jeny Dodofon, ale przypadek..brr. no i że akurat facet nikogo nie ma - powinien Ci z wdzięczności sprezentować tą beemę, jak już dojdzie do siebie 😉
znalazłam ciekawostkę: http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/swiat/artykul170073.html Trzeba bronić Nutelli przed Unią Europejską , bo grozi jej delegalizacja i ograniczenie prawa do jej reklamowania - bije na alarm jej włoski producent, a do kampanii przeciwko projektom rozporządzeń Brukseli dołączyła prasa.
Powodem tej mobilizacji jest - wyjaśniają media - przygotowywana obecnie unijna norma, dotycząca przede wszystkim tzw. artykułów hiperkalorycznych. W reklamach nie będzie można sugerować, że produkty o wysokiej zawartości cukru oraz tłuszczu są zdrowe i są elementem zrównoważonego odżywiania. Nie będą one mogły zawierać żadnego "pozytywnego przesłania".
jak dla mnie - jeden z niewielu sensownych unijnych przepisów. może wejdzie, jestem za. przecież to ogłupianie dzieci i rodziców, że słodki batonik sprawi że będą miały zdrowe kości, a słodzone płatki, że będzie szczupłe itp. (nutellę lubię czasem zjeść, nie powiem, i dziecku nie odmówię od wielkiego dzwonu, jak będzie starsze - nie zmienia to faktu że reklamy są bezczelne)
ja miałam kilka ubranek na 56...i i tak ich nie użyłam,poza jednym bodziakiem w szpitalu...powód prozaiczny - Marysia urodziła się długa na 59cm,a jak się wyprostowała,to była nawet dłuższa 😉 nadal jest wysoka jak na swój wiek,a ja się ciągle zastanawiam po kim? 👀 na szczęście nie ma już rudych włosów,a ciemny blond,więc wreszcie odpadł argument,że to dziecko pewnego juniorskiego wkkwisty,który przebranżowił się jako senior na skoczka 😉
Dodofon,czy Ty zawsze jak już masz przygodę,to od razu taką,że film można kręcić i puszczać w najlepszym czasie antenowym 🤣 współczuję :kwiatek:
gwash od kiedy zobaczyłam Twoje zdjęcie w innym wątku,nie mogę przestać się uśmiechać,że taka fajna baba z Ciebie,a ja sobie Ciebie zupełnie inaczej wyobrażałam...tylko Twoje wpisy mi się zawsze z wyimaginowanym wyglądem nie zgadzały 🤔wirek: znaczy się,rozumiesz mnie,prawda? 😜
Notarialna u nas takie ceny to najwyżej w lumpeksach...
a i tak na pierwsze miesiące życia Marysi najlepiej mi się zakupy dla niej robiło w Tesco - super jakościowe body,pajacyki i śpiworki,które kiedyś doskonale nam się sprawdzały.
wczoraj,ponieważ Marysia nie spała w ciągu dnia,o 19.45 dziecka już nie było...i nagle,w okolicach 23 gdy siedziałam przy komputerze,przyszło do mnie zaspane Maleństwo z całą swoją oranżerią - dwoma psami,kotkiem i misiem...poszłam z nią i zasnęłam w ciuchach...już jasno było za oknem gdy przebierałam się w piżamę 😵 ale nocujemy u dziadków,tu wszystko wolno 🤣
kurcze, ja chyba napisze książkę kiedyś o swoich przygodach... naprawdę muszę sie odczynić...
albo pożar chaty i wyciąganie ludzi z płomieni, albo wypadek autem gdzie mi spadł na maskę inny samochód i wyciąganie dzieciaków z owego auta, albo pogoń za autem które spowodowało wypadek i uciekało, to tylko historie na I tom - powieści "zabójcze życie dodofona"
Dodofon bierz się za pisanie książki. Z drugiej strony wydaje mi sie, ze jestes mega energiczna babką i takie historie po prostu ubarwiaja twoje życie, ale Cie zbytnio nie dołują. No i outlander rządzi 🏇
Co myslicie o malowaniu w ciązy. Tzn. beda malować cały dzień ja sie wyeksmituje na czas z domu i wróce na wieczór jak podeschnie ?
Ushia dzięki, ale teraz to chyba byłby koniec świata, gdybym zaszła w ciążę. Do czasu, gdy moja sytuacja uczuciowa się nie ustabilizuje, to nie ma jak 😎 aczkolwiek i tak co jakiś czas comiesięcznie drżę z niepokoju, bo jednak gumki bywają zdradliwe 😎
BASZNIA, gwash, dempsey dzięki :kwiatek: Niestety mały facet już w wieku trzech lat wie, że jest przystojny. Ale jak ma nie wiedzieć skoro wszystkie napotkane panie chcą go na kolana, a w sklepach dostaje gratisy 😵
No tak się składa, że też mam Polę. Moja skończy 5 lat w październiku.
