Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Tak. 60 kapsułek 12 zł
oo to sobie też zakupię 🙂

Mąż kupił mi internet z play 🙂 wczoraj wziął mi, ale jeszcze nie działa. Mam nadzieję, że będzie mi chodził dzisiaj.
vill, to prawie na pewno uczulenie na bialko najpewniej mleka krowiego...
zakupił mi mężuś te tabletki, ale zapłacił za 60 kapsułek 24,99zł
bierze się je 3 razy dziennie po 2szt.
To u was drożej. Mój zapłacił równe 12 zł.
Muszę sobie walnąć wieczorną drzemkę, bo drugą noc z rzędu spałam na raty- tak mnie w nocy skurcze przepowiadające męczyły
eh normalnie zakłady można robić Cierp1enie i Laguna - idziecie łeb w łeb, że tak powiem 😉

faktycznie, określenie pierworódka jest co najmniej urocze. jeszcze jałówki brakuje do tego słownika...

widzę, że wszystkie metody przyspieszania wypróbowane. ze swoich pamiętam jak czekając na Polę (która z każdym dniem ku mojemu przerażeniu tyła i rosła, wydawało mi się, że co najmniej pół kilo dziennie 😉 ) w rozpaczy napiłam się oleju rycynowego - miał mnie przeczyścić i tym samym sprowokować akcję. cóż, przeczyścił,  owszem. ale mała ruszyła chyba dwa dni później..

jeszcze tylko zarzucę tekstem mojej córki podczas jej zabaw "w wyobraźnię":
Tata, próbując się wczuć: A co to jest, o to? (pokazuje na puzzle)
Pola: Ciastka!
T: Aha. A to? Też ciastka? (coś tam innego, pokrywka czy inny badziew)
P: Niee to jest soczek.
T: Ahaaaa. A to? (pokazuje klocek plastikowy) To jest jest soczek?
P: Tata nie! Co ty! To jest klocek!  😂
T:  😲

😉
Olej rycynowy/ castor oil u nas dosyc slawny, ja sprobowalam dwie lyzeczki na sam koniec, ale to takie obrzydliwe.......
dempsey, kamka - a znacie jakieś metody "w przeciwnym kierunku" , dla tych które jeszcze nie powinny się rozpakowywać?  :kwiatek: (leżenie & leki już mamy)
dempsey, 😁 I tak się Tatę "poziomuje" 😀

Kurczę, nie macie więcej takich historyjek? Świetnie się to czyta 😉
Również słyszałam o tym oleju rycynowym...ale czy to prawda?na pewno ma działanie przeczyszczające...poprawia perystaltykę jelit,ale wywoływanie samemu porodu to juz inna bajka..najlepiej wcześniej przeprowadzić sprytna rozmowę np.z położna?
Tak mi małego wysypało.Odstawiam od cycka i zobaczymy czy po prostu nie zjadłam czegoś
To u was drożej. Mój zapłacił równe 12 zł.
Muszę sobie walnąć wieczorną drzemkę, bo drugą noc z rzędu spałam na raty- tak mnie w nocy skurcze przepowiadające męczyły

ja właśnie też już 3 noc ledwo co śpię. 5😲0 mąż wstaje do pracy, a ja nie mogę zasnąć mimo, że prawie nic nie spałam w nocy

te mam tabletki http://www.herbamed.pl/index.php?p868,oeparol-wiesiolek-w-kapsulkach-60-kapsulek
[quote author=vill_18 link=topic=74.msg444533#msg444533 date=1263755023]
Tak mi małego wysypało.Odstawiam od cycka i zobaczymy czy po prostu nie zjadłam czegoś

[/quote]

to nie odstawiaj od cycka tylko odstaw alergeny w swojej diecie
BASZNIA, mac - dzięki  :kwiatek:
ana, - projekty super, ale zastanawia mnie wielkość pokoi prezentownych na tych zdjęciach. Nasz nie należy do małych, a przy tych wydaje się maleńki no i oczywiście jak zwykle więcej propozycji dla dziewczynek :/

kamkaz, - my byliśmy z małym jak miał 4 miesiące i od tamtej pory wybieramy się ponownie i wybrać się nie możemy 🙂
Alicja, - gratulacje chłopczyka 🙂
Cierp1enie, - super brzucholek
Magdalena, - ja poczułam własnie w 18tc i tak jak hanoverka odczuwałam to jako pekające baloniki

Kurczę, nie macie więcej takich historyjek? Świetnie się to czyta 😉
- ja mam jedną 🙂

