To już dodawać nowe fotki maluchów waszych 🙂 Wawrek, ktoś - do dzieła 🙂 przyszłe mamusie chętnie popatrzą na urocze smyki, a i może moja mała zechce pojawić się na świecie 🙂 Fajnie, by było jakby dziś zachciała 🙂 od razu prezent na dzień babci 🙂
i juz staje 😲?? wow Pitus ma niecale 5 msc i jeszcze sam nie siedzi..a szkodaale wczoraj jedlismy marcheweczke gerbera i Pitosz az sie caly trzasl takie pycha było 😁 ale kupa pozniej tez marchewkowa 😉
m4jek to bardzo dobrze, moja mi bardzo długo stać nie chciała... teraz ma 15 miesiecy a jeszcze nie chodzi za bardzo - chyba ze sie czegos moze chociaz jednym palcem dotknąć to owszem 😁 zrobi tam ze 3 kroczki sama ale potem stanie i ciach na pupe i znowu próbuje... jedno dziecko wczesniej robi postepy drugie poxniej... im pozniej tym lepiej ponoć bo kosci i bla bla bla, ja tak nie uwazam i chciałabym zeby moja juz biegała bo wszystko co jest w zasięgu jej oczu było by mniej interesujące niż teraz 😁
hehe ja wolałabym czasem, żeby on jeszcze sobie grzecznie leżał, a nie ganiamy go po całym domu (zasuwa na czworakach), ciągle stoi i jak mu coś nie wychodzi (np jak nie n\może czegoś sięgnąć) to jest straszny wrzask. Ortopeda w zeszłym tygodniu powiedział: ` Na następną wizytę zapraszam dwa miesiące po tym jak zacznie chodzić.... Czyli widzimy się za jakieś 3` 👀
m4jek ja pamietam ze jak moja srednia zaczela chodzic (14 mies.) to odstawiłam wózek od razu i jak szłam do miasta to ona człapała na tych swoich małych nieporadnych nóżkach i teraz nie ma bata mozna ją w góry wziąć i sie nie zmęczy, natomiast synuś zaczął chodzić jak miał 10 m. ale wozilismy go w wózku do 2,5 roku jak sie gdzies szło - to wyobraz sobie jak potem sie darł po 100 metrach spacerku jak sie wózek odstawiło 😁
Z jednej strony fajne, ale z drugiej to jest taki kolejny etap wysiłku dla rodziców - ganianie i pilnowanie żeby sobie ząbków nie wybił bo o wywrotkę przez pierwsze dwa miesiące można sie postarać co dwie sekundy 🤣