Opolanka pytałaś wcześniej o nocnikowanie. Ja od jakiś 2 tyg wysadzam Alicję. Pierwsze wysadzanie zaraz po przebudzeniu. Ja wstaję do pracy, ona wstaje ze mną, ja do wc, a ona na nocnik. Po 2 dniu załapała i co rano jest siku. W ciągu dnia wysadzam ją kilka razy, jak jestem oczywiście, i zawsze coś jej tam poleci. Choćby parę kropelek. Ale to wszystko od dziecka zależy. Bo np mój bratanek o 5 mcy starszy od Alicji i na nocniku nie nie usiedzi nawet sekundy.
agulaj79, dzięki. No Jula siedzi, ale zależy jaki ma pomysł, czasem mniej, czasem więcej. Czyli co, rano jak wstajemy to rozebrac brzdąca, pójść siku, ubrać, nakarmić i wyjść 😉 Będziemy próbować 🙂
opolanka, to mój klocek waży ponad 9kg 😉 ale ona ogólnie duża jest, mało jej brakuje wzrostem do o rok starszej koleżanki. Ciekawe jak to będzie dalej 😉 co zrobiła lekarka, że budulka tak zareagowała? RaDag, super! mam nadzieję, że i Nam w końcu zarośnie się otwór owalny leosky, z tego co czytałam to bodajże od 5 doby dziecko powinno zacząć przybierać. Na pewno wszystko jest dobrze! equi.dream, jak tam u Was?
Opolanka no wyszłam z takiego założenia, że skoro dorosłym po wstaniu z łóżka chce się siku, to małym dzieciom pewnie też. I to działa. Działało też przy Małgosi dlatego idę w tę stronę.
Doradczyni laktacyjna siedziała 3h, niesamowita babka, baaardzo dużą dawkę wiedzy nam dała. Moge polecić komuś z Wa-wy. Teo juz ładnie sie przystawia, Nela ma za krótkie wedzidelko i za małe usteczka. A mówiłam położonym w IMIDZIE, ze podejrzewam to wedzidelko, bo jej było trudniej, to sie na mnie dziwnie patrzyły. Ogolnie jak ktos chce nauczyć sie prawidłowo przystawiac to z dala od Kasprzaka 🤔 Czeka mnie duzo pracy, ale zamierzam sie zaprzeć i wyprostować ta laktacje. Ale nie od dzis, zmęczenie jest gigantyczne. W nocy mieszanka juz 😀iabeł: Co za hardcore te blizniaki!
Diakonka ja przy jednym byłam zmęczona a co dopiero przy dwójce 😎 Szacun 🏇 Ale pomyśl sobie tak, że jaką wprawę nabierzesz haha i już nic Ciebie nie zaskoczy 😎 Dobrze, że Teo ssie 🙂 a co z wędzidełkiem Neli ? Będzie jakoś podcinane czy coś?
A mój syn przesypia całe noce 😀 i zrobił się z niego straszny śmieszek i gaduła 🙂
Dziewczyny, bo ja zglupialam juz. Pamietacie jak pytalam o mleko w piersiach kilka miesiecy po odstawieniu dziecka? No i ostatnio wydawali mi sie, ze sie wreszcie konczy- po dluzszym prysznicu jak scisnelam to tylko kropelka z prawej piersi i finito. Ale- ostatnio mam wyraznie wieksze piersi, bardIej pelne (ladniejsze 😉 ). No i wszystko fajnie, tylko jak dzis je kontrolnie scisnelam to z obu... leci siara 🤔wirek: WTF?
Wpadam sie pochwalic..bo taka jestem szczesliwa jakby to moje bylo hhe..Moja szwagierka urodzila wczoraj po23 Kubusia!! 😅 Malutki ma 4 kg i juz niemoge wysiedziec w pracy aby go zobaczyc na zywo, bo fote ogladam co jakis czas..Matko...zachcialo mi sie takiego malenstwa!! 😍 😜
😁 uu się uśmiałam ! Szafirowa czy my o czymś nie wiemy 🤣 ? a tak na serio to może wybierz się do lekarza , bo może coś z hormonami Ci się pomieszało .
Olesniczanka no to gratuluję ciociu !!
edit. co do tej siary to teraz sobie przypomniałam, ze moja siostra tak miała ! I wpadła w panikę, że jest w ciąży 🤔wirek: i faktycznie okazało się, że hormony jej zrobiły psikusa.
szafirowa, no co :P eleganckie dzieci wypiekasz, co se będziesz żałować 😉 Nie takie amfibie jak ja 😉
mamy pierwszy w życiu katar 🙂 nie wiem czy to nazwę chorobą, bo tylko gil leci a dziecko ma w nosie. biega jak przecinak, tylko gila wytrze rękawem i dalej się chichra. wyjmuje wszystko z szafek, kradnie makaron i ucieka, na ręce wziąć się nie da, tylko odpycha, i żąda postawienia, bo przecie tyle ciekawości wokół. No zespół Touretta mam. "Nika zostaw klocki hamulcowe" "Nika, proszę nie zasysać świecy zapłonowej" "Nika, nie wkładaj łozysk do lodówki" "Nika wyjmij szlafrok ojca z piekarnika".