Mąż oglądał zwierzątka z synem kuzynki:
M -Co to?
S - Koń
M - A to?
S - Lew
M - A to? (pokazując zebrę)
S - Mów
M - Nie, to nie jest muf, co to jest?
S - Móóów!
M - Nie to nie jest muf, co to jest?
S - No móóóów!
M - To na prawdę nie jest muf. Nie wiesz co to jest, to ja ci powiem.
Na to odezwała się umierająca ze śmiechu kuzynka - Ale własnie on chce, żebyś mu powiedział  😁

A tak w ogóle to jesteśmy po imprezie roczkowej 🙂
Młody zachował się baaardzo kulturalnie 🙂 nie marudził i grzecznie siedział przy stole częstując się tortem 😀
W tej chwili tylko kilka fotek, bo głównie robił brat i dopiero je dostanę
jeszcze przed imprezą - mały kombinator - sam wszedł do skrzyneczki

odmoczona stópeczka

torcik

i z mamusią przygotowani na przyjęcie gości
Horciakowa - mniaaaamm ale pycha tort
zdjęcia na wypasie
wyglądasz cudownie 🙂 szczuplutka i śliczna a synuś przeuroczy  😍
Horciakowa wyypaśny tort 😍 a na zdjęciu z synciem wyglądasz rewelacyjnie, jak Kate Moss 😜
Horciakowa, torcik i stópka obłędna

wiecie dziewczyny ja wiem, ze nieładnie się chwalić ale jestem strasznie dumna z Michałka.. dopiero za miesiac będzie miał 2 lata a zna na pamięć przynajmniej 15 piosenek, jak czytam mu jego książeczki to w zdecydowanej większości czyta ze mną co drugi wers.
dziś  wszedł do pokoju i pyta. "Mamusia cio tam placujeś? pisieś faktule taaaak? idę to tatusia żeby ukochał kochanego synka dooobrze??

on mnie rozbraja.
mówi do niani "przyjdzie mój tatuś i mamusia i będę szczęśliwy"
albo do tatusia

"Tatusiu dobrze ze jesteś wieeeesz? Tsieba tulać synka kochanego o tutaj po brzuszku"
i tak fajnie akcentuje pytanie że pęknąc ze śmiechu można.
jak uda mi się przegrać jego śpiew na Youtube to wrzucę

mam cudowne dziecko :
😉🙂
deobrahurocze to co piszesz 😀 to lubie w dzieciach,akurat dzieci mojej siostry sa w podobnym wieku synek 3lata córka 5 lat kochane te dzieciaki i takie mądre i ładne,że ciocia jak u nich była to na spacerki brała i w ogóle.A właśnie ja też moge sie tu czymś pochwalic Jaquline-córka siostry,mówi biegle po polsku i po niemiecku,trenuje woltyżerke-ciocia trenowała przez całe wakacje z nią 😉a teraz jeszcze chodzi na zwykłe jazdy ajc ajc moja mała sliczna siostrzenica 😍
deb piękne co piszesz...  
może to być pocieszenie dla Mam, które wcześnie muszą wracać do pracy, tak jak Deb.
Moje Dziecko Kochane też często się przytula i mówi:  "Agatka kocha Cię Mamuszu i Tatusia też Agatka kocha"
To są chwile, które dają siłę i są sensem wszystkiego. 🙂

mam śpiew Misia
wybaczcie foto, ale musiał być jakiś obraz żeby sie załadował na bucketa
Horcia obłednie wyglądasz 😜, torcik też cudny!

Laguna,Cierpienie do boju! 🏇

A ja właśnie wróciłam do domu, musiałam wybyć z domu na 1,5 doby i wybyłam bez dzieci. No i mnie pokarało... Nie sądziłam, że ja jeszcze tyletego mleka produkuję, młoda w nocy spija, ale sądziłam, że więcej w tym przytulania niż jedzenia. Myślałam rano, że mo piersi rozsadzi, trochę odciągnęłam, ale do wieczora, zanim do domu wróciłam znowu masakra... Na szczęście zarazpo powrocieprzystawilam Różkę, opiła się jak bączek i padła, a ja poczułam ulgę. Następnym razem biorę dziecia ze sobą!

