Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

muffinka, Ty wstretny grubasie! 😉
nie obraz sie, wariatka jestes, sliczna, kobieca, ale wariatka 🙂
sciskam Cie mocno w tej naszej grubej solidarnosci (o ile oczywiscie jestem w stanie Cie objac! 🙂 )

Jakoś byśmy dały radę 😉 się wyściskać 😉
Zawsze występuje problem z bolesnością sutków?

Nie
Mnie karmienie przychodziło lekko łatwo i przyjemnie od pierwszego kopa. Jedynie nawał był lekko problematyczny, ale też bez przesady. No i koniecznosc uzywania wkladek laktacyjnych na okraglo przez pierwszy rok  😜

poki - no co Ty - mały sysacz jest uroczy - zwlaszcza jak robi "dzieciolka" w poszukiwaniu żarełka. Albo jak tak sie zmeczy sapaniem do cyca ze zasypia jak tylko go znajdzie  😂

Jakby ktos nie zauważył lubiłam karmić 😉
[zwlaszcza jak robi "dzieciolka" w poszukiwaniu żarełka.

a szczególnie w ojca biceps  🤣

ha! a ja myślałam że wszystkich boli obowiązkowo. super ushia że tak nie jest  😀
A ja się pochwalę: dziś wsiadłam po raz pierwszy na konia  😅 jakoś tak mi w końcu ulżyło po tylu miesiącach przerwy.
A i zaczęłam małego chustować. Fajna sprawa. Oskar w 2 sekundy po włożeniu w chustę jest spokojny jak baranek.
Kobiety opisujecie taki horror podczas karmienia, że nie dziwcie się, że można się przestraszyć  👀 ja jestem wystraszona skutecznie. Moje przyszłe dziecko jawi mi się jako wilkołak a co najmniej wampir, który będzie syczał przed każdym karmieniem - chcę wyssać twoją krew  😁 Zobaczę jak będzie potem "w realu".

mnie nic nie bolało, żadnego nawału nie miałam, mleka nie odciągałam (może z 2 razy)
A ja wysłałam moich chłopaków na wakacje. Będe strasznie tesknić bo Tymek pierwszy raz jedzie na tak długo beze mnie  😕 Nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie.
Od jutra przeprowadzam mały remoncik. Miało być tylko malowanie ale  🤔wirek: będzie wykuwany nowy otwór drzwiowy i wstawiane drzwi ( zmieniam naszą garderobe w pokój dzieciecy). Zrywam gres w cześci salonu i kładę nowy i takie tam pierdioły. Oczywiście żadnych mebli nie wynosiliśmy tylko przesuwaliśmy na środek pokoi  i zakrywalismy folią, także wyglada jak po wybuchu bomby.
demon,u nas tez jak po wybuchu solidnej bomby- w sobote zaczynamy przeprowadzke do naszego nowego cudownego domu z ogrodem 🙂 cale 8km od ukochanej tesciowej 😉 chociaz jak czytam niektore dziewczyny, to ta moja naprawde nie kwalifikuje sie jeszcze do odstrzalu 😉
wszystko lezy wiec wszedzie, ale co tam- cel uswieca srodki 🙂
lalena fajnie, ogrod 🙂

ostatnio malo fot, wiec wstawie

dempsey,  fajne dzieciaki 🙂, takie po prostu fajne 😲. Jul ma limo na czolku?

ps suwak kawalera zmien 😉 !!!
Chyba Go coś dziabnęło 😉
Poli nie poznałam :O

BASZNIA, gdzie Twoje dziewczynki? 🙂
mnie nic nie bolało, żadnego nawału nie miałam, mleka nie odciągałam (może z 2 razy)

Dzięki za słowa "otuchy" Tobie, ushi.
Nie wiem, co zrobię, pewnie życie mnie skoryguje.
A to jeszcze tyleeeeeee...
Też chcę wstawiać takie fajne zdjęcia, jak dempsey 🙂

