Podkresle, ze nie mam nic do ani jednego ani drugiego imienia ale, apropo Nicoli I Briana ... Mam taka jedna znajoma, Polke, ktora ni w zab po angielsku, ale ma dwojke dzieci , ktorych nazwala Nicole i Brian... Jako polka raczej jestem tradycjonalistka na obczyznie, ale niewazne sek w tym, ze ta moja znajoma opieprzyla mojego meza, jak powiedzial to dzieci "Hi!", zamiast "Czesc!", ze z nich niby takie polaczki maja wyrosnac i ona sobie nie zyczy, zeby ktos do nich po angielsku... No, SZOK :P To po co nazywala tak dzieci. Wiekszosc moich znajomych polakow, raczej daje normalne polskie imiona a w akt urodzenia wpisuja po angielsku, zeby dzieciom bylo latwiej. ehhh
sienka, koniki byly jadalne, przynajmniej z nazwy 😉
gwash, tez mam takie wrazenie, ze dzieciaki rosnac zrownuja sie wiekiem. U mnie akurat Marta drobna, Jula duza- wiec w ogole jakos tak wygladaja spojnie 😉.
kermit, no wlasnie, nawet takie pytania napotykam, czy to bliznieta 🙂.
Magdalena, moja jakos 29 lipca ( chyba...)
dempsey, dzieki 🙂. Czys Ty oszalala z tym klarem?? Ja mam w domu taki syf ( od kiedy laski sa juz duze i do tego kupa koni w stajni), ze sie wstydze gosci zapraszac. Jedyne czego pilnuje to zbierania lumpow/zabawek/innego szitu z podlogi, mebli i moze to tworzy wrazenie ladu. Mylne wrazenie .....😉.
majek, nie, kaloryfery zimne, ale jak porozkladam na plask to sie od powietrza chleb ladnie przesusza, potem w papierowa torbe na slonce i jest git 🙂. Alez Pomidor to duzy facet!!
kamkaz, ale fajny filmik 🙂!
Cierp1enie, dzieki, foto by pensjonariuszka na koniu pensjonatowym w prawdziwym oficerskim siodle 😉.
hanoverka, bardzo dojrzale uhahany nalesnik 😉.
zuza, dzieki 🙂. Rosna, rosna, i broja coraz wiecej 😉.
hanoverka widać , że maleńka szczęśliwa ja zamawiam jej zdjęcie w każdy pochmurny dzień 🤣
co do Alana to imię mi się spodobało jak poznałam rok temu mojego jeszcze wtedy niespełna rocznego kuzynka właśnie Alanka. Nie znam powodu dla którego tak mi się spodobało to imię, to nie żaden lans, moda ot tak mi się spodobało. Oczywiście nie jest to ostateczna decyzja bo i nie wiem jeszcze czy to chłopiec czy dziewczynka . Jestem jak najbardziej za naszymi tradycyjnymi Frankami, Jasiami, Antkami ale te już są zajęte przez bliskich znajomych dzieciaczki 😵 .
Przyznam jednak , że jak tak czytam o tym Antku to coraz bardziej wpada mi w ucho. Kiedyś też z mężem myśleliśmy o Jakubie, wryyyyy 👿 nie jest to taka prosta decyzja jak by sie wydawało.
Euforia ja mam ten sam problem tylko, że mi zostało 4 tygodnie. 🤣 Ja już nie mam siły się zastanawiać i nawet kogoś kumatego w tych sprawach pytałam czy jak się młody urodzi to koniecznie musi miec od razu imie i czy ewentualnie na początek może być Panem X- em. Z Tymonem sprawa była prosta bo strasznie podoba nam sie to imię - takie proste a inne i twardo brzmi- co dla chłopa dorosłego chyba jest dosyć ważne. A teraz ma problem jak mi sie podoba to meżowi zle się kojarzy i odwrotnie. Np Tomasz dla mnie super ale żle sie kojarzy mężowi. Franek, Antek, Heniutek, Maxio fantastyczne tylko jak psów teraz dzieci o tych imiomach. Bardzo podoba mi się Kajetan, ale Kajtek mnie dobija ( Tymek od razu skomentował- Kajtek bez majtek). Bardzo podoba nam się Zygmunt (straszliwie poprostu)- boje sie tylko,ze dzieci beda sie smiały z niego. Jak myślicie ? 🙄 Dzisiaj rano pomyślałam o Maurycym- ale trochę za miękkie jak dla faceta, chyba ?
