Heloł, jestem i ja.
Krótkie streszczenie:
Mamy już 5 zębów i dużo mówimy tatatatattatatata !
Trzymając mamę za palucha biegamy a same robimy jakieś maks 8 kroków potem siadamy, ano i dużo skaczemy w łóżeczku 🙂
WIemy co to jest smokur i szczurek przytulanka, bo jak mam pyta gdzie jest to Nadia bierze do rączki 🙂 Umiemy bić brawo ale straciłyśmy umiejętność machania pa pa!
Nawet jak w telewizji mówią brawo to Nadia klaszcze, bardzo jej się to podoba!
Mam bardzo duże problemy z zasypianiem wieczorem, jest duża walka i skakanie w łóżeczku i bicie brawo..byleby nie iść spać.......
Filmiki dwa są na photobucket.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i oczekujące oraz kibicujące 🙂
Nie mogę dlatego ze: Aby zabezpieczyć to forum przed spamującymi robotami pozwalamy na publikację adresów stron www tylko zarejestrowanym użytkownikom i tylko tym, którzy opublikowali do tej pory co najmniej 3 wypowiedzi i są zarejestrowani na tym forum od co najmniej 24 godzin.
Liczba Twoich postów: 4, od rejestracji minęło: 1g 35m
Przestańcie spamować w takim przyjemnym wątku, bo aż się włos na głowie jeży Korsarz jak nie masz do powiedzenia nic związanego z tematem to lepiej się nie wypowiadaj...
Ja ostatnio zupełnie nieświadomie zrobiłam prezent córeczce przyjaciółki. Poprosiła mnie żeby jej kupić nakładkę silikonową na palec do mycia ząbków. No i się okazało, że nakładka stała się najlepszym przyjacielem małego człowieczka - pobiła na głowę wszystkie zabawki
Niedługo stanę przed dylematem co kupić na roczek... chyba nie będę szaleć z żadnymi dużymi zabawkami, bo mieszkanko mają malutkie. Chociaż strasznie spodobały mi się ikeowskie mebelki - chętnie bym ich zaopatrzyła w taki malutki stołeczek i stoliczek Zastanawiam się czy jej nie kupić jakiegoś wypasionego, firmowego ubranka
Jeszcze odnośnie tej nieszczęsnej skali Apgar: jak się urodziłam, to miałam jakieś 9 czy 8 punktów (co było niezłym wynikiem zważywszy na to, że byłam wcześniakiem, który na świat miesiąc za szybko się wyrwał).
Potem się okazało, że mam ciężkie zapalenie płuc, wysoką żółtaczkę i zwichnięte oba stawy biodrowe. Potem miałam jeszcze silną anemię, która zakończyła się transfuzją krwi. Aaa, no i zapomniałam dodać, że jak miałam kilka miesięcy, to dostałam tak silnego zatrucia pokarmowego, że mi eksterminowało kosmki jelitowe z jelita cienkiego .
I w ogóle moja mama miała ze mną jazdy od samego początku i nic się od tego czasu nie zmieniło .
Jak miło wejść na brand new-voltowy wątek dzieciowy i poczytać sobie takie rzeczy ..
Justy daj zdjęcia Anasi baardzo ciekawa jestem jak szkrab teraz wygląda.
Kermit filmiki super, widziałam 🙂 , nie kłoćcie się tutaj bo beznadziejnie to wygląda..
Kazio też miał 9 pkt apgar dopiero na drugi dzień zaczęły się kłopoty, żółtaczki, wybroczyny, słaba gazometria..
Karola ja też miałam niestworzone sny ale raczej były one chyba przyjemne, no i z 10 razy śniło mi się że rodziłam kazika i w śnie to było takie fajne szast prast bezboleśnie i już jest hahaaha.
kurczę, nie mogę wstawić avatara nawet.........🙁
Jakoś mi nie wychodzi, nieważne jakiej wielkości zdjęcie będzie, nawet najmniejsze, to jakoś nie wychodzi.
jak to się robi?
hasło do pb daje na pw jak ktoś do mnie napisze.
a tak btw, miałam nadzieję, ze nie będziemy tu mowić o niemiłych rzeczach i realizować frustracji. Ludzie, świat jest za piękny as życie za krótkie, zeby sobie ciagle wrzucać. Wysokosć intelektualna polega między innymi na śwaidomosci niedoskonałości natury ludzkiej i umiejętności wybacvzania ludziom wielu rzeczy. Dajmy więc spokój niesnaskom. Przecież to taki wdzięczny i radosny temat: dzieci i brzuchate kangury. 🙂
powiedz mi lepiej czemu nei moge avatara wsadzic ;P
justy Edytuj posty do diaska! to nie boli a edycja tu działa
P.S. jeszcze raz nie wyedytujesz postów i poleci ostrzeżenie
Sznurka
przepraszam cos mi sie porobilo 🙂
sorry dziewczyny
Uff to jest moja Fasola albo moj Fasol 🙂😉))
Karola wstaw zdjęcie w rozmiarze obowiązującym na forum czyli 640 x480 bo twoje jest nieregulaminowe i edytuj posty
tym razem skleiłam twoje posty ale więcej tego robić nie będę
sznurka, a Ty płyniesz chyba za bardzo z tym modowaniem... rozumiem jeszcze zrypa za pogaduchy o avatarach- chociaż i tak to między mamuśkami, na starej volcie nikomu nie przeszkadzało, że w swoim gronie gadałyśmy o najróżniejszych rzeczach-ale z tym" do diaska" i że Justy ma edytować posty... dlaczego niby? bo robi literówki? no to chyba przesada....Ja też dostanę ostr?
