Zen: boski Tycjan. Ale jak prowadzisz 3 firmy 👍 to się nie dziwię, że nie myślisz o rodzeństwie 😀
Dziękuję Wam pięknie 😡 Już teraz mam spokój i tylko jedną firmę 😉 Rodzice wrócili 😜 😜 O drugim dziecku przestałam myśleć jak mi się małżeństwo zaczęło rozpadać, później dostałam drugiego konia- a teraz zwyczajnie nie mam już "ciśnienia", może jak się wybuduję, odbiję finansowo po skończeniu budowy (chcę tylko kredyt na wykończenie) to powrócę do tematu 😉 Mam jeszcze czas, w sumie mam dopiero 25 lat 🙂
Jola, to kwestia poukładania opieki nad dzieckiem- moja kochana babcia przyjechała mi pomóc, bo bez niej bym naprawdę nie dała rady. Było mi bardzo ciężko, więc na dłuższą metę taki tryb pracy jest nie do wytrzymania. Fizycznie i psychicznie. Na szczęście moja firma się kręci prawie sama, odbyłam poważną rozmowę ze swoimi chłopcami mówiąc wprost, że będzie mi ciężko i bardzo bym chciała, żeby stanęli na wysokości zadania i zdjęli ze mnie chociaż tyle, żebym nie dostawała telefonów ze zjebk*, że oni coś pokręcili. Prawie im się udało 😁
zairka Staś jak się urodził miał 4kg. nie chorował zero infekcji kolek itp(odpukać) dla porównania mojej kumpeli mała chorowita ur. 3900 i waży tylko 5400g czyli szok za mało przybiera a po Stasiu nie widać że taki jest noi jego długość ok.70-71cm, długaśny chłop karmiony i co najlepsze jak zaśnie o 21 budzi się o 5rano je 120 zasypia i budzi się o 9:-))) wiec nawet wszystkich posiłków nie zjada:-)))
ja tez chce spac cala noc 🙄 niesprawiedliwe maly ostatnio zasypia 23-24 i budzi sie 3.30-5 jak usnie o 21 o i tak kolo 1 sie budzi. Potem wstaje kolo 7-8... a zjada 150ml 👿
wawrek jestes a juz sie martwilam 😉 zdjecia Jagi prosze :kwiatek:
UWAGA Dzisiaj położyłam Pietruche na brzuszek a on co???? nogi pod siebie i sruuu na boczek 😅 i jeszcze raz i jeszcze raz 💃 a ja latalam jak glupia i sie cieszylam 🤔wirek:
Zairka to pierwszy ' krok milowy" 😉 u nas tez krok milowy: Jul potrafi osiagnac wybrany cel przez czolganie-prawie-raczkowanie. wreszcie sie przybliza do przedmiotow, a nie oddala jak ostatnio. swiat stanal otworem 🙂
kurczaki tez sie spoznilam na Tycjana... eh szkoda, daaawno go nie widzialam
ja dzis w stresie. Pola trzy razy rzygnela w ciagu popoludnia 🙁 ostatnie bylo po doslownie lyzce ryzu tak sie martwie zeby to nie byl nawrot tego piiiiiip rotawirusa 👿 🤔 slabo mi sie robi, jak sobie przypomne co ona przechodzila. juz nie mowiac, ze trzeba by chyba przesunac chrzest Julka ktory ma byc za tydzien. oby to nie to, oby zwykle zatrucie... please
<co do temperatur to dzis na widok Julka, ktoremu tylko nos bylo widac, pani jedna oznajmila "Hm! z dzieckiem takim malym to tylko do -5 sie wychodzi!" 🤔wirek: >
My robiłyśmy dzis pierniczki, jutro kończymy dekoracje. Może zdjęcia Wam pokażę 🙂 Śmiać mi się chciało jak Agatka fajnie wałkowała ciasto . Robiła z nami jeszcze taka 7 letnia dziewczynka - super zabawa !!!!! Ja chcę mieć dwójkę !!!
Ostatnio już miałam nadzieję, że będzie fasolinek, ale to tylko okres mi się spóźnia nie wiem czemu ... 🙁
Czytałam sobie na temat szczepień. Agatkę zaszczepiłam na te obowiązkowe + rota, pneumo i meningokoki... Ryzyko poważnych powikłań jest bardzo małe w porównaniu do ryzyka, które niesie za sobą zachorowanie, no ale... nawet jeśli prawdopodobieństwo zachorowania wynosi 1/100000000 to jacyś rodzice z pośród tej wielkiej liczby bez powikłań przeżyją tragedię... z drugiej strony większości chorób na kt sie szczepi nie ma już u nas, ale to dlatego, że są te szczepionki i pewnie jak ludzie przestana szczepić dzieci to wrócą znów... I z jednej strony ryzyko i z drugiej też...
mamy znajomych , kt maja dziecko z autyzmem - zastanawiają się co by było gdyby nie zaszczepili?
