zapaleniem przydatków i ogomnymi napadami bolów. Powoli trace nadzieje ze cos z tego bedzie.
Mam juz generalnie dosyc wszystkiego. Pracy najbardziej.Tego stresu, ciaglych pytan wspólpracowników dlaczego jeszcze nie macie dziecka?
wiedza o tym tylko moi rodzice. Nie moge sie przemóc zeby powiedzieć teściom.Rok temu kupili wielki samochód zeby sie zmiesciły foteliki dla dzieci...  👀
Hypnotize nie poddaj się,  szukaj może pomocy u innych lekarzy . U mnie w pracy tez jest taka co walczyła ponad 5 lat , a teraz ma dwie śliczne córeczki  😀 , będzie dobrze wszyscy trzymamy kciuki.
Zmieniłam lekarza 2 miesiace temu. Dał mi troche nadzieji, ale narazie nie widze zeby sie cokolwiek działo, bo musimy wealczyc z zapaleniem :/ Dzis wieczorem mam kolejna wizyte... :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się