Julcia już prawie całkiem na sztucznym mleku, zżarta na nie 🙂. Wieczorem już od jakiegoś czasu dostaje, a dzisiaj musiałam dać jej cycka, bo miałam pełne- normalnie się wkurzyła 🙂 I nie chciało jej się ciągnąć, a za godzinę chciała flachę🙂Za to pierwszy obiadek-wczoraj-porażka....wypluła więcej niż zjadła.
Basznia z tego samego powodu dla ktorego ma to robić Karola Liderowa
po to by nie pisać trzech postów pod rząd i nie nabijać ich.
Takie są zasady - nie wiem czy tak ciężko jest edytować post zamiast napisać nowy
jeszcze raz przypominam ze tra tym forum działa edycja postów!!!!
Rozumiem edycję postów i jak najbardziej popieram, ale w tym wątku na starej volcie panował specyficzny klimat, który szkoda by było tak sformalizować musztrą "piszcie na temat, nie gadajcie o avatarach, edytujcie posty"! Fajnie się wtedy czytało takie luźne rozmowy i jakoś tak tutaj cieplutko zawsze było... 🙂
a czy nie da się pogadać w temacie na temat? nie da się stosować do regulaminu i próźb? dziewuchy, naprawdę, jak wam odpowiadała tak stara volta to nikt was tu siłą nie trzyma. chcecie, to idźcie tam. a tu prosimy ładnie i grzecznie do stosowania się do regulaminu, który sami zaakceptowaliście i działa jedynie na waszą korzyść (prędkość ładowanych stron) / a.
korzystalyscie moze z ekologicznych produktow? wiem, ze dempsey (wlasnie, kto ma blizszy kontakt z dempsey????) korzystala.
trafilam na sklep http://www.ekobaby.pl/oferta.php
(po lewej jest rozwinieta lista produktow) i wlasnie sie zastanawiam nad np. pieluszkami eko. ladnie wygladaja, i zastanawiam sie czy czasem mlodemu nie sprawic z 4, bo juz rzygam pampersami. a mlody jest cwaniak- na nocnik siada w sensie ze jak go posadze i akurat mu sie chce siku, to zrobi. a jak nie, to wstaje i mowi ze 'nie'. sam nie wola niestety. a w majteczkach zdarza mu sie przelac wszystko- a zima juz tak cudownie nie jest z praniem. wolalabym w sumie jedna pieluche wyprac niz majtki, spodnie, skarpety i kapcie.......bo puszczac go w pampersach juz nie chce. musze go w koncu oduczyc. co myslicie o tym?
aurelia, da się- mówię tylko o moich subiektywnych odczuciach gdy np jedna z mamusiek 3 razy źle wstawiała zdjęcie i kilka zaraz jej tłumaczyło co i jak. wiadmo, że robił się burdel, ale tak. miło było 🙂 Może to atmosfera świąteczna tak na mnie działa 😀 I aż mnie zaintrygowałaś tym zdaniem "dziewuchy, naprawdę, jak wam odpowiadała tak stara volta to nikt was tu siłą nie trzyma. chcecie, to idźcie tam." i poszłam sprawdzić czy działa- i nie działa :]
Kurcze, jakoś tak niemiło się zrobiło...
Karola - super zdjątko. Ja też mam, nawet łapkę widać tylko skanera nie posiadam niestety, a tak bym chciała pochwalić się naszym Maluszkiem!
no właśnie co do prezentu dla dziecka. Moja kuzynka będzie niedługo rodzić, bo już w połowie grudnia. I nie mam pomysłu co dla maluszka kupić na prezent. Myślałam o czymś praktycznym.
W rachubę wchodzą:
- Komplet zimowy [czapeczka, rękawiczki i szalik dziecięcy błękitny - nie jestem zwolennikiem różu]
- Może jakaś butelka do karmienia
I jak na razie na tym pomysły się kończą... No i nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka, ale chciałabym, żeby to było coś uniwersalnego.
kocyk kocyk i ewentualnie kocyk 🙂 mozesz tez jakis sliniak- niebawem sie przyda- jaka miekka zabaweczke do raczki- tez niebawem bedzie w sam raz.
w mothercare kupilam w sobote przesliczny koc! zdjec niestety nie mam, bo w poniedzialek juz dalam maluszkowi 🙂
z tymi prezentami dla dizeci , to rzeczywiscie lepiej cos co sie przyda na dłuzej, bo noworodki szybko wyrastają, dwa miesiące i po praktycznosci prezentu.
a propos, wiecie może coś na temat starej volty? będzie jeszcze dizałać, czy nie? Co z pozostałymi naszymi mamami?
o volcie jest tutaj osobny dzial- nie zanosi sie na reanimacje volty, ale niebawem bedzie nowy serwer- zreszta wszystko tutaj jest napisane 🙂 http://www.voltazastepcza.fora.pl/volta,6/
dokladnie tak, maluszki w ciagu 2 tygodni potrafia wyrosnac z ubranka- po porodzie sa takie jeszcze 'pozwijane' a jak sie juz wyciagna, to wiekszosc rzeczy mozna sobie odlozyc..nie jestem zwolenniczka dawania ubranek noworodkom.
mysle ze tak. ja sama mam dla mlodego 4 koce i wlasciwie przydalby mi sie jeszcze jeden. polarowe 🙂
ja preferuje takie zwykle, bez kapturkow- podobnie jak z recznikami- o wlasnie- recznik tez fajny prezent. jakis wiekszy, milusi 🙂
a może jakiś wypasiony gruby ręcznik frotte z bawełny, też z kapturkiem w rogu. Bedzie mieć na kilka lat i bedzie to ulubiony ręcznik od ukochanej ciociunci. Anasia taki dostała od mojej psiapsióły i jest po prostu najlepszym prezentem. Fakt, ze kosztowął sporo. Bo jakiś francuski jest chiba. 😉 Ale awrto było.