Doszedł do mnie ten projektor, który kupiłam przez Cierpienie. Fajny jest, ale myślałam, że te obrazki się kręcą, czy zmieniają, a on po prostu wyświetla wieloryba albo rozgwiazdę i tyle  😁 Jestem ciekawa jak dzieciaczek Cierpienia długo zajmuje się tym projektorem, tj wgapianiem się w tą rozgwiazdę tudzież wieloryba 🙂
dempsey, Kawaler pierwsza klasa! Uśmiech ma zniewalający 😍
A Pola strasznie się zmieniła! :O
[quote author=Cierp1enie link=topic=74.msg633904#msg633904 date=1277476896]
mi też Maltan 🙂
magdalena jak chcesz podeślę Ci bo pół tubki mi zostało.

Ogromne dzięki, to już kolejny raz kiedy chcesz mi pomóc  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: Puściłam PW z adresem, mam nadzieję, że zgodzisz się chociaż na zwrot kosztów wysyłki.
[/quote]

nie trzeba, bo koszt wysyłki pewnie nie wyniesie więcej niż 3,50 zł 🙂

Nie ma za co  :kwiatek:

dempsey - super dzieciaczki 🙂

muffinka - ty grubasie 😀 hehe wyglądasz cudownie i jesteś chudzinka 🙂
Cierp1enie dzięki 😉

dempsey
boskie dzieci 😉

Dziewczyny, mam pytanie na szybko - jaki laktator? Ręczny, elektryczny? I czy od początku będzie mi potrzebny?
Mi położna polecała mieć laktator od początku. Szczególnie się chyba w teorii przydaje na nawał pokarmowy, bo można odciągnąć to co maleństwo nie zje.
Generalnie ręczny wybierasz jak chcesz sporadycznie ściągnąc pokarm, a elektryczny przydaje sie jak odciągasz stale, bo np. pracujesz i musisz zrobić zapas mleka dla dziecka.
Ja mam taką sytuację, ze mój mały nie ssie piersi więc stale odciągam mleko. Mam ręczny laktator, ale chciałam dla wygody i pobudzenia lepszego laktacji odciagać elektrycznym. Wypożyczyłam i ściągałam tylko 4 dni, bo zrobił mi się zastój pokarmowy lub zapalenie piersi, a do tego brodawki mnie bolały po tym elektrycznym. Odpusciałam sobie i wróciłam do odciągania ręcznego.
Hmmm, nie mam pojęcia jak będzie bo ciężko mi teraz to zakładać. Ale powiedzmy że planuję (przynajmniej przez jakiś czas) karmić normalnie piersią a laktator mieć na wypadek odciągania pokarmu przy nawale bądź też jak będę chciała gdzieś wyjść bez dziecka - aby zostawić mleczko tatusiowi 😉
Wtedy wystarczy ręczny?
Pytam bo znajoma ma do sprzedania elektryczny i zastanawiam się czy jest sens...

edit
http://www.mamabebe.pl/product-pol-397-Laktator-elektryczny-Mini-Electric-Medela.html  taki ma do sprzedania. Dobry, niedobry? Na co zwracać uwagę?
Cierp1enie dzięki 😉

dempsey
boskie dzieci 😉

Dziewczyny, mam pytanie na szybko - jaki laktator? Ręczny, elektryczny? I czy od początku będzie mi potrzebny?

z laktatorem trudno ocenić...
czasem kupisz i nigdy nie użyjesz...
czasem nie kupisz i dziad leci w pierwszy dzień po porodzie kupować

ryzyk-fizyk
(ja dostałam ręczny w prezencie po koleżance  😉)
Chyba Go coś dziabnęło 😉
Poli nie poznałam :O

BASZNIA, gdzie Twoje dziewczynki? 🙂

śpią 😉

edit:
no to poszalalam 😉
W takim razie poproszę jutro o fotorelację z dnia 😉
Ha Dworcia, Twoje zyczenie mym rozkazem i juz !
Tu pasuje mi już tylko jeden emot 😉 A tak serio - czekam :kwiatek:
Muffinka - gdyby nie fakt, ze Maciek jest wczesniak i musialam odciagac w czasie pobytu w szpitalu bo sie upierali, ze musza wiedziec ile je i jeszcze potem przez tydzien w zwiazku z zoltaczka (jak juz mial ze dwa miesiace chyba) to w ogole nie uzywalabym laktatora.
Mialam reczny chyba NUKa
Moim zdaniem kupowanie na zapas jest niepotrzebne.