Zen moze bys wstawila chociaz do voltowego albumu na troche dluzej zdjecie, bo juz reszta nas nie zdazyla zobaczyc malego Tycjanka... ;-)
Vill jak leci codziennosc z malym? Mi sie teraz wydaje, ze na pewno mialam okolo 3 tygodniowa depresje, ale chyba juz mija... ;-) Zupelnie inaczej sie czuje... Smiac mi sie chce i uwielbiam zasypiac z malym rankami, a wieczorem go tulac do snu... Ehh wstawanie w nocy juz nie takie fajne, bo ciagne przed swietami po 50 godzin w pracy, ale juz niedlugo znowu odpoczynek... 😉
Nas maly wazy juz jakies 5 kilo 😉
Laguna jak leci? Cierpienie? Teraz moglby jeszcze ktos zrobic taka liste jak kiedys byla- wszystkich ciezaroweczek, zebysmy nikogo nie omijali!
Endurka , Laguna, CIerpienie,Hanoverka, Repka, Demon... Uff przejrzalam 15 stron watku i nic nie znalazlam, czyzby to wszystko ? ?
Zairka, Olcia... Jak ja juz czekam na takie "sukcesy" malego, jakie Wasze maluchy teraz osiagaja... Chcialabym juz moc mu dosypywac kaszki do mleka, a wiem, ze musze poczekac jeszcze z dwa miesiace ? Wyczytalam w necie , ze kaszke na noc dopiero jak zacznie probowac sam siadac ? Co myslicie ?
kamkaz ja już teraz wiem że do 6miesiąca nic więcej jak mleko mały super przybiera spokojny jak pisałam jak zasypia mi o 21 to budzi się ok. 5 czasem po 4 ale już mam sukces 4 razy przespał od 20-7rano 😅 a na boczek przekręca się od ok. pól miesiąca ostatnio u lekarza lekarz go osłuchuje Staś leży na brzuszku oparty na przedramionach po czym się odwraca patrzy na doktora i słodko do niego A gu... w dzień potrafi się zabawić i przeleżeć w Bujaczku rozglądając się na zabawki grzechotki nie chce woli jak złapie się za palce mamy albo taty podciągać się do góry. a najgorsze że jak nosić na rekach to tylko przodem i pionowo jak inna pozycja to ryk.... ale wiecie co moje życie łóżkowe po ciąży ładnie się poprawiło:-)))a nie sądziłam że może być lepiej może to tabletki działają cuda?przed ciążą nic nie brałam byłam prawie 2latka po ślubie wiec czas gonił:-))) ale najbardziej przeraża mnie że mały ma 70-71cm już 3miesięczne niemowlę czy to normalne???? 🙁
Powoli rozglądam się za wozem dla mojej królewny, chę go kupić już w styczniu, bo pózniej pewnie nie będzie mi się chciało biegać (toczyć :hihi🙂 po sklepach w poszukiwaniu wózka i innych pierdół. Wiem napewno, że wózek musi być na pompowanych kołach, musi się dobrze bujać i gondola musi być spora no i wygląd tez nie jest bez znaczenia, kolory bardziej dziewczyńskie, ale bez przesady. Na dzień dzisiejszy ten wózek podbił moje serce ale tylko wyglądem i tym że ma pompowane koła, może któraś z was miała z nim do czynienia? Proszę o rady i spostrzeżenia 🙂
U nas cisza, młody się przyczaił i czeka... Jutro termin, jutro też kolejne KTG, może się zdecyduje do tego czasu...
A w sumie dobrze, że oszczędził mi w dzisiejszą noc kompromitującego telefonu do mojego taty z prośbą o transport do szpitala, bo jego tatuś nie wytrzymał napięcia i musiał się wstawić 🤦
hanoverka my mamy Marite i jest piękna 😜 Wielka gondolka, miękkie zawieszenie, jestem w tym wózku zakochana.Kupiliśmy używany a wygląda jak nówka 🙂
Ja jestem ciekawa ile mój Klocutek bedzie ważył w wieku 3 mcy 😂 Do lata sobie bicepsy wyrobie
A codzienność zaczyna mieć jakiś sens i zaczynam łapać jego godziny życia.Wczoraj przesunęliśmy godzine kompania na 20 i cycutek spał do 23.30, wsunął moje mleko z butli i budziłam go o 4.30 żeby przebrać zadek i nakarmić.Po czym poszedł spać do 8 rano, zjadł i śpi do teraz. Czekam z niecierpliwością na wtorek, bo idziemy na pierwszy spacer🙂
A wczoraj dostaliśmy od koleżanki znajomych karuzele chicco z króliczkami i mate edukacyjną.Cudne 😍
olcia86 - to faktycznie masz dużego synusia 🙂 zen - gratulacje ! dajesz sobie świetnie radę ze wszystkim
zairka - gratulacje dla Piotrusia ze przewroty