Diakonka, Masz super podejście! 😀 Jestem pewna, że wszystko będzie ok. Ważne, że pokarm jest, a rzeczy ważniejszych od wyspania się jest niewiele. 😉
[quote author=zduśka link=topic=74.msg2198159#msg2198159 date=1412832511] A mój syn przesypia całe noce 😀 i zrobił się z niego straszny śmieszek i gaduła 🙂 [/quote] Czyli do której śpi? To jest niesprawiedliwe! Ja protestuję. Gabryś zaczął przesypiać całe noce (do 4-5-6) grubo po ukończeniu roku. 😵 Ostatnio miewa poranki bardziej litościwe i wstaje bliżej 7.00. Tydzień temu się zdarzyło, że przyszedł do mnie do łóżka o 6.00 i byłam pewna, że to koniec spania, a on zasnął i spał ze mną do prawie 8.00. Przyglądałam mu się potem uważnie, czy to aby na pewno moje dziecko jest, czy mi go ktoś podmienił. 😁
zduśka, nieźle! To też zaleta mm, że jest ciężej strawne i na dłużej starcza. Moja córu wydłużyła sobie przerwy między karmieniami, z2 do 3-3,5h - aż mi jakoś tak dziwnie 🙂
... jestem! mam zdjęcia! co prawda na razie zgrane tylko ze szpitala, więc takowymi się dzielę- pierwsze niedługo po urodzeniu, ja jeszcze go wtedy nie widziałam, a drugie - jak z dwoma paluszkami uroczyście przysięga, ze będzie grzeczny i będzie ładnie spał. Słowa dotrzymuje póki co 🙂 wczoraj mieliśmy wizytę pielęgniarki środowiskowej. Mówi, ze trochę za mało mu przybyło, ale ja nie biorę tego tak dosłownie- w końcu nie urodził się malutki, a i nie narzeka na brak jedzenia- jest wtedy, kiedy sobie żąda, a na noc pije z butelki całe 50 ml (i podobnie rano) i dopycha piersią aż zaśnie, więc..chyba nie jest tak źle..
Godzinę temu skończył tydzień. Kiedy to zleciało..?
Podczytuje Was ale mam ogromny problem z pisaniem, wszystkim dziekuje jednak za slowa wsparcia tu i na pw. My caly czas jestesmy w szpitalu. U Hani jednak wyszla zoltaczka. Od wczoraj mamy fototerapie. Poza tym mala jest zdrowiutka, ladnie je i tyje :-) Ja fizycznie tez czuje sie dobsze, poza piersiami, ktore zaraz eksploduja. Psychicznie jest gorzej. Wczoraj dostalam juz syrop uspakajajacy, bo wylam jak bobr kiedy musialam zmusic corke do lezenia w specjalnych okularach, zeby fototerapia nie zrobila jej krzywdy, a ona zupelnie nie rozumiala, ze to dla jej dobra.
Dziekuje :kwiatek: Plecki mamy juz ladne. Dopiero dzisiaj powiedziano mi, ze brzuszek tez mam jej naswietlac. Jutro o 6 rano bedzie miala pobierana krew, o 9 wyniki. Trzymajcie kciuki, zeby nas puscili.
Kurczak trzymam kciuki z całych sił aby Was wypuścili ! :kwiatek: deksterowa Maciuś śliczny 💘 maleństwo to na pewno 😉 .. no a ja dzięki temu nie jestem zombie 😁 teraz zjadł i zasnął ! A wcześniej się powściekał 😉
Ostatnio miewa poranki bardziej litościwe i wstaje bliżej 7.00.
Mój Boże, jak ja zazdroszczę! U nas jest tak, że to ja codziennie o 5.50 budzę dziecko, które płacze i mówi: "mama jeszcze śpiem", "nie odkrywaj mnie", "zostaw tą kołdrę", "jeszcze noc jest" albo "nie odsłaniaj rolet", na szczęście czasy gdy mnie bił po wyciągnięciu go siłą z łóżka mam za sobą 😁 Ale on odwdzięcza się w weekendy 😀iabeł:
[quote author=zduśka link=topic=74.msg2198268#msg2198268 date=1412841598] Julie tak do 6 - 7 🤣 ostatnie karmienie jest o 21 😎 dzisiaj obudził się o 7.05 😁
[/quote]
zduśka to nie fair 😉 U mnie standard to 2,3 pobudki, od 21 do 6-7 rano.
Blue, zduśka a psinco, bo się rozsypała pani konsultant, wylądowała w szpitalu i cisnęłam tam nie wiem po co. Dostałam kontakt to babki zajmującej się doradctwem, ale nie ma żadnych papierów. Zobaczymy, ma przyjść jutro. Igor się chwilowo naprawił, je raz lepiej, raz gorzej, ale cośtam je. deksterowa jest prześliczny !