Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Cierpienie - korzystaj z ostanich dni i śpij kobieto,śpij 😉!

Baaardzo dawno nas tu n ie było. Taki duży chłopak jestem:

Dzieciątku dobrze i nie spieszy się na świat 🙂
Eurydyka ależ ma minę, taką jakby wiedział o tobie wszystko. Wielki mały-człowiek 🙂 a dres ma przepiękny 😍
Eurydyka gdzie byłaś jak Ciebie nie było?  :kwiatek: Chłop jak dąb przysłowiowy Ci rośnie  😜 Pozdrawiam was bardzo bardzo Ciepło  :kwiatek:

Laguna GRATULACJE  :kwiatek:
Baaardzo dawno nas tu n ie było. Taki duży chłopak jestem:

Eurydyka ale fajny gapcio  😀. Bardzo lubię ciuszki z "gapa". Są prawie niezniszczalne.
Heh, zdjęć nie zrobiłam bo wysiadła mi bateria do aparatu- mam w telefonie kilka zdjęć z przymierzania... poproszę Maćka zeby zgrał z komórki.. ale on zajęty jest jak zwykle / zdjęcie udało mi sie zrobic kiedys jak bateria była ok🙂/

Na drugim zdjęciu Michaś🙂 zanosi sie na to ze jako 6 latek do pierwszej klasy pójdzie- bo przerabiamy teraz zerówke.

Eurydyka🙂 Sliczny chłopczyk🙂 A te oczki 🙂
Eurydyka - jej boski jest ! i jak fajnie ubrany 🙂

co do spania to organizm już chyba przygotowuje się do pobudek 🙂 zasypiam o 1😲0 wstaję z 3 razy na siku o 5😲0 mąż wstaje do pracy i ja już zasnąć nie mogę..buszuję w necie do 9😲0 rano zasypiam na godzinkę, dwie, wstaję  i już do 1😲0 w nocy nie śpię 🙂
BASZNIA, m4jek, vill_18, dziękuję  :kwiatek:
Przyszli użytkownicy mają mały ogródek pod domem, także wybierzemy jakąś bardziej "typową" nianię.
Może kiedyś sama sobie sprawię takie krótkofalówki.
Cierp1enie, trzymam kciuki  🏇
Muszę się Wam pochwalić- po chyba 5 latach wsiadłam dziś na konia i pojechałam w teren! Bosko było! Jutro pewnie się nie będę mogła się ruszyć, jum zaczynają mnie gnaty  imięśnie boleć, ale zamierzam jutro rozbić zakwasy  🏇 🏇 🏇.
Nie radzę się nastawiać na rodzenie w tym 38 tygodniu, a nawet 40🙂 Ja byłam ponad miesiąc "w terminie" 😁

Dziewczyny, cudne te Wasze chłopaki!
mac - gratulacje 🙂 ja strasznie tęsknię za jazdą.

yegua - 3maj 3maj 🙂 ja już całkiem się wyluzowałam ha 😀
dziś znowu KTG ( mam przychodzić codziennie ), ale coś czuję, że jeszcze długo nie urodzę. Dobrze, że malutka urosła.

Za 2 dni skończę 40 tc 😵 kiedy to zleciało?
Zazdroszczę Lagunce, że już ma swoją Zosie przy sobie 🙂

vill_18 - moja koleżanka też chodziła 10 miesięcy w ciąży 😀
a Twój szkrabek przeuroczy 🙂
E tam ja urodziłam w 38 😉

Eurydyka gdzieś ty była jak cię nie było  🤬 ale macie kawał chłopaka, super jest 🙂

Złota a może jakiś zastępczy bal - niespodziankę wykombinuj 😉
Mi się nie podoba ten pomyśl żeby sześciolatki szły do szkoły, szkoła to już "system", całkiem coś innego niż przedszkole...

Vill ale ma nosek fajowy  😍

Cierpienie no to najwyżej jeszcze 9 dni 😉 Nie wiem na jakiej podstawi lekarze "przepowiadają" kiedy się ma dzidziuś urodzić, mi też tak mówili i też żadnych objawów nie było jak u ciebie, a wszystko podziało się nagle i lawinowo w jeden dzień w godzinach 11.00 - 16.45 😀

Przyszedł nasz fotelik we wtorek  😍, ale Kazio z racji przeziębienia dopiero dziś do babci w nim pojechał. Fotelik jest super i o dziwo zajmuje mniej miejsca niż ten przodem do kierunku jazdy.
Eurydyka - śliczności  💘
Cierp1enie - laguna już po, to teraz czas na Ciebie 🙂
vill_18 - na tej drugiej focie wygląda na dużo starszego i do tego ten uśmieszek kącikiem ust 🙂 taki mały mężczyzna
gwash - wstaw foty fotelika. Ja nadal na etapie przekonywania. Jakiś taki uparty ten mój mąż :/ nastawił się, że Młody będzie siedział przodem i zdania nie chce zmienić. Dodatkowo Adacho niestety mi nie pomaga, bo jak jedzie z przodu to strasznie się obraca, żeby widzieć co tata robi z kierownicą, więc mąż twierdzi, że lepszy przodem, bo Gmyruch będzie lepiej wszystko widział  🙇
Już mi brakuje argumentów. Oczywiście ten o większym bezpieczeństwie do niego przemawia, ale i tak nie chce odpuścić, a czasu coraz mniej.
Horciakowa zrobię dziś 🙂