Co do ruchów to u mnie było trochę dziwnie, w pierwszej ciązy czułam od 14tyg, i to bardzo mocne, takie że aż brzuch podskakiwał,a w drugiej później, między 16 a 18tyg.
A ja mam jeszcze jedno pytanie do doświadczonych koleżanek🙂 czy chodziłyście do szkoły rodzenia?Ja mam taki zamiar bo na temat opieki nad źrebięciem wiem praktycznie wszystko,ale na temat dzieci to już znacznie gorzej...jeśli jest gdzieś coś o tym wcześniej to przepraszam...i proszę o pokierowanie.
deb, Michaś jest śliczny. Nie oglądałam filmu, ale żeby stwierdzić że jest przeuroczym ślicznym dizeckiem, wystarczy jedno zerknięcie na obrazek. A to co piszesz o jego mowie jest obledne. Anasia powtarza dużo słów, w zasadzie wszystkie, czasemneidokładnie, bo nei  umie, ale nei mowi aż tyle co Michaś. Więc on jest rzeczywiście obłędny. Zazdroszczę.  :kwiatek:
deborah Twój synek jest fantastyczny!  👍
mac, możesz mi powiedzieć czym zajmują się dzisiejsze 7-latki? 😁 Prawdopodobnie będę niedługo spędzać trochę czasu z jedną i właśnie zdałam sobie sprawę, że to wiek, o którym strasznie mało wiem w sumie... Niby to ma być przyprowadzanie ze szkoły + odrabianie lekcji, ale możliwe, że trzeba będzie z Nią poczekać do powrotu któregoś z Rodziców i... sama rozumiesz 😀

Jak myślicie? O czym się teraz rozmawia z 7-latką? W co się gra? Jak z takim dzieckiem można spędzać czas?
deborah - nie no jest czadowy !

alicja - ja nie chodziłam, kupowałam M jak Mama, albo inne gazetki i czytałam w wolnym czasie. Przeczytałam też 2 książki.
Żałuję troszku, że nie poszłam do szkoły rodzenia.

Jest po 6😲0 ja już godzinę nie śpię, kolejna noc z serii "nie mogę spać, mimo że padam z nóg"
Teraz zajadam duże Danio i jest ok 😀

A gdzie Biała i KarolaLiderowa?
Laguna, Cierpienie wariatki 😀 😀 Ale was rozumiem, pamiętam że to się już po ścianach chodzi 😉

Horciakowa jaki przystojniak  😍. A ścigówka super, Kaziutowi by się spodobała 🙂 Wszystkiego najlepszego dla mowlaka!

Dempsey mamy podobne zabawy 😉 Np chodzi i udaje że nam coś rozdaje, "wymyśla" rzeczy i się z tego chichocze.

Deb zdolnego masz synka 🙂

Kazio to nie mówił prawie nic aż do mniej więcej 19 -20 miesiąca, kiedy to się upgrade-ował 😀 i zrobiło się całkiem inne dziecko 🙂 . A teraz to mam czasami dość  😀 jak wpada w swoje monologi typu "to nie jest cukiel pudel, to jest kaska, to nie cukiel pudel, kaska to jest" albo "mama nie ma siulaka, tata ma siulaka, kazio też ma siulaka, mama nie ma......itd do znudzenia"  🤣

Albo
-Kazio jaki jest Oskar chudy czy gruby?
-Chudy!
-A KAcper?
-gruby
-A Kazio jaki jest?
- miły i fajowy!

fajne te Wasze pociechy!!! 😍

vill - NIE odstawiaj od cyca!!!
vill a za uchem oprocz krostek ma suha skore?
wawrek to jedyna metoda zeby sie przekonac w czym lezy problem

ktos tu pytal o bole menstruacyjne i dopiero po tym wpisie uswiadomilam sobie ze to prawda... wczesniej bardzo bolalo teraz nic mnie nie boli 💃

deb is jest cudny 😍

ja mam problem z małym i musze sie was poradzić od tygodnia ta sama śpiewka
-kąpiel, amciu, idziemy lulu i dziecko nagle budzi sie z takim placzem jak by ze skory obierali... ale wczoraj obudzil sie tak przerażony ze nie szlo go uspokoić dobre 40 minut, zanosił sie płaczem, glutki z noska lecialy.... nie wiem co sie dzieje... czy to zabki, zly sen?
deborah, rzeczywiście jest świetny  😅  😍

eh moje dziecko jest nieco niedopieszczone jeśli chodzi o piosenki  😡 aż się poczułam wyrodnie jak przeczytałam o tych 15 😉 chyba ja tyle nie znam nawet..
inna sprawa, że trudno trafić na sensowne opracowanie muzyczne, tzn. co kupię jakaś płytę z piosenkami dziecięcymi to czym prędzej ją gubię.. muszę ambitniej poszukać. może macie jakieś wydawnictwa do polecenia? arka noego trochę za dorosła jeszcze dla prawie-trzylatki.

alicja, ja chodziłam nawet z mężem. coś tam to dało... sporo było sensownych informacji, które sprawiają że przyszła mama nie nastawia się że jej dziecko będzie idealnym bobasem z reklamy, 24godziny na dobę uśmiechniętym, co tylko śpi, śmieje się i czasem skrzywi 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się