kamkaz - u mnie ok wczoraj miałam "małe skurcze" co 15 min i trzymały tak po 10-15 sekund...na szczęście przeszło...a ból był ogromny...od dołu kręgosłupa szedł i promieniował przez cały brzuch. ogólnie cały czas mnie uda bolą od wewnętrznej strony. 🙁 a tak to dobrze zaraz jadę do stajni do Jaroszówki porobić fotki w śniegu 🙂 a jutro u nas do małej stajenki zrobić kilka fotek końskich w zimowych czapkach hehe 🙂
hanoverka - śliczny wózek 🙂 kolorystycznie podobny do mojego ja mam też szaro różowy z czerwonymi sercami 🙂
u mnie wg daty OM to 31.01.2010 z usg 13-14 tc wyszło - 20.01.2010. wg usg 22 tc - 29.01.2010
Ja az boje sie postepów małego,jak pomysle o tym ze skubaniec potrafi głowe trzymac i lezac na brzuchu obracac nia na boki. Jade po pampersy i tatus zastaje z dzidziunkiem.Ludzie nadchodze 💃
wawrek: ale śliczna Jagódka. I taka 'dziewczeńska' 😀
olcia: popatrz sobie na siatki centylowe i zobaczysz, czy Twój synek mocno wybiega na przód. Swoją drogą kawał chłopa, moja Julka zaraz kończy roczek, a ma 68cm 🙁
Ale u nas zima, takiej tu jeszcze nie widziałam. Znów sypie śnieg, drogi nie odśnieżone w domu jak w igloo, syberia 😀
Tomek już robi takie coś: staje na czworakach (tzn. na kolanach, pupa w górze) i robi rzut ciałkiem jakieś 15 cm dalej.. Mamy niezły ubaw... No i ma teraz zabawę pt. wywalę coś z łóżeczka, to mama wstanie i podniesie.
Zairka my też gratulujemy przewrotów. Też się cieszyliśmy jak idioci
Wawrek...! Więcej Jagód!!
Endurka, Cierp1enie... czekamy
szary wózek fajoski... Mam podobny i bardzo jestem z niego zadowolona (nadaje się do jazdy po lesie)
Nos mi dzisiaj odpadł. Poszłam pojeździć. W taką pgodę nie należy galopować przez łąki przez pola 😀
Dempsey... Metkowiec boski. Chyba sobie uszyję... Zdrówka dla Poli niech się tyrzyma
Też mi się wydaje, że ten wózek to dobry wybór mam dosyć oglądania jakichś kosmicznych wózków które są sztywne jak deska i dzidzi nie można pokołysać , tylko można wykonać ruch do przodu lub tyłu 😤 vill a masz może fotelik samochodowy kompatybilny z ramą tego wózka??
takie porównania dobra rzecz tym bardziej ze Piotr ze Stasiem maja maly odstep. Wiadomo każde dziecko rozwija sie inaczej, mój dlugo nie podnosił główki do gory.. może dlatego ze był chory i osłabiony, az lekarka kazała nam go meczyc na brzuszku i nie ma ze boli, ze płaczę czy co kol wiek... 🙄
Ładnie Olcia Stasiu 2 tygodnie młodszy i juz od 2 tygodni robi czyli jak mial 2 miesiace troche szybko nawet według ,,książek" Piotrus tez lubi lekarzy jak widzi swoja pediatre to zaraz sie smieje i gada do niej 😁
Jezu jak ja wam zazdroszcze tego spania 😜 moj sie budzi nawet żeby baki puszczac 😁 ehhh
a co do kaszek to z tego co wiem po 4 miesiacu juz mozna probowac jezeli dziecko zdrowe, i jakiej marchewki, jabluszka my musimy czekac do 6 miesiaca przez ta alergie pokarmowa 👿 chociaz lekarka mi powiedziala ze zawsze mozna probowac jedna lyzeczke potem 2 jak nic sie nie bedzie dzialo to wprowadzic a jak cos sie zacznie dziac to przestac dawac ale nie wiem ...sama sie boje...
moge sie pochwalic??
Jeździłam dzisiaj pierwszy raz od roku 💃 💃 😅 jazda spokojna, bo podloze do dupki ale kon mlody ja spieta wiec i tak dobrze 💃 dziewuchy jak wy robilyscie wawrek Jagódka juz cos je czy tylko cyca?
Zairka ja tez niby nie mam co narzekac podobno, ale maly budzi sie co 3-4 godziny narazie wiec to jakies dwa razy wstawanie w nocy 😁 Moj tez glowe od poczatku podnosil, prawie zesmy go wiazac chcieli 😂 My teraz czekamy na pierwsze "planowane" usmiechy 😉
Uwaga mam zdjecia wlasnej produkcji, ciezko fotografowac na kocyku hehe
jak tak dalej pójdzie, to święta spędzę w szpitalu... albo i to nawet nie....
zaczynam mieć handrę - wszyscy z rodziny mego lubego z nim na czele mają do mnie pretensje, że nie urodziłam jeszcze 🤔 jakbym miała na to jakiś wpływ 😤 a przecież i ja bym już chciała żeby było po wszystkim...