Na co zwracac uwage? Po pierwsze, czy mozna podlaczac bezposrednio butelke czy jest osobny pojemnik z ktorego trzeba przelewac - oczywiscie to drugie rozwiazanie duzo gorsze.
Po drugie, jaka to buetelka - bo jakbys chciala np butelek Aventu uzywac to i laktator Aventu musisz miec, bo teraz co firma to inny gwint
Po trzecie - jezeli w gre wchodziloby odciaganie na stale, to polecalabym laktator z tymi dodatkowymi nasadkami masujacymi - to oczywiscie nie jest regula, ale czasami samo podcisnienie nei wystarcza do pobudzania laktacji, potrzebna jest stymulacja masazem - dziecko zupelnie inaczej zasysa niz te odkurzaczyki  🙄
Takie cos mam na mysli:
http://www.nokaut.pl/laktatory/laktator-avent-isis.html
BASZNIA, ślepota nie boli 😉
Jula jak urosła...łaaa... I Martuuuu *.* Na pierwszej focie oblędnie!
Dzieki Dworcika 🙂. Julia faktycznie jest spora, ale to chyba dlatego, ze ciagle je 😉. Z opowiastek z zycia Wurmelka: wciagnela rano aktimelka, poszla osepic babcie z kanapek, po drodze zwinela costam jeszcze, siadamy do swojego sniadania pewni, ze po takim wstepie Jula nic nie ruszy, a ona rozsiada sie w fotelu z radosnym " A teraz hadanko ( sniadanko 😉 )!!" I jak powiedziala tak zrobila, skonsumowala normalnie sniadanie ...
Basznia, dekoracja na torcie - mistrzostwo!

chcialabym sie po ciuchutku pochwalic, ze wczoraj mojej bliskiej kolezance urodzila sie Tola - rowno 12 w poludnie, 52 cm, 3200g. Jako ciotka, mimo ze przyszywana, jestem bardzo dumna i szczesliwa 🙂
Dzięki dziewczyny. To chyba faktycznie jeszcze się wstrzymam z tym laktatorem.
sienka,  dzieki, tak na szybko z galaretki, bo wyrodna matka zapomniala kupic. No i serdeczne gratulacje , w samo poludnie, hmmm, chyba bedzie westowka 😉.

edit: a skoro lubisz poogladac slodycze to wstawie zeszloroczny torcik, nie wiem czy sie chwalilam 😉.
Basznia, ale super pomysl! Powiedz jeszcze ze te koniki byly jadalne 😜
Dziekuje za gratulacje, przekaze 😉
Basznia fajne zdjęcia, super masz dziewczyny 🙂 Julia strasznie wydoroślała, kurcze między naszymi dziećmi jest tylko 5 miesiące różnicy, a niedawno wydawało się jakby to był z rok. Teraz już się pewnie wszelkie różnice zatarły i są po prostu w tym samym wieku.. 🙂
Tort pamiętam, był meeega  😅

Dempsey twoja parka też świetna, Pola dorosła, a Julek jeszcze taki pąpel 😉

Laktator polecam ręczny Avent, ja musiałam zmieniać bo miała Nuk i masakra to była. Avent był o wiele bardziej skuteczniejszy 😉 i łatwy w użyciu.

I nie zgodzę się że karmienie naturalne jest o wiele wygodniejsze w każdej sytuacji. No ale nie będę gadać. Tańsze jest - to na pewno, no i oczywiście lepsze dla dziecka.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się