Jaca dostał od teściowej gwizdek i lizaka policjanta... muszę Wam mówić ze od 6 rano mam być złodziejem, którego łapie?
już nie wiem czy się śmiać, czy współczuć 🤣
My właśnie robimy śniadanko i lecimy obejrzeć moją chrześniaczkę jak sobie radzi na zawodach karate. Mała jest dobra, na międzynarodowych zdobyła brązik. Na sparingach nie chce walczyć z dziewczynami bo myśli ,że zrobi im krzywdę- trenuje z chłopakami. Basia, iskierka nasza. Trzymajcie kciuki.
asds dzielna opiekunka z ciebie. a mala biedna, takie powiklanie od komara.. oby szybko wrocila
sprzedam Wam nowy gryps, ktory wczoraj usłyszałam: "o jak tu u Ciebie fajnie, ogrodzone, można wypuszczac dzieci i się pasą" pasą się 😂 bardzo trafione 😉
uff po wczorajszym zlocie mojego roku (10-lecie dyplomu 😵 ) mam dom do góry nogami i sciany do malowania (wino) + szkody poczynione przez potomstwo moich znajomych. ale było fajnie. chwała Bogu ze składkowa była impreza - nawet obiad dzis mam 🙂
rewir nie mam pojęcia, gdzie byla, ale postaram sie sobie przypomnieć:
Dla Ciebie: - ze trzy koszule nocne, rozpinane z przodu - wielkie podpaski poporodowe - szukaj w aptece albo sklepach "okolodzieciowych" pod nazwa wklady poporodowe - opcjonalnie majtki siatkowe jednorazowe - mozna przezyc bez, ale niektorzy sobie chwalili bardzo - dobry krem - czesto po porodzie strasznie czlowiek wysycha - pomadka nawilzajaca - jw - tantum rosa - przydatne do pielegnacji krocza aczkolwiek tez niekoniecznie, ja np wolalam rivanol w plynie wlewany na wspomniane wklady 😉 - woda mineralna niegazowana do picia - duzo (od srodka czlowiek tez wysycha, w dodatku karmienie wyciaga) - biszkopty, herbatniki - cos do przegryzania, bo szpitalne kolacje sa o jakiejs dziwnej porze. Uwaga na pore przyjecia, niestety najczesciej "zapominaja" wpisac od razu na liste zywieniowa i jeden (albo i dwa) posilki przepadaja - warto zeby familia dostarczyla kanapki - roznie bywa w roznych szpitalach, ale na wszelki wypadek dobrze miec ze soba sztucce i kubek/szklanke 🙄 - wkladki laktacyjne - moga sie okazac niepotrzebne od razu, ale moze tez Cie zalewac od pierwszego kopa 😉 - biustonosz do karmienia - chyba ze wolisz karmic w normalnym, kwestia gustu 🙂 - ksiazka, mp3, telefon - szlafrok, skarpetki (wiem, ze jest cieplo, ale szpitale bywaja zimne a i hormony rozne dziwne rzeczy powoduja) - normalne przybory toaletowe, reczniki itp - DOKUMENTY: karta/ksiazeczka ciazy, wyniki badan (niewazne, ze sa tam wpisane), dowod ubezpieczenia
Ogolnie teraz juz nie ma tragedii z odwiedzinami, wiec jak cos jeszcze okaze sie potrzebne to albo małż dowiezie albo sobie sama kupisz w sklepiku szpitalnym
Dla dziecka: - zaleznie od szpitala - w niektorych nie trzeba - ubranka (body, spioszki, kaftanik, czapeczka) x3 , skarpetki albo specjalne rekawiczki jakby sie dziecię drapało po twarzy - pieluchy - chusteczki nawilzane - krem do tylka - rozek/kocyk - kilka pieluch tetrowych do wycierania malej paszczy jakby sie ulewalo albo zwyczajnie do podlozenia pod buzke zeby nie lezala na szpitalnej poscieli
rewir, - dużo było też na stronie [url=http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,74.msg308429.html#msg308429]223[/url] i pewnie gdzieś jeszcze, ale nie pamiętam 🙂 Najlepiej jednak dowiedzieć sięco potrzeba w danym szpitalu - bo jak to mówią co kraj to obyczaj.
[quote author=Euforia_80 link=topic=74.msg623801#msg623801 date=1276763571] kobiety jak to jest z tymi urlopami dla pań w ciąży i mam , kiedy jaki urlop i jak długi, od czego to zależy?
[/quote]
urlop macierzyński - od dnia porodu, 20 tyg (1 dziecko), 31 tyg (2), 33 (3), 35 (4), 37 (5 lub wiecej). minimum 2 tyg urlopu macierzynskiego moze byc wykorzystane przed przewidywana data porodu. masz jeszcze prawo do dodatkowego urlopu macierzynskiego, bezposrednio po wykorzystaniu macierzynskiego (obecnie 2 tyg, od 2014 6 tyg). Musisz zlozyc wniosek do pracodawcy min na 7 dni przed rozpoczeciem korzystania z tego urlopu (na pismie).