Ej wesoła Michalinka fajniejsza 😍 😍 daj wesołą jeszcze 🙂
U nas w żłobku jest wysyp tradycyjnych imion, także zdecydowanie trend taki jest: z chłopaków są: Jaś, Filip, Ignacy, Szymon, Franek, chyba Marcel i kilka innych aż zrobię dziś przegląd 😉 z dziewczynek: Zosia, Julia, Oliwia, Michalinka, Martyna, Liwia, Marcelina
Demon - fajnie Zygmunt!! Zyga, Zygmuś, Mundek też można 🙂
Mi Marcel się kojarzy z wesołym facetem- i to bardzo wesołym.😉
Osobiście z damskich imion podobają mi się Hania, Zosia, Renata (ale nie Renia! :hihi🙂 Tereska i Tola. A z męskich? Tutaj robi się problem... Jak narazie to przemawia do mnie Filip.
A Barbara?? Chyba ostatnio nie odgrzewana, a tradycyjna i piekne imie wg mnie. Mam mame Basie , wiec osluchana jestem i jest tyle fantastycznych zdrobnien 🙂.
Z chlopiecymi problem...mi Zygmunt nie bardzo... A Wojciech? -mamy chrzesniaka, Wojtusia lat 19 😉.
hanoverka przez te blokady w pracy nie widzę twoich zdjęć 👿 👿
co do Marcela w mojej okolicy jest firma przewozowa własnie Marcel i tylko z tym mi sie to kojarzy 😵 ale imię samo w sobie bardzo ładne
Franek jest u znajomych , Heniek to starszy pan u mnie w pracy, Antek ślicznie ale tez mam w pracy takiego śmiesznego Antka i ciągle mi sie z nim kojarzy 🙁
Zygmunt- mój sąsiad ma tak na nazwisko
wszystkie ładne są oklepane i co trzecie dziecko tak ma na imię, pójde do przedszkola zawołam franka i 8 chłopców przybiegnie 😁
dla dziewczynki to coraz bardziej Hania mi sie podoba , tylko wszyscy mi mówia że chłopak będzie 😁
[quote author=Euforia_80 link=topic=74.msg637221#msg637221 date=1277798046] hanoverka co do Marcela w mojej okolicy jest firma przewozowa własnie Marcel i tylko z tym mi sie to kojarzy 😵 ale imię samo w sobie bardzo ładne
[/quote]
hehe mi też 😂
Ja kiedyś myślałam o Beniaminie ale już mi przeszło - jakieś pretensjonalne mi się teraz wydaje, ale ładne - Benek, Benio, Benuś
Marcel mi się bardzo podoba. I z Tymonem by sie ślicznie zgrywalo 🙂 Zygmunt jakoś nieszczególnie... Bo maly Zyguś? Zygi? Hmm... sama nie wiem...
Jak tak sobie popatrzę, to zawsze moi najbliżsi znajomi mieli takie dość tradycyjne imiona: Krzysztof, Zbigniew, Stanisław, Magdalena, Wojciech, Michał i z tych, które mi sie bardzo podobaja i kiedyś będę brać je pod uwagę: Gabriela, Kajetan, Gracjan.
Przez kilka lat miałam fazę na Aleksandra i Olgę. Olga została, Aleksander się trochę "wytarł" 😉
A jakbym sama urodziła się chłopcem nazywałabym się właśnie Jan Jędrzej 😉 Stanęlo jednak na Michalinie Elżbiecie (chociaż mialo być odwrotnie... cieszę się strasznie, że nie jesteś, chociaż łatwiej byłoby się przedstawiać 😁 )
Marcel fajne, fajne- spytam męża 😉 Ja tylko mam straszną jazdę na to, że imię męskie musi mieć twardą końcówkę, bo właśnie nie lubię kociaków po 20-ce, tylko facetów 🤣 A co wy na Teodor ?
Marcel bardzo fajne imie. też u Poli w przedszkolu jest oczywiście jeden ech co do tych imion męskich, które podobać się mają ojcu dziecka - u nas podobało się jedno! słownie jedno! z wszystkich na świecie istniejących 😵 nie wiem co bedzie jak kiedyś się drugi syn urodzi 😉 Julian2
Hanoverka, ale okrąglasek pozytywny!
czy wasze przedszkola też mają przerwy wakacyjne? moje chyba nie będzie miało dyżurów w lipcu - na szczęscie akurat bardzo mi to nie przeszkadza ale ludzie na etacie co robią w takich momentach? podobno za mało dzieci się zgłosiło