Kaziowi się podobało, widzi wszystko w tylnej i bocznych szybach, nogi mu tak nie sterczą w powietrzu jak w tym foteliku przodem. Tyle że wiesz - on dwa razy starszy od Gmyrka, więc jest kontakt z nim poprzez normalną rozmowę, no i jest dumny ze swojego nowego fotela 😉. W domu w nim zasiadał bajkę oglądać 😀
Mam zamiar jeszcze mu powiesić na oparciu kanapy taki organizer co miałam dla niemowlaka - jako osłonę oparcia przed butami ale też po to żeby sobie tam trzymał zabawki, książeczki i nimi gospodarował 🙂 W foteliku przodem wiecznie mu te zabawki spadały pod nogi albo fotel pasażera.
Myślę że będzie ok, a na dłuższe podróże siedzie z nim z tyłu więc nawet kontakt wzrokowy lepszy 😉

Nie wiem jak męża przekonać, ale jeśli wozicie jeszcze w kołysce to przesadzenie z niej do fotelika pionowego zawsze dla dziecka jest atrakcyjne, czy to przodem czy tyłem, bo po prostu więcej widzi 🙂
Moja rodzina też twierdziła, że będzie szczęśliwszy siedząc przodem, ale w końcu przekonał ich argument o tym, że głowa jest cięższa (mama sobie przypomniała jak jej koleś wjechał w bagażnik i jak jej poleciała głowa. A głowa niemowlaka o wiele większa w stosunku do reszty, a i kręgosłupik jeszcze nie związany do końca.) no i fakt, że nóżki jak się połamią, to się łatwo pozrastają, a kręgosłup tak nie do końca.
Ten filmik, co dempsey wstawiała jest dobrym argumentem...

Tomek w tylnej szybie nic nie zobaczy, bo mi przyciemnili w służbowym aucie.
M4jek a to Pomidorek już jeździ w foteliku 9-18 kg tyłem? Jakim, jakim? 😉
Laguna gratuluje! Oby mala Zosia rosla zdrowo!!! 😀
nie, nie... na razie dobijamy z wagą do 8 kg, ale kupujemy to [url=http://www.90n.pl/sklep/product/p/1473/maxi,cosi,mobi.html#]http://www.90n.pl/sklep/product/p/1473/maxi,cosi,mobi.html#[/url] (Horciakowa znalazla). Mam nadzieję, że posłuży

VILL, prześliczny ten Twój dzidziuś! Ma taką poważną minkę!!!
m4jek mój staś tydzień temu wazył 8320g  😡 😡
wow, to chyba musi dużo jeść?

Tomek je średnio, no i cały dzień się rusza. Jest świderkiem nie do opanowania
no właśnie nie je dużo bo po 120ml  ok 5posiłków teraz dostaje po troszeczku deserków a długi bo ma już 73cm:-)))

masz zdjęcie  tak wygląda Staś także chyba pulpecikiem nie jest-jest bardzo zbity:_)))))
melduje sie w kąciku z mala fasolka w brzuchu 😀 7 tydzień  💃
pozdrawiamy
Gratulujemy!
gwash - no to mam nadzieję, że u mnie też będzie expresem jak u Ciebie 🙂
teraz każdy w rodzinie licytuje datę 🙂
01.02 - urodziny ma męża siostra
03.02 - ur ma mój tato
08.02 - ur ma moja mama
09.02 - ur ma męża brat

każdy liczy, że to w jego urodziny mała się urodzi hihi 🙂

Horciakowa - no pora, oby szybko nadszedł sądny dzień 🙂 możecie krakać to może coś szybciej pójdzie 🙂

Ładny av 🙂

olcia86 - nie mogę się napatrzeć, świetny jest  😍 i ten uśmiech 🙂

aketter - gratulacje  😅 kolejna mamusia będzie 🙂

jedna mamusia rozpakowana, jedna zafasolkowana 🙂 super
Cierp1enie, Ewentualnie 2, 4, 5, 6, 7 luty 😁

A ten wątek chyba nigdy nie zastoi się 😁

aketter - gratulacje  😅 kolejna mamusia będzie 🙂

jedna mamusia rozpakowana, jedna zafasolkowana 🙂 super

Bo w naturze nic nie 'ginie' - jedna 'ciężarówka' ubyła, to na Jej miejsce musiała pojawić się nowa 😉

aketter, gratuluję 🙂 I domagam się suwaczka 🙂
aketter to super....
Eh... kurde, leciałam tu na złamanie karku myśląc, że zobaczę już Zosię 😉 Strasznie niecierpliwa się zrobiłam... ;p
Hej wszystkim!
Wpadłam tylko na momencik korzystając z wiyty męża w szpitalu z iPlusem.

Dziękuję wszystkim za życzenia, gratulacje i wsparcie smsowe :kwiatek: :kwiatek: Jesteście kochani :kwiatek:

W szpitalu będę do conajmniej niedzieli lub pon.

Zośka jest kochana, grzeczna i już bym jej nie oddała 😜
Poród był ciężki, z komplikacjami po mojej stronie i niestety po 13 godz zakończył się cesarką.
Dokładną relację zdam jak wrócę do domu i się ogarnę.
Teraz walczę z nawalem pokarmowym, zapaleniem piersi i mam giga depresję poporodową, ale wszystko minie 😉

Mala urodziła się z wagą 3600. W 2 pierwsze doby ze względu na te wszystkie prochy co we mnie władowali mało jadła i zleciała do 3100, ale dzisiaj już nadrobiła i ma 3360.

USG brzuszka ok, jest lekko zażółcona,ale jeszcze nie ma wyników bilirubiny.

Do usłyszonka w przyszłym tyg :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się